Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

površni policaji!!!

Napisal/-a maniac Sr avg 11, 2004 7:51 pm

oj,

Enostavno morm mal zatožit:

2 dni nazaj me ustav leteči polcaj, češ, da sem vozu 70 na omejitev 50-morda, ko sem potegnil a nism ravno prepričan, sem namreč obračal za ovinkom in nisem pretirano pospeševal...nerelavantno...BISTVO je to, radar je bil za ovinkom, upravljala ga je druga patrulja, tem pa so sporočali!
Polcaj vneto piše kazen, pa jst čujem,. ko mu po zvezi sporoči drug polcaj čas mojega merjenja in sicer 11.17.............hm, :tipk
jst pogledam na uro-11.40!!! (pa vse skup ni trajal 2 minute) :!:

PA jst to povem polcaju, pa on ja tak piše na radarju in tak bomo napisal......WATAFUCK......men kri po žilah z nadzvočno.....pa se razjezim.....
in polcajček meni-pa PRTOŽBO napište.......mislim adijo pamet! :ue

Jst njemu naj se razločno podpiše, on pa začudeno-zakaj pa jst.......ddddddd!

Matr, kdo mi pa piše napačno kazen!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

NO, in prejmem kazen in sem se seveda odločil da mu "ugodim" in napišem pritožbo, v kateri bom seveda jasno izrazil svoje razočaranje nad ....hm....ne najdem še besede...policijo!

Sem se kr mau raspisu...mi je mau ušlo. :oops:

A mi lahko kdo napiše kako in kaj je s pritožbo oz. kako mora biti sestavljena, kam naslovljena...in to KMALU, kermorm upoštevati 8 dnevni rok za pritožbo!

Bil bi full hvaležen, ker ne bi rad zasral tega!

HVALA

:/:o:/

vasko
Nov uporabnik

Napisal/-a vasko Sr avg 11, 2004 8:21 pm

Lahko napišeš ugovor, vendar ga ne rešuje policija ampak ga direktno predajo sodniku za prekrške, ki ti izda kazen. In potem sledi še en ugovor sodniku za prekrške. Šele tedaj si zadevo rešil.

Veliko upseha.
Vasko

Uporabniški avatar
Slater
Novinec

Napisal/-a Slater Sr avg 11, 2004 8:32 pm

U mater ... težka. Policaj ima priče, ti pa ne ... :? Podal boš/bi ugovor oz. pritožbo na policista in ta gre za čas preiskave v suspenz (tako mi je razlagal policijski inšpektor). Pol se ga/jih pa pazi ... :vrum :con :vrum :con :vrum :con non stop

Moj primer:
grem proti Postojni po stari cesti. Uletim na radar. Policist stopi do mene, zahteva dokumente. Medtem ko jih je gledal, odpre moja zadnja vrata in začne nekaj gledati in šlatati mojo usnjeno jakno na zadnjem sedežu. Rekel sicer nisem nič, ampak sem v parih dneh poslal ugovor.
Čez ne vem kok cajta, sem mogu na zagovor v Postojno. Peljal me je kolega. Pridem dol in grem do inšektorja, s katerim sva se ene dobre polurce čist lepo, realno, iskreno pogovarjala. Razložil mi je, da "postopek policista ne izključuje plačila mojega prekrška". Kar po domače pomeni, da morm kazen plačat, nato pa ugovarjati na policista :? OK, anyhow, inšpektor mi razloži, da gre tačas v suspenz :shock: . Zoprno! Nato je težil še z soočenjem, ker mu ni pasalo, da sta on (policaj, ki me je ustavil) in njegov sodelavec govorila popolnoma drugače kot jaz. Jaz pa pač brez prič. Soočenje sem zavrnil in zadevo sva zaključila - so mi poslali po pošti ugotovitev.

Vendar, ko sva šla z kolegom iz policijske postaje, opaziva za nama policijski avto ... ni bilo pol minut ... lučke + sirena - sredi Postojne pri 50 km/h. In guess who naju je ustavil? Isti cops, na katerega sem podal pritožbo :P Najbrž je odveč govoriti, da naju je buzeriral zaradi malenkosti in neumnosti okoli 15 minut ... majko mu v parku! :x

No, na koncu sem plačal tisto kazen in pustil, da gre zadeva mimo. Težko je ugovarjati brez prič in proti 'uradnim osebam'. :roll: Žal ...
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr avg 11, 2004 8:53 pm

maniac: Pomoje ne bi smel podpisat zapisnika. Vsaj jest bi ugovarju in ne bi hotu podpisat, dokler ne bi na zapisnik napisal, ali pa vsaj dopisal dejanskega casa. Mozno je, da so uposteval enga prej, al pa da ma radar narobe nastavljeno uro.

So pa tud drgac malomarni, oz. jim malenkosti delajo tezave... kot npr. se te spravjo mert z radarjem, potem mors pa v enosmerno zapeljat, ko te hoce ustavt... oni vozjo v enosmerno v napacno smer, omejitve jih pa 50% krsi v sluzbenem avtomobilu... go figure... :idea:

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr avg 11, 2004 9:14 pm

Alibij za ta čas bi si lahko priskrbel, ker sem se dobil sekundo kasneje z potencialnim kupcem moje lagune in sem mu vse skupaj razložil, prej pa sem pri serviserju radijev, tko,da bi jih morda lahko potrdil kot priče...ampak bi to moral storiti takoj, ker čez čas se ne bo nobeden tega spomnu!

mislte da bo pršlo do tega?

kaj pa če3 bi v pritožbi karal samo nepravilen postopek oz. napačen čas-neveljavne podatke, ki nikakor ne morejo biti resnični......zatorej je izrek kazni neveljaven, ker se nanaša na te podatke!?

Kako se napiše pritožbo in na koga?

še enkrat hvala

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 12:30 pm

Slater je napisal/-a:U mater ... težka. Policaj ima priče, ti pa ne ... :? Podal boš/bi ugovor oz. pritožbo na policista in ta gre za čas preiskave v suspenz (tako mi je razlagal policijski inšpektor). Pol se ga/jih pa pazi ... :vrum :con :vrum :con :vrum :con non stop

Moj primer:
grem proti Postojni po stari cesti. Uletim na radar. Policist stopi do mene, zahteva dokumente. Medtem ko jih je gledal, odpre moja zadnja vrata in začne nekaj gledati in šlatati mojo usnjeno jakno na zadnjem sedežu. Rekel sicer nisem nič, ampak sem v parih dneh poslal ugovor.
Čez ne vem kok cajta, sem mogu na zagovor v Postojno. Peljal me je kolega. Pridem dol in grem do inšektorja, s katerim sva se ene dobre polurce čist lepo, realno, iskreno pogovarjala. Razložil mi je, da "postopek policista ne izključuje plačila mojega prekrška". Kar po domače pomeni, da morm kazen plačat, nato pa ugovarjati na policista :? OK, anyhow, inšpektor mi razloži, da gre tačas v suspenz :shock: . Zoprno! Nato je težil še z soočenjem, ker mu ni pasalo, da sta on (policaj, ki me je ustavil) in njegov sodelavec govorila popolnoma drugače kot jaz. Jaz pa pač brez prič. Soočenje sem zavrnil in zadevo sva zaključila - so mi poslali po pošti ugotovitev.

Vendar, ko sva šla z kolegom iz policijske postaje, opaziva za nama policijski avto ... ni bilo pol minut ... lučke + sirena - sredi Postojne pri 50 km/h. In guess who naju je ustavil? Isti cops, na katerega sem podal pritožbo :P Najbrž je odveč govoriti, da naju je buzeriral zaradi malenkosti in neumnosti okoli 15 minut ... majko mu v parku! :x

No, na koncu sem plačal tisto kazen in pustil, da gre zadeva mimo. Težko je ugovarjati brez prič in proti 'uradnim osebam'. :roll: Žal ...

Tale inšpektor je tebi čist narobe razložil. Če se poda pritožbo na policista, policist ravno tako dela do obravnave. Sam dodatno delo ima še ker mora po obravnavah hodit. Sploh se pa dons vsak mulc že pritoži na postopek in to sploh ni nobeno strašno presenečenje.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 12:32 pm

Mate je napisal/-a:maniac: Pomoje ne bi smel podpisat zapisnika. Vsaj jest bi ugovarju in ne bi hotu podpisat, dokler ne bi na zapisnik napisal, ali pa vsaj dopisal dejanskega casa. Mozno je, da so uposteval enga prej, al pa da ma radar narobe nastavljeno uro.

So pa tud drgac malomarni, oz. jim malenkosti delajo tezave... kot npr. se te spravjo mert z radarjem, potem mors pa v enosmerno zapeljat, ko te hoce ustavt... oni vozjo v enosmerno v napacno smer, omejitve jih pa 50% krsi v sluzbenem avtomobilu... go figure... :idea:

Nobeden na razume kaj pomeni podpis! Dajte si enkrat na plačilnem nalogu prebrat. Spodaj levo piše PREJEM PLAČILNEGA NALOGA. Z tem samo podpišeš da si ga PREJEL ne pa da si prekršek PRIZNAL.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 12, 2004 12:57 pm

Čak, sam mal...na radar si prletu...ok...potem majo sliko, in če je tvoj avto na sliki pol kljub napačnem času na radarju ne morš rečt da je druzga zmeru!
Z laserjem te mora pa tko ista patrulja ustavt...torej tista, ki te zmeri, ne pa druga pol 200m naprej...al sem mim užgal :? ...sicer bi lahko šel svojo meritev na laserju tudi pogledat...samo nisem siguren glede tega AIRbrush, Bimmer?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če avg 12, 2004 1:03 pm

Če ga je s "pištolo" zmeru, pol itak ni nobene slike...

To katera patrulja te lahko ustav in kera ne, pa ne bi znal odgovort, samo to kar precej prakticirajo... ???
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 1:29 pm

Slide je napisal/-a:Čak, sam mal...na radar si prletu...ok...potem majo sliko, in če je tvoj avto na sliki pol kljub napačnem času na radarju ne morš rečt da je druzga zmeru!
Z laserjem te mora pa tko ista patrulja ustavt...torej tista, ki te zmeri, ne pa druga pol 200m naprej...al sem mim užgal :? ...sicer bi lahko šel svojo meritev na laserju tudi pogledat...samo nisem siguren glede tega AIRbrush, Bimmer?

Če se meri z laserjem te mora ista patrulja ustavit, ker se po usmeritvah lahko meri le vozila ki se radarju približujejo ne pa oddaljujejo. Po domače: ne sme se v hrbet merit.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 1:31 pm

Slide je napisal/-a:Čak, sam mal...na radar si prletu...ok...potem majo sliko, in če je tvoj avto na sliki pol kljub napačnem času na radarju ne morš rečt da je druzga zmeru!

Aja, pa navada je da se rezultat pokaže ja. Da ne more biti oporekanj. Pol sem pa začnejo tiste standardne: " To ni moja hitrost!" "Dokažite mi" " A je ta radar kalibriran" "Pokažite mi papirje" " Blalalalalala"....

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če avg 12, 2004 1:37 pm

Men niso nč pokazal, kljub temu, da sem to zahteval!

Bile pa so 2 ločene patrulje.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 12, 2004 1:44 pm

Pojdi na PP, mogoče si bil merjen z multanovo...torej so te slikali...
A ne veš s katerim radarjem je bla meritev opravljena?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če avg 12, 2004 1:47 pm

AIRbrush je napisal/-a: Pol sem pa začnejo tiste standardne: " To ni moja hitrost!" "Dokažite mi" " A je ta radar kalibriran" "Pokažite mi papirje" " Blalalalalala"....

:lol: :lol: :lol:

Ja ja tko je to, ampak že 1976 sem že povedal da podpis ni nič drugega kot to kar je rekel AIRBrush pa še vedno isto. Folk, a vi kej berete poste al sam pišete zato da mate čim več objav :?:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Če avg 12, 2004 2:09 pm

Men niso nč pokazal, kljub temu, da sem to zahteval!

Bile pa so 2 ločene patrulje.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če avg 12, 2004 2:17 pm

Nategnil so te brez vazelina :?
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če avg 12, 2004 2:23 pm

Če ti ni dobesedno na radarju pokazu kok si pelu pa kdaj, pa če nisi podpisu ti nič ne more.

Drgač se pa kr mirne duše prtož, glede na to kok z nadzvočno brzino delajo v naš držav, bo vse skupaj zastaral.

Drgač pa tuko k sem že nek omenil da majo naši polcaji naštimane radarje na 64 km/h če je omejitev 50. Vem s prve roke.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če avg 12, 2004 2:23 pm

Nategnil so te brez vazelina

Pa malo bi se lahko vzdrzali, ce kak policaj to bere, no... :P
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Če avg 12, 2004 3:18 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:Če ti ni dobesedno na radarju pokazu kok si pelu pa kdaj, pa če nisi podpisu ti nič ne more.

Drgač se pa kr mirne duše prtož, glede na to kok z nadzvočno brzino delajo v naš držav, bo vse skupaj zastaral.

Drgač pa tuko k sem že nek omenil da majo naši polcaji naštimane radarje na 64 km/h če je omejitev 50. Vem s prve roke.

Kje si pa slišal da ti nič ne morjo. In evo. Spet eden ki sploh ne ve kaj podpis pomeni. Daj si kak post malo višje preberi pa boš videl kaj sva bimmerjem napisala pa boš razumel kaj podpis sploh pomeni.

Pa nič slabega nisem mislil z tem. :wink:

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če avg 12, 2004 3:27 pm

Kje si pa slišal da ti nič ne morjo. In evo. Spet eden ki sploh ne ve kaj podpis pomeni. Daj si kak post malo višje preberi pa boš videl kaj sva bimmerjem napisala pa boš razumel kaj podpis sploh pomeni.

Pa nič slabega nisem mislil z tem. :wink:[/quote]

Policaj je po zakonu dolžan pokazat radar, kjer more bit vse zabeleženo, če ne to lohk zahtevaš, če pa podpišeš in tega ne zahtevaš se pa smatra kokr da si bil z vsem seznanjen.

Še enkrat ponavljam maš pravico, da vidš na kuga te je zmeru, kje kdaj, vse kar radar belež.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov