Rx-8 je napisal/-a:Vem da lahko teram mašino šele, ko je primerno ogreta, če prov zastopm je fora predvsem v tem, da ima olje primerno viskoznost + primerno tesnenje. Ker pa navadni avtomobili nimajo termometra za olje, po občutku pa vem, da se voda v hladilnem sistemu veliko hitreje segreje na "delovno temperaturo" kot pa cela mašina.
Torej po kolk minutah al pa mogoče kilometrih lahko avto prtisnem do daska?
Rx-8 je napisal/-a:Doctor206 je napisal/-a:Kaj RX-8 nima termometraJOKE :P
RX-8 sanje
323hb realnostops:
monster_d je napisal/-a:Ko se bo segrela hladilna tekocina, se bo najvrjetneje tut olje
šmeks je napisal/-a:mal preveč že komplicirate s tem
_Jerry_ je napisal/-a:šmeks je napisal/-a:mal preveč že komplicirate s tem
Ker sem se zelo trudil, da bi zadevo razlozil na laikom cim bolj razumljiv nacin, bom tvojo pripombo vzel kot zaljitev! Iz napisanega lahko o tebi sklepam tri stvari: 1. Da imas denarja na pretek in da ti unicenje motorja ali dveh ne pomeni prav nic! 2. Da ti je popolnoma vseeno, kaksen zrak dihamo (dihas), ker izrabljeni motorji obremenjujejo ozracje tudi do 100 ali veckrat bolj, kot pravilno delujoci! 3. Da si se precej mlad in "zelen", vendar na zalost ne v smislu varstva okolja, ampak v globini razmisljanja!
Dejstva pod tockama 1 in 3 me niti ne skrbijo, niti ne motijo in navsezadnje niti niso moja skrb. Zato pa se me se kako tice dejstvo pod tocko 2, ker s svojim nezanimanjem in posmehom, verjetno pa tudi zavestnim napacnim ravnanjem s svojim motorjem (predvidevam, da je tako) onesnazujes tudi zrak, ki ga JAZ diham!!! Zato bi ti priporocal, da se v bodoce vsaj vzdrzis neumnih komentarjev, ce ze ne mores napisati kaj koristnega in pametnega! Hvala!
šmeks je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:šmeks je napisal/-a:mal preveč že komplicirate s tem
Ker sem se zelo trudil, da bi zadevo razlozil na laikom cim bolj razumljiv nacin, bom tvojo pripombo vzel kot zaljitev! Iz napisanega lahko o tebi sklepam tri stvari: 1. Da imas denarja na pretek in da ti unicenje motorja ali dveh ne pomeni prav nic! 2. Da ti je popolnoma vseeno, kaksen zrak dihamo (dihas), ker izrabljeni motorji obremenjujejo ozracje tudi do 100 ali veckrat bolj, kot pravilno delujoci! 3. Da si se precej mlad in "zelen", vendar na zalost ne v smislu varstva okolja, ampak v globini razmisljanja!
Dejstva pod tockama 1 in 3 me niti ne skrbijo, niti ne motijo in navsezadnje niti niso moja skrb. Zato pa se me se kako tice dejstvo pod tocko 2, ker s svojim nezanimanjem in posmehom, verjetno pa tudi zavestnim napacnim ravnanjem s svojim motorjem (predvidevam, da je tako) onesnazujes tudi zrak, ki ga JAZ diham!!! Zato bi ti priporocal, da se v bodoce vsaj vzdrzis neumnih komentarjev, ce ze ne mores napisati kaj koristnega in pametnega! Hvala!
ja haloo...kje pa piše da je karkoli nate letel,a??
tej temi ne boste prišli do konca,kajti en bo napisu po 3 drugi po 5 kilometrih...itd.
tako da je vse odvisno tudi od ozračja (temperature)
vsem pa je splošno znano,da ne priganjajo mrzlega motorja do daske.
o.k. vsem prizadetim se opravičujem!!
P.S. pa brez zamere!
MGsax je napisal/-a:res se preveč komplicira. poglejte samo službene avte kako s ena njih po večini nič n epazi se jih tera,.. pa imajo kljub temu veliko kilometrov prevoženih!
pavlea je napisal/-a:Pozdrav !
Če si recimo imel prej avto segret in ga potem, recimo po 15 minutah zalaufau, ga nikakor ne smeš do konca pritisniti takoj. Poglej, ker je avto še vedno segret in je olje sicer zgubilo viskoznost, ampak v 15-ih minutah se olje "izcedi" in ga praktično ni neposredno na vitalnih delih motorja, takoj ko prižgeš avto vnovič, ampak ga raje počasi kak kilometer vozi, potem pa ga lahko mirne duše naviješ - ko se olje dobro "razleti".
Opažam pri voznikih, ki se ustavijo za 10-15minut na avtocesti recimo na črpalki, potem pa ko speljejo mislijo saj temperaturni kazalec kaže da je avto segret, in ga takoj navijejo - TO JE NAJVEČJA NAPAKA !!!
Več škode tako lahko naredijo kot pa koristi.
Pa srečno.
Pavle
_Jerry_ je napisal/-a:šmeks je napisal/-a:mal preveč že komplicirate s tem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov