Glede na to, da izbiras med enoprostorci in karavani ti definitivno svetujem enoprostorca. Karavani imajo po navadi prtljaznike se manjse kot limuzinske izvedenke teh avtomobilov, pa tudi velikost se lahko v tesnih mestnih parkiranjih izkaze kot tezavna.
Kar se tice enoprostorcev, pa si vzemi casa, obisci par prodajnih salonov, zberi kataloge in obisci (mislim da)
www.avto.net, kjer imajo moznost primerjave razlicnih avtomobilov med seboj. Moras pa vedeti, da se razred enoprostorcev se zdalec ne konca pri R Scenicu ali S Piccaso. Sta pa kar se ohranitve vrednosti tice v samem vrhu. Zato pa lahko od japonskih in korejskih znamk pricakujes trse podvozje a tudi slabse izkorisceno notranjost. Vsekakor se ne odloci samo na podlagi prodajne cene, ampak tudi poprodajnih storitev ter predvsem daljse testne voznje. Predvsem bodi pozoren na sedeze, da se ti ne bo dogajalo to, kar se mojemu fotru, ko v nekaj let stari L Laguni sedi slabse, kot jaz v serijskih sedezih 2 generaciji starega Golfa.
In ne nazadnje - splaca se pocakati do kaksnih akcij, ko prodajalci brezplacno ponujajo npr. klimatske naprave (pred pricetkom poletja), varnostno opremo (ABS ipd) in podobno. Konec koncev je pomembna tudi tvoja varnost in varnost druzine.
Upam da sem ti s tem kaj pomagal
LP
Miki