Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

It's that time of the year (aka"sergiotove dogodivščine

Napisal/-a Serđo™ Pe avg 13, 2004 6:36 pm

Post je namenjen bolj kot ne starim mačkom foruma, kateri vejo o čem bo govora, ko sta v naslovu besedici sergio in dogodivščine :lol: Tko da novinci ki ne veste za kaj se gre, STFU :lol: (joke)

Hehe :lol:

Long time no problems bi lahko rekli ;)

Zakurblam mojega plavega konjička v ponedeljek (9.8.) nekje dopoldne in se odpravim še po zadnjih opravkih pred odhodom na morje. Vse kupljeno, vse zrihtano, NeMeJebat, še nove bremze mu zmontiram (sploh ne bom omenju, da smo pr eni novi ploščici en železek zadi stran odlomil :lol: :lol: ; na starih pa ni blo ama niti 0.1mm vec "mesa")

In, ob 17.15 se mojster foruma Serđo™ odpravi proti "lipi naši". Kakor mu je v navadi, je radio seveda do maksimuma, zatorej slišati karkoli razen svojega prdca je bolj nemogoče.

Nekje pred Lomom, ko so obrati v 3. prestavi prek številke 6000 (prehitevanje v hrib) pa se mi zazdi, da ob pritisku na gas slisim nek rahel "prrrr" zvok. Stišam radio in probam. In res, vsakič ko pritisnem na gas za več kot nekih 10%, se pojavi čisto nežen "prrrr" zvokec (ne me prašat kako sm ga slišu ob radiu :?: ).

Ker me pač zanima kaj bi znalo to biti, se ustavim pri pumpi (Lom). Odprem vrata in pritisnem na gas in res se sliši nek čuden zvok. Odprem havbo, vse skupaj prihaja nekje od tam kjer je kolektor.

Pokličem Novak-a (izpuh novak al kaj so že, večinoma tja hodim), pa mi pravi, da ima gužvo in da praktično zapira (wtf, ob 17.15 sm šou iz lj, recimo da sm bil na lomu ob 17.30, on pa šele zapira, delavnik ma pa do 17h, sm dans tko vidu, k nobenga ni blo tm ob 17:01).

Nič, se odpravim naprej na pot z idejo da v Postojni najdem kak auspuh servis ki mi bo pošvasal zadevico (glede na zvok sem bil prepričan da kaj več kot usrana luknjica ravno ne more biti).

A še pred postojno začne avto konkretno ropotati, kot da bi vozil kakšnega hrošča. Pospeševanje je bilo "nemogoče" (zaradi hrupa), zato sem pač vozil za neko cisterno lepo 80km/h, saj ob vzdrževanju hitrosti (na ravninah) ogabnega zvoka (pardon vsem lastnikom hroščev :lol: ) ni bilo slišati.

In kaj naredi b**** v cisterni? Zgleda se ustraši da kaj čudnega delam za njim ter upočasni na jebenih 45km/h! Na avtocesti. Seveda se še vedno cjazim za njim, ker se mi ne mudi. Model opazi da ni nič in potegne naprej, jst pa po polževo počasi za njim. 50km/h. 55km/h. 60km/h..... in tako dalje do 100km/h ko je bilo treba zaviti dol z avtoceste na Postojno.

V postojni najprej naredim 2 kroga, da sploh najdem tablo "Abram" (or sth) izpuhi servis, potem pa seveda še falim ulico in se pripeljem do jame. Se obrnem, najdem servis in jih poprosim, če mi pogledajo avto.

Prideta 2 mulca in malce starejši mulc (40+) ter gledajo. Po njihovem mnjenju, je luknja nekje na cevi med kolektorjem in spodnjim delom avspuha. Mi pravijo naj pokličem njihovega šefa in se zmenim za jutri ker danes me nimajo kam dat. Ja valda, jutri lahko jst tudi v Lj dam popravit.

Se zahvalim in odpravim naprej in se ustavim pri AMZS. Prvo počakam nekih 15min da pridem na vrsto, nakar takoj ugotovimo, da me ne morejo dvigniti (nimajo nič za podložit zaradi pragov). Odprem havbo, gledata 2 možakarja in poslušata in mi povesta, da se je 100% zamaknila dihtunga pri kolektorju (kako da fak je to mogoče? kukr sm jst gledu kako je to narejen, če zategneš, se nima kam premaknit) in da oni nimajo časa pol avta podirat da to popravjo.
Mi pa odgovorita (tako kot na prvem servisu), da če grem samo do morja in nazaj (cirka 200km v eno smer) da bi moglo iti brez problemov. Razen na meji me lahko zavrnejo.

Se zahvalim in odpravim naprej. V kopru že tako ropota, kot da je najmanj 5 motoristov s Harley-i pod havbo :? .

Jebat ga, gremo probat srečo na meji. Pridem do meje (dragonja), čez slovensko stran brez problema (čeprav je od nekih 30 avtov policistka pogledala samo moje dokumente :D), ker sem se pripeljal v 1. prestavi z 4km/h in ni toliko ropotalo (klima seveda izklopljena, da so obrati čim nižje).

Na hrvaški strani pa je žal klanec vse do g. carinika kar pomeni dosti gasa da se kam premakneš. Začuda tudi tam niso komplicirali.

Pridem na morje, vmes srečam še ene 2 kontrole, ki sta samo gledale za menoj (+ nešteto začudenih obrazov ob poti), ene 3x zbudim vse sosede, ki so po kosilu ravno zadremali in se danes odpravim nazaj.

Čez mejo spet brez problema, čeprav so buljili za menoj kot da sm iz zlata.

Pridem v Lj, se odpravim na servis od Fiata (tam je bil kolektor + dihtungi zamenjani letos Februarja, tko da bom reklamiral če bo kaj s tem narobe), pa žal zaprejo ob 16h (jebenti petek, delajo pa Ponedeljek - Četrtek 18-19 tudi :evil: ).

Se odpeljem do Novaka, glede na to da je šele 17h bi morali še delati (če so pa v pondelk še delal...). Jok brate, ni žive duše.

Tako nisem rešil še nič, avto ropota kot da namerno hoče, da pobašem kakšno kazen. Upam da bom lahko kaj rešil v ponedeljek.

Pa lep pozdrav :?

F*ckin' Fiat :lol:

p.s.

smo hotli odtegnit 3 šraufe (ključ 10) da bi odstranil zaščito čez kolektor, ker piha direkt izpod zaščite vn, pa direkt v hlajenje alternatorja nažiga, pa nam ni ratalo. Če nismo ene 4-je probal vlečt ko konji, nismo mogl odtegnit 2 šraufov (sam 1 je šou) :shock:

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe avg 13, 2004 6:48 pm

No comment...
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe avg 13, 2004 6:51 pm

Ej, pa še reku sm ti v ponedeljek, kaj tako razgrajaš tam po Trzinu :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe avg 13, 2004 6:51 pm

Spet kolektor. :roll:

Če misliš dat v reklamacijo rajš ne nč šraufat, ker že tko ti bojo najbrž kej sral
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe avg 13, 2004 6:52 pm

lol :lol:

matr da me vsake par dni prime da zažgem to kanto :twisted:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe avg 13, 2004 6:56 pm

:ne
That's not the way how you should speak about FIAT!!!!!!

hehe, zdej greš pa lahko tekmovat, kdo ma najglasnejši auspuh na 100m :P
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe avg 13, 2004 6:58 pm

hehe glih u četrtek smo ugotovil da že dolgo ni blo nobene pizdarije :P :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Pe avg 13, 2004 6:58 pm

zuneking je napisal/-a:Spet kolektor. :roll:

Če misliš dat v reklamacijo rajš ne nč šraufat, ker že tko ti bojo najbrž kej sral

um, sej nimajo od kje vedet, da sm hotu dat zaščito dol. Edini šrauf k smo ga uspel dat dol, je nazaj gor zategnjen.

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Pe avg 13, 2004 7:06 pm

samo tvoje zgodbe pa je zakon brat ;) en bi moral nek strip naret :D

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe avg 13, 2004 7:29 pm

Serđo™ je napisal/-a:matr da me vsake par dni prime da zažgem to kanto :twisted:

Nisi edini. :oops: :roll:

Vsaj za nekaj je tale tvoj Fiat dober: vedno nove in zanimive zgodbe... :lol: Matr, če se ne motim si res nekaj časa jamral, da ti je avspuh dol padu. Ti nesrečna duša.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe avg 13, 2004 7:40 pm

@Serđo™: Kok sivih las si ze dobil zarad svojega italijanskega ljubljencka? :mrgreen:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Pe avg 13, 2004 7:52 pm

haha, zanimivo branje in ker sem lastnik fiata te popolnoma razumem

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe avg 13, 2004 7:56 pm

pa ka so te fiati res tolk u quercu :mrgreen:
Slika