Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maček
Stalni uporabnik

Novinarji-testni vozniki ?!?

Napisal/-a maček Sr avg 11, 2004 10:13 am

Berem teste v posameznih revijah in ne morem si kej, da nebi to sprožu na forumu.

Novinarji ki testirajo avtomobile so po mojem mnenju glede na prebrano poni sami sebe. Samo oni vedo kaj je dobro in kaj ni, sam oni znajo vozt avtomobile, vsi ostali smo sam nepotrebni udeleženci v prometu.

Zakaj tako mislim? Zato ker v službi kjer delam mamo enga takega. Resnica je pa mal drgač. Te ljudje ne veje po enem tednu, kva majo v avtu za en motor ni mi jasno, pri dveh takih novinarjih se to nonstop dogaja. Glede nato, da so vsak dan v stiku z avtomobili bi lahko že napamet vedl kakšno opremo ma avtomobil, kaj je seriska oprema kaj dodatna itd.... Pojma nimajo.

Najbolj kr me pa razkuri je pa vožnja. V Ljubljan se mi je zgodl to da mi se z enmu juncem od avto magazina skor trešla to pa zato k ne ve da je treba pr rdeč ustavt. Kuko vem da je bil od Avtomagazina ja nalepko majo gor, oziroma za šipo.

No pa še to res me zanima če majo ti novinarčki kkšno licenco. V Avtomagazinu so se hvall, jest za novinarsko avtomobilsko licenco nisem nikdar slišu tud si ne predstavlam kaj bi to blo.

Končna ocena tistih nekaj novinrčkov z gorenjske ocenjujem kot zelo neodgovorne voznike, ki morajo pretiravat na vsaki cesti ne glede na omejitve podlago itd...

Zardi takih nočem več brat avtotestov in se raje prepričam o vozilu s prve roke :evil:

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr avg 11, 2004 10:39 am

Če mene vprašaš, pri teh revijah ne testirajo avtov, ampak se nad njimi izživljavajo.

Dokaz za to se pojovi v testu samem:
1. povprečna poraba na testu je enkrat ali pa vsaj pol večja kot je normalno.
2. slikaj avte pri vožnji na polno skoz ovinke. (men zgleda seljačko)

Ne me narobe razumet. Mislim da je prav da stestirajo mejne vrednosti in sposobnosti avta, kakor tudi, da te opozorijo kako se obnaša na limitu. Ampak to bi moralo biti posebi. Večino ljudi zanima kako se avto obnese pri normalni vsakodnevni uporabi, ne pa če je dober za divjake.
http://www.raceland.si

darky
Novinec

Napisal/-a darky Sr avg 11, 2004 10:47 am

Edini pravi avtomobilistični novinarji so po mojem na TopGear. Vidi se, da res obvladajo avte in ne klatijo neumnosti.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr avg 11, 2004 10:49 am

Zakaj imam obcutek, da ne bo nikoli nobenemi NIC prav :? Pa pišuka zacnite ze enkrat vi pisat. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr avg 11, 2004 10:59 am

to se strinjam, da so na topgearu res strokovnjaki!

menim, da bi morali v revija napisati test avta na podlagi njegove uporabnosti.. ..npr za en športn avto naj opišejo kakšna je meja vatomobila, kako se tam obnaša... vendar za kakšen družinski avto al pa enoprstorec, pa naj pišejo o stvareh za katere se avto uporablja!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 11, 2004 11:01 am

Men se pa zdi, da tudi veliko prostora namenijo "normalni" vožnji in opisovanju le-te...napišejo pa tudi minimalno porabo, povprečno in res, še vedno ne vem(smo spet pr porabi) kako majo lahko dotični osebki na tem forumu rekordno nizke porabe, več je konjev, manj majo porabe :roll: ...
Pa nekateri s(m)o tudi taki, da radi pogledamo take akcijske fotke, sej niso vse take, mogoče ena dve v testu, ostale so pa slike kot slike pač...Torej ne vem za tista dva vaša novinarja MIKIMOUS, samo že dolgo berem AM, še krepko iz Česnjevih cajtov, njega berem zdaj tudi v AFM, in on je lahko zgled vsem novinarjem, on je pač "car" in ata testiranja avtov pri nas, čeprav ravno pri njem, zadnje čase pogrešam kake spektakularne fotke, ki so včasih krasile še Avto Magazin.
Tudi pri AM-ju so strokovno napisani članki, večinoma nepristranski, s katerih se lahko dovolj jasno razbere, da novinarji večinoma "majo pojma" in dobro vejo o čem pišejo, ter ima večina med njimi že leta in leta izkušenj, prav tako verjetno veš, da v ekipo avtomagazina spada tudi kakšen dirkač...torej tudi vozit znajo. Jaz sem s članki več kot zadovoljen in me par akcijskih fotografij nč ne moti...spada zraven oziroma to mora bit. Čisto ti pa verjamem, da te je razkurilo, ko se bi ti kmalu eden od njih poknil v avto, samo to še vseeno ne pomeni da nimajo pojma...
Pa še to...da so polni samih sebe...mogoče sklepaš tudi po tem, da pograjajo marsikatero stvar, ki običajnega človeka oziroma lastnika avta sploh ne bi motila, pa vendarle pomisli, če bi peljal ti toliko avtomobilov kot oni, bi tudi verjetno takoj opazil razliko v vožnji ali ergonomiji avtomobila in bi bil bolj pikolovski...

LP pa brez zamere
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr avg 11, 2004 11:07 am

Slide je napisal/-a:Men se pa zdi, da tudi veliko prostora namenijo "normalni" vožnji in opisovanju le-te...napišejo pa tudi minimalno porabo, povprečno in res, še vedno ne vem(smo spet pr porabi) kako majo lahko dotični osebki na tem forumu rekordno nizke porabe, več je konjev, manj majo porabe :roll: ...
Pa nekateri s(m)o tudi taki, da radi pogledamo take akcijske fotke, sej niso vse take, mogoče ena dve v testu, ostale so pa slike kot slike pač...Torej ne vem za tista dva vaša novinarja MIKIMOUS, samo že dolgo berem AM, še krepko iz Česnjevih cajtov, njega berem zdaj tudi v AFM, in on je lahko zgled vsem novinarjem, on je pač "car" in ata testiranja avtov pri nas, čeprav ravno pri njem, zadnje čase pogrešam kake spektakularne fotke, ki so včasih krasile še Avto Magazin.
Tudi pri AM-ju so strokovno napisani članki, večinoma nepristranski, s katerih se lahko dovolj jasno razbere, da novinarji večinoma "majo pojma" in dobro vejo o čem pišejo, ter ima večina med njimi že leta in leta izkušenj, prav tako verjetno veš, da v ekipo avtomagazina spada tudi kakšen dirkač...torej tudi vozit znajo. Jaz sem s članki več kot zadovoljen in me par akcijskih fotografij nč ne moti...spada zraven oziroma to mora bit. Čisto ti pa verjamem, da te je razkurilo, ko se bi ti kmalu eden od njih poknil v avto, samo to še vseeno ne pomeni da nimajo pojma...
Pa še to...da so polni samih sebe...mogoče sklepaš tudi po tem, da pograjajo marsikatero stvar, ki običajnega človeka oziroma lastnika avta sploh ne bi motila, pa vendarle pomisli, če bi peljal ti toliko avtomobilov kot oni, bi tudi verjetno takoj opazil razliko v vožnji ali ergonomiji avtomobila in bi bil bolj pikolovski...

LP pa brez zamere

Bravo! Kot da bi mi iz misli vzel.

Itaq da folk (vsaj jaz) rajši pogledam slike, ki prijazujejo atraktivno vožnjo, kot pa neko normalno, ki jo vidim vsak dan na cesti.
S tako vožnjo pokažejo tudi kje je meja kakšnega avtomobila in pomoje je AM najboljša revija v tem delu Evrope, edino Kerenca je treba včasih malo z rezervo jemat kar se tiče Alf. :wink:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 11, 2004 11:09 am

Kernc je super novinar, samo italjani ga čisto znorijo :noro :vrum ...če vozi kaki drugi avto, je čisto ql...pri italjanih pa postane "enmejčken" pristranski :lol:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Sr avg 11, 2004 11:59 am

Itaq da folk (vsaj jaz) rajši pogledam slike, ki prijazujejo atraktivno vožnjo, kot pa neko normalno, ki jo vidim vsak dan na cesti.
S tako vožnjo pokažejo tudi kje je meja kakšnega avtomobila in pomoje je AM najboljša revija v tem delu Evrope, edino Kerenca je treba včasih malo z rezervo
jemat kar se tiče Alf. :wink:[/quote]

Ja res je AM je najboljša revija v tem delu Evrope , se pravi Ljubljane.
Ne streljat neumnosti.
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Sr avg 11, 2004 12:08 pm

Martin je napisal/-a:
McLaren je napisal/-a:Itaq da folk (vsaj jaz) rajši pogledam slike, ki prijazujejo atraktivno vožnjo, kot pa neko normalno, ki jo vidim vsak dan na cesti.
S tako vožnjo pokažejo tudi kje je meja kakšnega avtomobila in pomoje je AM najboljša revija v tem delu Evrope, edino Kerenca je treba včasih malo z rezervo
jemat kar se tiče Alf. :wink:

Ja res je AM je najboljša revija v tem delu Evrope , se pravi Ljubljane.
Ne streljat neumnosti.

Morda nisi dobro prebral tistega dela mojega posta, kejr sem napisal " PO MOJE je AM najboljša revija v tem delu evrope" zato prosim............preberi preden kaj napišeš.
Če je meni vešč mi je pač všeč.

darky
Novinec

Napisal/-a darky Sr avg 11, 2004 12:14 pm

Točno tako...najboljša revija v Ljubljani mogoče...tam pa se tudi konča.
Ma tipi so zmožni testirat kakšen fejst športen avto in potem večino članka posvetiti njegovi vsakodnevni neuporabnosti, majhnem prtljažniku in visoki porabi. Pa kaj mislijo, da nekoga, ki kupi Lamborghinija zanima koliko ima predalčkov po kabini (na dopust se bo že odpeljal z Mercedezom), ali pa da mu primanjkuje denarja za bencin, po tem, ko je porabil 50 milijonov SIT za avto? HALO!!!!
Klatijo neumnosti in pika. Svetujem, da si parkrat ogledate ali preberete TopGear, pa boste videli o čem govorim.

BMW RALLY
Novinec

Napisal/-a BMW RALLY Sr avg 11, 2004 12:21 pm

zakaj se mi zdi da bo mogoč tale debata omenjena v naslednjem AM?! :P

darky
Novinec

Napisal/-a darky Sr avg 11, 2004 12:30 pm

Naj kar bo... morda se bodo malček zamislili o vseh neumnostih, ki jih (nekateri) pišejo. :evil:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr avg 11, 2004 2:11 pm

moreš vedeti da so testi subjektivna ocena tistega ki piše. edino meitve so objektivvne, četudi so jih lahko malo predelali. nemci so hecni, med primerjalnim testom vedno hvalijo npr. japonca a na koncu po čudežu zmaga nemec :)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Sr avg 11, 2004 2:21 pm

Nikoli ne bo vsem všeč ista stvar :?
Ne vem, meni je AM št.1 pa sem mel že kar nekaj revij iz južne in severne evrope v rokah in mi je AM kljub temu vseeno najbolj všeč.

Seveda moje skromno mnenje.
Vseeno mi je kakšna je vam revija in vas tudi ne mislim prepričevat nasprotno.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Sr avg 11, 2004 3:42 pm

McLaren je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Men se pa zdi, da tudi veliko prostora namenijo "normalni" vožnji in opisovanju le-te...napišejo pa tudi minimalno porabo, povprečno in res, še vedno ne vem(smo spet pr porabi) kako majo lahko dotični osebki na tem forumu rekordno nizke porabe, več je konjev, manj majo porabe :roll: ...

LP pa brez zamere

Bravo! Kot da bi mi iz misli vzel.

S tako vožnjo pokažejo tudi kje je meja kakšnega avtomobila in pomoje je AM najboljša revija v tem delu Evrope, edino Kerenca je treba včasih malo z rezervo jemat kar se tiče Alf. :wink:

če bi ti enkrat vozu Alfo bi vedu zakaj je navdušen nad Alfami :wink: :twisted:

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr avg 11, 2004 3:59 pm

Am mi ni všeč ker so v preteklosti naredili nekaj neumnostih. Primer ne bom povedal modela avtomobila ker ne paše to sem, ampak po vseh revijah in časopisih so se za dotični avtomobil izrekli podobno, dočim so am-jevci čisto odstopali, še najbolj pri funkcionalnosti, kateri so drugi dali ogromno točk.

No pa pred leti me je zjezilo, da majo na testu M3 cabrio, pol pa napiše novinar diživljaski spis kuko je blo fino dirkat z nemo iz lj v mb in nazaj, in podobne bedarije, nikjer ni omenil ne cene vozila ne opreme ne tehničnih podatkov.

Zaradi takih in podobnih bedarij raje berem AFM, pa še novinarji se mi zdijo bolj izkušeni.

Drgač pa menim da novinarji pogosto precenjujejo sami sebe, mislijo če testirajo vozilo pa čeprav je to naprimer renaultov senic se morajo voziti k da bi mel u rok vsaj F1 če že ne F16 (lovsko letalo).

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr avg 11, 2004 4:02 pm

Jaz osebno preberem revijo zato, da se nekako okvirno osredotočim na tip avtomobila, pogledam slikice in če me pritegne in je možno ga sam stestiram (kar včasih tudi ni po godu prodajalcem). Vsak človek ima svoje favorite in tako je tudi pri novinarjih. Enostavno se opazi iz čalnkov kateri avtomobil je testiral s kakšnim zanimanjem oz. opazi se (včasih kar preveč očitno) kako favorizirajo svojo znamko.
Zato sam članke preberem, ampak jih vzamem kot nek okvir in ne kot pribito dejstvo. Marsikateri avtomobil so že ocenili za kvalitetnega, nakar sem bil razočaran, ko sem ga imel sam priliko stestirati - pač niso bili pozorni na malenkosti katere mene osebno motijo. Zato mislim, da je o tem brezveze razpravljati, nekaj pojma že imajo, ampak so včasih pač površni in si ne preberejo niti osnovnih podatkov avtomobilov, ki jih testirajo.
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr avg 11, 2004 4:16 pm

uno drugo gor dol tret slbo to slabo uno hudo uno hudo tist

A pa veste kaj ? j**e se njim za vs :) ce ti pase kup ce ne pa ti ni treba :) ce si fouz zakaj nis ti un za volanom najnovejsega avta k ga testerajo si si pa sam kriv zakaj se nis ucu :P :)

Lp PiLLLe

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr avg 11, 2004 4:21 pm

PiLLLe je napisal/-a:uno drugo gor dol tret slbo to slabo uno hudo uno hudo tist

A pa veste kaj ? j**e se njim za vs :) ce ti pase kup ce ne pa ti ni treba :) ce si fouz zakaj nis ti un za volanom najnovejsega avta k ga testerajo si si pa sam kriv zakaj se nis ucu :P :)

Lp PiLLLe

Zame bi bla to kazen če bi mogu bit testn voznik. Sej je dobr če maš hud avto na testu, ampak v večini časa pa maš no ja nam reku kva, jest se neb dobr počutu.
:twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov