Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sector
Novinec

novi MITSUBISHI LANCER, lastniki!

Napisal/-a sector Če avg 05, 2004 6:23 pm

je kdo med vami ze lastnik novega lancerja? zanima me karavan, verjetno kar 1.6l masina.
so kaksne "porodne" napake?
bi raje kaj drugega za cca. 3.5mio sit?

vem, da pri konkurenci dobis pravzaprav vec za isti denar ampak imam vsaj tri dobre razloge;
-dobra, stara in preizkusena tehnologija
-izredno malo (pokvarljive) elektronike
-pravi japonec (za razliko toyot, ki jih delajo ze v turciji)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če avg 05, 2004 6:50 pm

Moje mnenje: Raje kaj drugega :wink: Za ta dnar dobiš že megana grandtour 1.6
Drugače bi ti pa težko kaj povedal o avtomobilu. amo to, da je zaprisežen ljubitelj mick namesto novega lancerja kupil toyoto karjolo. Pravi, da avto ni vreden svojga dnarja in da je j**c. Izbira je tvoja. :)

sector
Novinec

Napisal/-a sector Če avg 05, 2004 8:39 pm

ravno to je, ker ne poznam nobenega lastnika novega lancerja. tastarega so vsi hvalili. v tem razredu nekako ne najdem enega normalnega karavana. trend danasnjega oblikovanja gre v smer "velike krave".
na ta nacin dobis res veliko prostora ampak meni je mesanec med kombijem in karavanom grd. sicer imam z renoji same dobre izkusnje(!) moti me le slampasta izdelava notranjosti - skripanje armature se zacne zelo zgodaj- celo pri laguni

pusta armatura in notranjost mi je zelo vsec. se bolj preprosta zasnova masine in manjek nepotrebne elektronike. marsikje danes se zarnice ne mores zamenjati sam. sedenje je udobno, nasploh je prostora spredaj na pretek. zadaj se nisem peljal. na zunaj res ni nic posebnega in je celo dolgocasen ampak moji avtomobili so delavni konji, ne sminka.

tako megane kot toyota s taksno opremo sta precej drazja poleg tega prideta v visji razred zavarovanja. za podobni denar ter istim stroskom zavarovanja si raje omislim originalno znizanega lancerja z 2.0l masino in 136KM ter opremo sport. ceprav ga niti ne potrebujem.

lancerja sem si zmeraj zelel, verjetno zaradi porekla :-P

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Če avg 05, 2004 9:51 pm

sector je napisal/-a:ravno to je, ker ne poznam nobenega lastnika novega lancerja. tastarega so vsi hvalili. v tem razredu nekako ne najdem enega normalnega karavana. trend danasnjega oblikovanja gre v smer "velike krave".
na ta nacin dobis res veliko prostora ampak meni je mesanec med kombijem in karavanom grd. sicer imam z renoji same dobre izkusnje(!) moti me le slampasta izdelava notranjosti - skripanje armature se zacne zelo zgodaj- celo pri laguni

pusta armatura in notranjost mi je zelo vsec. se bolj preprosta zasnova masine in manjek nepotrebne elektronike. marsikje danes se zarnice ne mores zamenjati sam. sedenje je udobno, nasploh je prostora spredaj na pretek. zadaj se nisem peljal. na zunaj res ni nic posebnega in je celo dolgocasen ampak moji avtomobili so delavni konji, ne sminka.

tako megane kot toyota s taksno opremo sta precej drazja poleg tega prideta v visji razred zavarovanja. za podobni denar ter istim stroskom zavarovanja si raje omislim originalno znizanega lancerja z 2.0l masino in 136KM ter opremo sport. ceprav ga niti ne potrebujem.

lancerja sem si zmeraj zelel, verjetno zaradi porekla :-P

V lancerju sploh ne dobiš nobene opreme. Kar se pa megana tiče: renaulti so zmeraj v akciji :lol: :lol: :wink: Na koncu dobiš veliko več opreme za manj denarja.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Če avg 05, 2004 9:53 pm

Renault je itq zmerom NAJBOLJSI!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če avg 05, 2004 9:55 pm

ha sam enga evo8 se pa nebi branu k gre k svina 8) drgac pa tut men reno ql mamo lagunco doma :P
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 Pe avg 06, 2004 12:14 am

Tudi meni se dopade Lancer SW celo tisti z 2.0l mašino.
Mislim,da če vzameš Lancerja ne boš v nobenem primeru sfalil po možnosti si omisli 2.0 varianto.
Kaj se pa tiče zanesljivosti se pa itaq ve,da so micke na samem vrhu :!:
Aja pa še to:Renoja se izogibaj :twisted:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe avg 06, 2004 12:23 am

ha sam enga evo8 se pa nebi branu k gre k svina 8) drgac pa tut men reno ql mamo lagunco doma :P

Jest se tud neb branu ferrarija k gre tud k svina :D Govori se o navadnem, ne super duper sportnem avtomobilu

Aja pa še to:Renoja se izogibaj

Zakaj ze?
Spet en k je slisu od soseda, ki pozna cistilko ki je v sorodu z nekom..., da so renaulti zanic, ker mu je katra zarjavela...
Zdej bos valda napisu da ste mel doma 3 renaulte, ki so vsi bli vec na servisih k na cesti, in govoris iz lastnih izkusenj :)
Renault je j**c :D :D

Vihta
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Vihta Pe avg 06, 2004 2:23 am

tko bom reku reno je cist kul!moj fotr ma ze ta druzga megana pa je ful zadovolen z njimi!!!res,sam nebi se branu pa kerga micota.sam raj bi renoja,res!moj next avto bo skor sigurn megane coupe!!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe avg 06, 2004 7:10 am

habbich je napisal/-a:Zakaj ze?
Spet en k je slisu od soseda, ki pozna cistilko ki je v sorodu z nekom..., da so renaulti zanic, ker mu je katra zarjavela...
Zdej bos valda napisu da ste mel doma 3 renaulte, ki so vsi bli vec na servisih k na cesti, in govoris iz lastnih izkusenj :)

Pa daj prodaj ze megana, kaj se cakas? :lol: :rofl Jaz ne morm nic rect cez renoja .. specificno cez megana ali starega clijasa. Predvsem drugi je zelo trpezn avto.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 06, 2004 7:15 am

Kolko pa kaj stane Toyota Avensis ?? Po mojem mnjenju najlepši karavan ! Nisi reko kaj kupuješ, recimo moj kolega prodaja Mondeota 2.0 TDCI z vso opremo, leder, cd, lite felne, xenon, srebrn avto za 3.5 mio. Če bi meu dnar bi ga takoj kupo!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe avg 06, 2004 7:19 am

mondeo njam!
avensis njam njam!
:DDD
Slika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Pe avg 06, 2004 8:43 pm

Kar se renojev tiče lahko podam še moje izkušnje. Torej prek nekaj več kot tednom sem šel z Megana 1997 letnik na Xsaro 2 letnik 2004. Primerjave med avtoma ne morem delati ker sta ko dan pa noč v prid Xsare (pač močnejši motor, udobnejši zici, dizl :P ). Moram pa povedat da z mojim Meganom nisem bil zadovoljen saj je bil precej pokvarljiv. Do 30.000 km je imel že kar nekaj servisov nad 50.000 SIT šle so pumpice, gumice, elektronika itd. Imel je kronične težave z elektriko na zadnjih lučeh ki jih niso na servisu nikoli dokončno odpravili, pri 100.000 km je začela zajebavat elektronika ki diktira prosti tek avtomobila in tako naprej in tako naprej. Skratka jaz z njim nisem bil zadovoljen le poraba je še bila dokaj zmerna cca 7,8 L/100 km. Pred njim smo imeli pri hiše še katro in Cliota 1 pa z nobenim ni bilo problemov oba sta lepo služila svojemu namenu ampak ta Megane je bil pa res šrot. Kot pravijo, in kot vidim res prve serije Meganov niso bile najboljše šele 98 leta so očitno začel bolj vzdržljive Megane delat. Isto se dogaja sedaj z Laguno kar poglejte si koliko Lagun iz letnika recimo 2001 se prodaja po raznih oglasnikih (njihova elektronika sux).

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe avg 06, 2004 9:11 pm

bizi10 je napisal/-a:Kar se renojev tiče lahko podam še moje izkušnje. Torej prek nekaj več kot tednom sem šel z Megana 1997 letnik na Xsaro 2 letnik 2004. Primerjave med avtoma ne morem delati ker sta ko dan pa noč v prid Xsare (pač močnejši motor, udobnejši zici, dizl :P ). Moram pa povedat da z mojim Meganom nisem bil zadovoljen saj je bil precej pokvarljiv. Do 30.000 km je imel že kar nekaj servisov nad 50.000 SIT šle so pumpice, gumice, elektronika itd. Imel je kronične težave z elektriko na zadnjih lučeh ki jih niso na servisu nikoli dokončno odpravili, pri 100.000 km je začela zajebavat elektronika ki diktira prosti tek avtomobila in tako naprej in tako naprej. Skratka jaz z njim nisem bil zadovoljen le poraba je še bila dokaj zmerna cca 7,8 L/100 km. Pred njim smo imeli pri hiše še katro in Cliota 1 pa z nobenim ni bilo problemov oba sta lepo služila svojemu namenu ampak ta Megane je bil pa res šrot. Kot pravijo, in kot vidim res prve serije Meganov niso bile najboljše šele 98 leta so očitno začel bolj vzdržljive Megane delat. Isto se dogaja sedaj z Laguno kar poglejte si koliko Lagun iz letnika recimo 2001 se prodaja po raznih oglasnikih (njihova elektronika sux).

Res je. Laguna '01 je falus od avta. ampak samo 1.9 dci.
Poleg tega, če bi bil megane tut tak klinc, bi se to že vedl (prodal so jih že vsaj 4k :wink: ). Sodelovanje z nissanom se pač mora nekje poznat. 8)

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Napisal/-a hanibal1 So avg 07, 2004 5:22 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Pa daj prodaj ze megana, kaj se cakas? :lol: :rofl Jaz ne morm nic rect cez renoja .. specificno cez megana ali starega clijasa. Predvsem drugi je zelo trpezn avto.

Lp, Klemen

Poglej malo naslednja linka!
http://www.autokiste.de/start.htm?site= ... 4/3100.htm
http://www.autokiste.de/psg/0404/misc/3100.pdf

Gre pa za statistiko okvar za leto 2003!

No kot verjetno ugotoviš so Renaulti na samem koncu lestvice skoraj v vseh kategorijah :!:
Tako,da vsaj ta statistika ne govori v prid Renaultu :oops:

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man So avg 07, 2004 6:31 pm

bla bla statistika

LAŽ ŠE VEČJA LAŽ STATISTIKA

Drgac pa vozm hyundaja pa mi je cist useen :P
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic So avg 07, 2004 6:59 pm

hanibal1 je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Lp, Klemen

No kot verjetno ugotoviš so Renaulti na samem koncu lestvice skoraj v vseh kategorijah :!:

Kolikor je meni znano avtor topica kopuje nov avto in ne starega od 4-6 let, kar obravnava ADAC. :wink:

Uporabniški avatar
JureT
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a JureT So avg 07, 2004 7:04 pm

Vihta je napisal/-a:tko bom reku reno je cist kul!moj fotr ma ze ta druzga megana pa je ful zadovolen z njimi!!!res,sam nebi se branu pa kerga micota.sam raj bi renoja,res!moj next avto bo skor sigurn megane coupe!!

A bi bilo tako zelo težko pisati po slovensko? :roll:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So avg 07, 2004 7:06 pm

JureT je napisal/-a:
Vihta je napisal/-a:tko bom reku reno je cist kul!moj fotr ma ze ta druzga megana pa je ful zadovolen z njimi!!!res,sam nebi se branu pa kerga micota.sam raj bi renoja,res!moj next avto bo skor sigurn megane coupe!!

A bi bilo tako zelo težko pisati po slovensko? :roll:

hehe, jest sm tut 3x mogu prebrat preden sm zakapirov :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Napisal/-a hanibal1 So avg 07, 2004 9:11 pm

metallic je napisal/-a:
hanibal1 je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Lp, Klemen

Kolikor je meni znano avtor topica kopuje nov avto in ne starega od 4-6 let, kar obravnava ADAC. :wink:

Ja na žalost res ni Lancerja SW vmes lepo pa pokaže,da je micka kaj se tiče zanesljivosti na samem vrhu tako,da mislim,da nov Lancer SW tudi sodi na isto stopnjo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov