Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

POLICAJI!!!!!!!!! FUJ

Napisal/-a BaSe So jan 18, 2003 12:12 am

Ne vem no al so nekateri pravi butci al kaj (nekatere poznam in so OK), da se samo norca iz nas delajo!!!

Pred eno uro grem namreč (v MB) iz Peker proti centru, zakar začnemo vozit za policajem, bil sem 3 v vrsti (prvi je bil policaj). Omejitev je bila 50, ON FRAJER pa lepo vozi 30, no ne glih 30 ampak 25!!!!

Seveda za sabo je že imel kakih 30 avtov, on pa še vedno na izi že kaki 1 km. Mene seveda ro zelo Razpi***, da se majo za nekaj, in začnem trobit, potem pa še dolge luči davat!!!
On zapelje na busno, en avto spusti in glej ga, pri okni ven že loparček!!!!
Jaz zaustavim, on do mene, dokumenti, alko test 0,000... Kar naenkrat reče, da je zvočni signal samo za upozarjenje ˝nevarnosti˝al nekaj takega!!!!
Položnica 5.000SIT
Jaz seveda nisem bil tiho in sem mu rekel, da seveda na cesti, ki je RAVNA in omejitev 50, se ne vozi 25!!!!!
On pa nesramno nazaj JA PA SE PRITOŽI!!!
Rekel sem>>Ja se bom, samo pogledam registersko avta<<To sem rekel bol po tihem.
On pa VZKIPI (kot, da bi ga poslal nekam v 3 krasne)in začne>>Še boš jezikal nazaj...!!!

Kaj se lahko pritožim sodniku za prekrške (Od sestričninega fanta MAMA) Men se zdi da se lahko?
Še Kakšen nasvet??

Johnny
Novinec

Re: POLICAJI!!!!!!!!! FUJ

Napisal/-a Johnny So jan 18, 2003 12:41 am

Brez veze je prot vetru scat
Najbolš da se čim bl izogibaš tem krotam
Slika

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine So jan 18, 2003 3:33 am

Se strinjam z Johnnyjem.

Čim manj opravka z modrimi, tem boljše.
Itak ne boš ničesar dosegel, so preveč zaščiteni.

Rajši daj tisti denar, ki bi ga zapravil, če bi hodil okoli nevem koga zaradi tega, vloži v avto oziroma tuning.
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So jan 18, 2003 12:42 pm

BaSe, pritožbe ni mogoče vložiti na sodnika za prekrške, ker ni on pristojen za te zadeve!
Jst ti priporočam, da pritožbo vseeno podaš na policijsko postajo, kjer imaš stalno prebivališče! Pač napišeš, kaj je bilo, in mislim, da boš oproščen kazni! Če bo pritožba zavrnjena in ti gre za princip, pa pol sprožiš upravni spor in boš dobil sigurno!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz So jan 18, 2003 3:08 pm

TO ti pa cist prov dam sa si zacel trobit, ker men grejo tud tko na falus! Misljo da drzijo boga za j***a. In tud poznam ene par primerkov. ki mislejo da so vec kot ostali samo zato ker so policaji. Zraven pa so se vsi po vrsti neizobrazeni, gumpci. In jih res tezko prenasam, tud tko v druzbi. Se bolj mi grejo pa na falus tisti, ki jim lezejo v rit... mislm kako se lahk se niži spustis.

Je pa res da je pravadanje z njimi kot scanje prot vetru.
Matjaz

Uporabniški avatar
.:omega:.
Nov uporabnik

Napisal/-a .:omega:. So jan 18, 2003 3:41 pm

ti kar vloži pritožbo ker boš sigurno dobil.

Ti povem kaj je bilo pri meni:

Pri gornji radgoni je policaj stal na avtobusni postaji z laserom v roki in me je dobil ko sem vozil za 15 km prehitro.On me ustavi in zahteva vozniško prometno je bilo vse ok.Pol je hotu alkotest jst napiho NIČ, pol pa on Me začne jebat ja to bo pa tolk kazni + kazen ker ste bili nepripeti(v resnici sem bil) jst pa sm popizdo in ga prepričeval da sem imel pas ampak on še le po svoje da ga nisem imel.
Pol pa se redno razpizdim in mu začnem od kdaj je dovoljeno parkirat na avtobusni postaji in na koliko m me je meril in on pa seveda reče da me je meru na 400 m jst pa v smeh in mu rečem da to ni možno ker sm takrat vozil pod omejitvijo ker sem ga zagledal.On pa vzkipi pa mi začne da ne bom jst njemu pamet solil.Pol se pa nism hotu več kregat pa mu rečem naj me spusti al mi pa da kazen sam da se bom v tem primeru pritožil in da bom dobil(sm mal zaćinu in sm reku da je moj fotr odvetnik) in lej ga on je takoj reku da naj kar grem ker se ne misl več z mano prepirat.
slike mojga titanica si lahko ogledate na tej strani:
http://foto.volja.net/lukesevg/opel_omegaSlika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip So jan 18, 2003 5:56 pm

Ma stari ne vem,bolje bi bilo da bi jih prehitel,pa k*** gleda.Ceprav so lahko tolk v pi...,da ti napisejo kazen za nevarno vozjo oz.prehitevanje kolone,kar spet ni dovoljeno.
Problem je danes v tem(recimo radarji) da se sploh vec ne obremenjujejo in folk ustavljajo ampak ti posljejo sliko prehitre voznje(lepa fotka avta).Se postavi lepi golf karavan in samo slika-pol ti pa posljejo domov.V drugih drzavah to ni vec dovoljeno(saj v Italiji ne) pri nas pa se tega na veliko posluzujejo(recimo rezultat sem jaz).Pa se od zadaj,da ga ne vidis-se skrijejo.Briga njih.Imajo normo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 18, 2003 9:38 pm

Pa se to clovek ne more verjet. Kaksna svinjarija!!!!! Hm.... vozil so 25km/h. Cisto zafrkavanje folka v glavo za moje pojme. Sicer pa a ni to kao oviranje prometa. Sej se ne smes vozit tako pocasi. To povejo tudi v avto soli al se motim ( res je od tega ze 6 let ). Drugic mu pa povej kdo mu je dal izpit. Mater ja, evo ze sedaj sem penast, kaj bi sele bilo ce bi se meni to zgodilo. No se podobno se dogaja tudi tukaj. Namrec na magistralni cesti kjer je omejitev 90 se peljejo 60. HALOOO. No sam jaz osebno se ne pozvizgam na to, samo debel pogledajo ko gre zlata puscica mimo. Pazim samo na to da je hitrost med 90-100 in da ni polne crte. Drugi se pa bojijo da je kaj, res ne vem zakaj. Je pa zanimivo kako to izgleda, ko cetita koraka za policaji. :D :D :D

Malo se pozanimaj in tozba sledi. Samo potem zna biti problem, ker se te bo policaj zapomnil pol bos videl hudica, ko bo iskal vsako malenkost, vsakic ko te bo ustavil.

Glede izjave "butlni" pa tako. No ja o tem bi lahko razpravljali, vendar se lahko tudi izkazejo. Enemu moskemu so vzeli izpit ob 6 popoldan pri belem dnevu. Kako? Hja opazili so avtomobil ki je bil skoz parkiran pred gostilno. No in so zaceli malo sklepati in se tudi izkazali. Enkrat so ga ustavili in hop cefizelj ni izpita.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So jan 18, 2003 10:57 pm

Za oviranje prometa zaradi prepočasne vožnje ( in s tem prekršek ) se smatra hitrost , ki je 50% nižja od predpisane.

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Ne jan 19, 2003 8:29 am

Heh, tukaj si si kriv sam, policist ti je napisal kazen za to, kar si res naredil. Uporaba zvocnih signalov razen v primeru nevarnosti je prepovedana. Naj najprej povem, da nisem niti policaj niti pristas njih. Sem imel pa ze nekaj problemov z njimi in sem tudi kar dobro prestudiral zakone. Mogoce se vsem, ki imajo podobne probleme s policaji splaca prav to. Tukaj si odreagiral narobe. Zakaj pa nisi preprosto prehitel vseh skupaj (po 2 pa po 2 - kolone ne smes prehitevati)? Ce bi storil to, ne bi naredil prekrska in ti policist ne bi mogel nic. Lahko pa bi si zapomnil se registersko tablico vozila in uro, ter podal civilno prijavo prekrska? (Ja, tudi to lahko naredis, s tem da ponavadi potrebujes prico). Sam sem jo ze podal in dosegel, da je bil policistu izrecen ustni opomin (sicer ni veliko, je pa malo za mojo dobro voljo ;) )
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Re: Re: POLICAJI!!!!!!!!! FUJ

Napisal/-a BiMMER Ne jan 19, 2003 11:12 am

kdk pravi:
Za oviranje prometa zaradi prepočasne vožnje ( in s tem prekršek ) se smatra hitrost , ki je 50% nižja od predpisane.

Ja in to je 3. odstavek 27.člena ZVCP

Sicer boš težko dokazal da je vozil pod 25km/h, zelo dobro bi pa res bilo če bi imel pričo!

[Sporočilo uredil/a BiMMER na dan 19.01.2003 ob 11:12 GMT]
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne jan 19, 2003 11:18 am

saj lahko pelješ 50% pod omejitvijo tako da je vozil po predpisih in ne moreš čisto nič, sploh pa je to težko dokazati
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 Ne jan 19, 2003 11:38 am

Armin pravi:
Ma stari ne vem,bolje bi bilo da bi jih prehitel,pa k*** gleda.Ceprav so lahko tolk v pi...,da ti napisejo kazen za nevarno vozjo oz.prehitevanje kolone,kar spet ni dovoljeno.

JZ moje je podobn,nism glih kolone prehitu,ampak njega na dvopasovnici,on je sel cca 50km/h po Celovsk proti centru,jz pa sm tko mem njega padu z ene 120 :D , in on gas za mano brez luck do semaforja k je bla rdeca,no in se mal grdo gledava,k se je pa zelena przgala pa jz gas do fula k da sm an tekmi,on pa isto.In sva jz iz Vectro pa on iz Astro startala po celovski,sam k je na koncu zgubu mu je blo bad,pol en ovink kasnj pa ful za mano prpele pa me ustav z luckam kao paperje pa ce mam zimsko opremo pa to.Jz pa vs vesel da mam recem :D

Aja pa se ful mi prbije ce skos tko vozm,jz pa njemu lepo recem, a sm sel prehitr?Ah ne jz sm sel po predpisih,sej ste sli vi tut ane?

Pol je pa utihnu pa reku hvala pa srecno voznjo.

Jz pa se kolega in kolegica pa v smeh :D :D :D

[Sporočilo uredil/a lost1 na dan 19.01.2003 ob 11:40 GMT]
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne jan 19, 2003 12:06 pm

MGsax pravi:
saj lahko pelješ 50% pod omejitvijo tako da je vozil po predpisih in ne moreš čisto nič, sploh pa je to težko dokazati

U bistvu po 2. odstavku ne smeš, brez upravičenega razloga, to je pa kakšna odvara na avtu. Upravičen razlog ni da gledaš na radio in zato voziš počasi! Če že voziš tako počasi, morajo biti prižgani vsi 4. smerniki (3. odstavek) 27. člena
Sicer pa tukaj je zakon!

ZVCP

27.Člen
HITROST

(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

(2) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, nabere kolona vozil in ni mogoče takega vozila varno prehiteti, mora voznik na prvem primernem kraju zapeljati toliko izven vozišča, da ga kolona varno prehiti ali pelje mimo.

(3) Kadar je hitrost vozila, za več kot 50 % nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti vse štiri smernike. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, mora zapeljati na prvem primernem kraju izven vozišča in pustiti mimo kolono vozil.

(4) Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.

(5) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, ali tretjim odstavkom tega člena.
(6) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja in drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena

Če koga zanima celoten zakon:
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/d7de ... enDocument

[Sporočilo uredil/a BiMMER na dan 19.01.2003 ob 12:09 GMT]
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Ne jan 19, 2003 1:45 pm

Hvala BIMMER, na podlagi 27.člena se bom pritožil, napisal pa bom tudi, da sem zvočni signal uporabil, da bi ga opozoril, da ni edini na cesti in naj ravna po predpisih.
Drugač pa še tak čakam, da pride danes tašča od sastrične(sodnica) in da bova skupaj napisala nekaj zelo ZAČINJENEGA, sem se že vse zmenu.
Posral sem ga samo s tem, da si nisem napisal registersko (si je nisem mogel, ker me je prej začel nadirat), mam pa tudi pričo, sovoznico.

Res, da ni dosti dnara, SAMO RED MORA BIT!!!!!!!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Re: Re: Re: POLICAJI!!!!!!!!! FUJ

Napisal/-a MGsax Ne jan 19, 2003 1:50 pm

(3) Kadar je hitrost vozila, za več kot 50 % nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti vse štiri smernike. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, mora zapeljati na prvem primernem kraju izven vozišča in pustiti mimo kolono vozil.

ja če pelješ več kot 50% manj drugače pa je do 50% manj dovoljeno vozit!

samo je tako brez smisla razpravljat koliko lahko pelje kajti ne moreš dokazat da je peljal res toliko.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne jan 19, 2003 2:44 pm

Armin je omenil da ti poslejjo slike na dom. Kje je pa tam dokaz da si se peljal preko dovoljene hitrosti. Verjetno je kaj zabelezeno na sliki al kako. Tudi s temi pistolami je problem. A jih niso ponekod ze ukinili ( Avstrija ). Recimo primer: te posicajo na radar, ti se peljes po omejitvah, policaj te zaustavi, pove kaksna je zadeva, ti pa debelo gledas. Zakaj? Hja on je lahko posical prejsnji avto in ti pokaze hitrost. Tako se je kolega izgovoril, seveda je dobil vseeno poloznico, sledila je tozba in je dobil.

Upam da nisem kaj zamesal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Ne jan 19, 2003 2:47 pm

Pozabil sem se pripisati, kje ima policaj dokaz da si se ti peljal toliko in toliko. A bo prinesel pistolo s sabo z izmerjeno hitrostjo. A ni to mal cudno. Vase mnenje.
SlikaSlika

Vladimir
Novinec

Napisal/-a Vladimir Ne jan 19, 2003 3:04 pm

Ej Safrane pozab na use skup, pa dej gunih par jurjev. Pač ne boš 3X šu na per pa bo? Fantje preveč se obremenjujete s tem, ker je zelo težko dokazvat use skup. Jst sm tud enkrat s tržiča pelu, pa je en auto ful počas po hitr cest pelu. Že od daleć sm ga začeu prehtevat pa je brat vidu da so kapsi -> zavijem nazaj pa sm lepo za nemu pelu 30km prot Šk. Loki. jebiga, nism hotu, da mikkšnih problemou dela.
Ajde!!!!
Slika
Norris 771bhp Evolution VII RS

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Napisal/-a Racing Ne jan 19, 2003 4:50 pm

SAFRANE pravi:
STARI ZA POLICAJE BI PA PRAV DAL NA STRAN ENE 10 MIO-AMPAK NE ZA PODKUPOVANJE AMPAK ZA MAFIJO KATERO BI NAJEL DA JIH PREFUKA-PJM!
do sedaj so me že 2x ustavili:
1 krat so mi z pištolo šipo razbili me vn vrgli-na havbo vse pišuka kt da bi bil največji gangster -->zato ker sem prehiter vozil in ker jim nisem takoj ustavil(jest jih pa res takoj sploh nisem dojel in zato sm peljal naprej)
njihova obrazlaga: smo mislili da si tisti ki je pred pol ure ukradel avto v radovljici in sedaj ko si nas videl si pa hotel spizditi!????
22.500 sm jim mogu vržt : prehitra vožnja + nism takoj ustavil
pišuka če bi mu takrt en kol pr sebi bi ga tok prefukov ej!+jao*

druga varianta je bila pa ta ko sem ponavedoma ( zato ker so ene 3 avti pred mano pa 3 za mano) peljali po eni cesti katero so ravno obnavljali. No in jest pol čakam ( zato ker so bile ene letve na moji strani ) da grejo iz nasprotne strani mimo potem bom šel pa jaz.
No in grejo mimo eden pa kr čaka-pa mu jest poblendam češ : pejd že naprej!-->ja je bil pa policaj in takoj:'a je slaba vidljivost?'
jest: prosim? on: a je slaba vidljivost? jest: kaj aja nene samo poblendal sem mu ker sem mu hotel povedati da ga bom počakal in naj pelje
on: aja -kaj pa meglenke? -sm pa imel res prižgane-pizda!-
jest: ooo ojej se opravičujem-nism videl
on: a poznate znake?iz kje pa ste?
jest: ja iz______*v glavnem ene vasi ki je pol km oddaljene od te
on: ja kle je samo za domačine zele
jest: *o f**** --ja se zelo opravičujem ne bom se več kle vozil itd.*res sem se mu ponižal prascu*
on: ja nč zdej poste pa kle takoj obrnil
je bil pa na moji strani tak robnik da če bi gor zapeljal bi vse na avtu zjebal
pa jest;: a dejte no še tistih 10m pol je pa itak že spet navadna cesta
sam pol on: kaj?odgovarjali se mi boste?-mislem tak odnos do uniforme
faaaaaaak: tak odnos do uniforme jest sm mislu da ga bom ruknu ene 2x
pič*******
no pol sva se še en cajt jebala -5.000SIT kazni
k sreči mam sestrično ki je _________ v glavnem nad njim in zdej ma da ga zjeba prasca---če pa nič ne bo--vam pa sedajle obljubim-brez zajebancije:_DA BOM NAJEL ENE (PA NAJ STANEJO KOT HOČEJO-ITAK MI DENAR NI PROBLEM) IN GA NAJ TOLK PREFAKAJO DA GA NA KLINIČNEM NE BOJO SKUP ZLIMAL-RES!

k zej mam pa dost te zajebancije da me bo en PO***AN kaps jebal kle v glavo kot da je on zaradi une ku**** uniforme vse in da vse lahko dela---o.k. pol bomo pa drugače-tud jest znam na grd način

se vam opravičujem da sm take besede uporabljal samo morem ker sm tolk jezen

lp

ej mas cist prov....misljo da boga drzijo za j***a. sam ne poznam policaja k neb biu naduvan, raj nej roparje pa dilrje lovijo nepa folka k se kdaj pa kdaj mal "hitrs" pele po avtocesti.
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov