Debate, ki niso vezane na ostala področja...

spela
Nov uporabnik

Kako uničiti življenje - alkohol in nesposobnost za volanom

Napisal/-a spela So avg 14, 2004 5:10 pm

Sicer že nekaj časa nisem pisala na tale forum, ga pa precej redno spremljam. Zdel se mi je pač primeren, da na njemu objavim dva linka, na katerih boste našli skrajno žalostno zgodbo, v kateri "sodeluje" pijan voznik.

Zgodba izhaja iz tematsko povsem drugam usmerjenega foruma. Vem, da tule sodelujete pretežno moški, zato ob branju pomislite, da bi se to lahko zgodilo tudi vašemu dekletu oz. ženi. Komurkoli izmed nas!

http://www.ringaraja.net/forumi/sporoci ... 999&idk=91
http://www.ringaraja.net/forumi/sporoci ... 340&idk=91

lp

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy So avg 14, 2004 5:17 pm

tole ne spada lih u splošno debato.... :oops:
drgač pa bom prebrau ko bom meu čas.... :)

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a pavlea So avg 14, 2004 5:20 pm

Jaz bi ubil take ljudi ej, jebemu mater, mislim da bi v tem trenutku bil zmožen to narest 100% :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So avg 14, 2004 5:27 pm

Žal je pri alkoholu večinoma tako, da nastradajo vsi drugi razen voznika.

Sam sicer ne podpiram alkohola in vožnje, vendar če že kaj spijem vozim 2× previdneje kot drugače. Žal pa pri vseh ni tako in stiskajo avte še bolj kot ponavadi, itd...

Upam da bo z gospodično vse vredu in da ji bo ponovno uspelo doseči največjo željo v življenju.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 14, 2004 5:34 pm

Matr...smili se mi punca...res :(
Pavlea...se čist strinjam...če bi to naredu moji punci(in če bi bil on kriv, v tej zgodbi ne vem kdo je bil, sklepam pa da pjani voznik) bi ga najbrž tudi fental...samo če 2x potuhtam...pol bi punca ostala še brez mene...to se pa ne splača...sem raj tkole :)=(: z njo, ko pa za rešetkami ...ampak kokr se poznam, čist cel najbrž ne bi ostal povzročitelj...matr sm zafilozofiru...hja, kaj čem...zatuhtu sm se...

Alkohol in volan ne gresta skp, to smo že večkrat ugotovili...
Aja...jz ne pijem, ko vozim...u bistvu skor nikol ne pijem :wink:
Halo...ravno take izjave...če že pijem, pol vozim 2x previdneje...kako lahko rečeš tako bedarijo...kako boš vozu previdneje, če nisi SPOSOBEN vozit previdneje zarad vpliva alkohola...MATR EJ ME RAZKURJO TAKE IZJAVE... :evil:
Oprosti grooooobemu tonu, mogoče ne spiješ več k 2 piva in si tko mislu, samo poglej to tko...mogoče je tud tale pjanc iz naslova, tko razmišlju ko ti...verjetno se mu je zdelo, da previdneje vozi...v resnici se je pa preveč z tuhtanjem ukvarju :noro , pa premal z vožnjo :vrum ...sej ni nujno da je prletu 150...že 40 v bok je lahko preveč... :wink:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy So avg 14, 2004 5:38 pm

Slide je napisal/-a:Matr...smili se mi punca...res :(
Pavlea...se čist strinjam...če bi to naredu moji punci(in če bi bil on kriv, v tej zgodbi ne vem kdo je bil, sklepam pa da pjani voznik) bi ga najbrž tudi fental...samo če 2x potuhtam...pol bi punca ostala še brez mene...to se pa ne splača...sem raj tkole :)=(: z njo, ko pa za rešetkami ...ampak kokr se poznam, čist cel najbrž ne bi ostal povzročitelj...matr sm zafilozofiru...hja, kaj čem...zatuhtu sm se...

Alkohol in volan ne gresta skp, to smo že večkrat ugotovili...
Aja...jz ne pijem, ko vozim...u bistvu skor nikol ne pijem :wink:
Halo...ravno take izjave...če že pijem, pol vozim 2x previdneje...kako lahko rečeš tako bedarijo...kako boš vozu previdneje, če nisi SPOSOBEN vozit previdneje zarad vpliva alkohola...MATR EJ ME RAZKURJO TAKE IZJAVE... :evil:
Oprosti grooooobemu tonu, mogoče ne spiješ več k 2 piva in si tko mislu, samo poglej to tko...mogoče je tud tale pjanc iz naslova, tko razmišlju ko ti...verjetno se mu je zdelo, da previdneje vozi...v resnici se je pa preveč z tuhtanjem ukvarju :noro , pa premal z vožnjo :vrum ...sej ni nujno da je prletu 150...že 40 v bok je lahko preveč... :wink:

LP

res maš, se strinjam...
zadnjič je en spiu zlo dost k skor hodt ni mogu pol pa ga vidiš čez 10min u autu pa pod ročno pa take.... :?

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas So avg 14, 2004 5:52 pm

Golfy je napisal/-a:zadnjič je en spiu zlo dost k skor hodt ni mogu pol pa ga vidiš čez 10min u autu pa pod ročno pa take.... :?

Jz sm biu tud prica temu pred kakim mesecem. Star fotr z ene 4 leta staro puncko, on pije in pije mala se pa igra. Nakonc ga je mala skor mogla drzat da ni padu po tleh, pa gre lepo na parking, v hyundai coupeja, rikverc po gasu, direkt v parkiranga audija a6, pol pa gasa dam. Ce se mu ze zase jeb*, naj vsaj na ostale misl. Tazga folka res ne razumem.

LP
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So avg 14, 2004 5:54 pm

Zmerom poudarjam da alkohol in volan ne gresta skupi, in bi blo treba na 0.0 spravt. Ja take stvari me spravjo iz tira, mogoče bomo vsi k smo vozniki še vsaj za 10% bli bol pozorni in se namo po telefon zguvarjal, al pa radio šaltal, dejansko ni vredno če se ne oglasiš tisto sekundo, sam da ne tvegaš.

Res si ne morm predstavljat da bi kkšnmu kej naredu. Bi mi blo grozn. Če pa bi že kkšnga spravu na invalidski voziček, bi se dolžnega počutu, da mu stojim ob strani in da mu pomagam pri vsakdanjih opravilih. Upam da ne bo nikol tega treba, k bi bla huda muka.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM So avg 14, 2004 6:08 pm

zalostno...res :(
nevem kaj bi jaz naredo, ampak bi raje stal punci ob strani kot pa onega polamal ali pa se kaj hujse da bi bil potem na hladnem...se ne splaca...edino tozis ga lahko

LP firestorm :hi

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy So avg 14, 2004 6:10 pm

Jonas je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:zadnjič je en spiu zlo dost k skor hodt ni mogu pol pa ga vidiš čez 10min u autu pa pod ročno pa take.... :?

Jz sm biu tud prica temu pred kakim mesecem. Star fotr z ene 4 leta staro puncko, on pije in pije mala se pa igra. Nakonc ga je mala skor mogla drzat da ni padu po tleh, pa gre lepo na parking, v hyundai coupeja, rikverc po gasu, direkt v parkiranga audija a6, pol pa gasa dam. Ce se mu ze zase jeb*, naj vsaj na ostale misl. Tazga folka res ne razumem.

LP

un je meu puntota,.... pa je delu kroge po portorožu.... pod ročno, pa oprasku je ene 4 parkirane aute.... zravn pa žena TREZNA!!! in se mu veselo smeje :?

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd So avg 14, 2004 6:39 pm

:cry: pa to ni res kaj dela folku...take pa bi na smrt pretepel...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM So avg 14, 2004 6:42 pm

Golfy je napisal/-a:
Jonas je napisal/-a:

LP

un je meu puntota,.... pa je delu kroge po portorožu.... pod ročno, pa oprasku je ene 4 parkirane aute.... zravn pa žena TREZNA!!! in se mu veselo smeje :?

bolano, pazis na svoj avto da nebi blo najmajnse praskice, potem pa ti ga tako tele pijano pokrampa ali pa celo razbije...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: Kako uničiti življenje - alkohol in nesposobnost za vola

Napisal/-a menjekul So avg 14, 2004 6:55 pm

spela je napisal/-a:Sicer že nekaj časa nisem pisala na tale forum, ga pa precej redno spremljam. Zdel se mi je pač primeren, da na njemu objavim dva linka, na katerih boste našli skrajno žalostno zgodbo, v kateri "sodeluje" pijan voznik.

Zgodba izhaja iz tematsko povsem drugam usmerjenega foruma. Vem, da tule sodelujete pretežno moški, zato ob branju pomislite, da bi se to lahko zgodilo tudi vašemu dekletu oz. ženi. Komurkoli izmed nas!

http://www.ringaraja.net/forumi/sporoci ... 999&idk=91
http://www.ringaraja.net/forumi/sporoci ... 340&idk=91

lp

sploh ne vem zakaj je to objavljeno? sploh ne vidim potrebe, da bi se zamišljal nad tem, da se to moji babi zgodi...ne kliči hudiča bi lahko temu rekli. nihče na tem forumu tega ne privošči nikomur. če pa je komu do branja in gledanja slikic imajo naši časniki prepolne strani kronike. potem lahko tudi dnevno objavljamo, kje in kakšna je bila nesreča. daj no, fuj. saj vsak pameten voznik ve, da "kultura" na naših cestah ni za nikamor :roll:

ne razumi me napak spela (in vsi drugi) ampak kako naj preko črk izkažem sočustvovanje za tako hud primer. ponavadi človek ostane samo brez texta in se mi zdi, da je že vsaka beseda popolnoma odveč in da ne bo imela pravega pomena.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM So avg 14, 2004 7:15 pm

po eni strani ma menjekul prav, dobro nesreca je res tragicna, to ne moremo rect da ni, ampak je res da to ni smiselno za ta forum, ker potem bi lahko pisal tukaj vse nesrece in to nebi nikam pripeljalo, kerega bo zanimalo si bo ze sam poiskal v cajtngah/caspisu

Uporabniški avatar
vogel
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a vogel So avg 14, 2004 8:11 pm

Joj joj joj, tolee je pa res bad.... :(

Ce ste bral tud drugi link, kjer je povedala, da otrok ne bo vec mogla met.... :(

Ampak, to je le ENA izmed vseh zgodb, ki se doogajajo....

Alkohol in Volan = NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOo :(

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So avg 14, 2004 8:23 pm

Niti ne vem, kaj nej napisem, razen da je jasno, da alkohol in volan sploh ne gresta skupi.

Edino bi se strinjal z matchotom, da ce ze kaj spijem vozim pocasneje, kot bi drugace. Pa to, da jaz kaj spijem ne pomeni niti enega piva in potem za volan. To pomeni kozarec vina, mogoce dva pri obilnem kosilu. Pa se potem ne vozit vsaj pol ure.

Samo eni tega ne zastopjo... in ne vidjo, kolk se dejansko poslabsajo sposobnosti zaznavanja ze ob zelo majhnih kolicinah. Ze res, peljat znas... podzavestno, zavestno pa vse skup dojames sekundo po tem, ko se je ze zgodilo in ne, tako kot bi moral, dve sekundi vnaprej ze predvideti, da se bo zgodilo.

Upam, da bo cim manj takih zgodb, pa da se bo vsaj ta dobro koncala. Se ne strinjam z uveljtavitvijo 0,0 za alkohol, se pa strinjam z mocno visjimi kaznimi za alokohol nad 0,5 ali pa morda se manj.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So avg 14, 2004 8:33 pm

Mate je napisal/-a:Se ne strinjam z uveljtavitvijo 0,0 za alkohol, se pa strinjam z mocno visjimi kaznimi za alokohol nad 0,5 ali pa morda se manj.

Se podpišem pod to. Več kot 0.0 imaš že če poješ zrelo breskev (al nekaj takega). Drugače pa je to samo še ena od mnogo tragičnih zgodb alkohola in vožnje. Tokrat je pač nasrkal otrok, ki se še ni rodil.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 14, 2004 8:38 pm

Al pa kr tko...malo za šalo malo zares...od 0,0- 0,5 bi bilo dovoljeno(kozarček rdečga ob dobri večerji :wink: )...od nekje 1,0 naprej pa enostavno kar kaznivo dejanje in ne prekršek...in bi jih dal lepo v čuzo za 5 dni...zdaj si pa predstavljajte...piješ v petek zvečer, te ustavijo, torek dočakaš na hladnem, greš domov te žena najprej napere, pa še ob šiht si...mogoče bi se pa spametovali...ampak pomoje se vseeno ne bi :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So avg 14, 2004 8:40 pm

Mate je napisal/-a: pomeni kozarec vina, mogoce dva pri obilnem kosilu. Pa se potem ne vozit vsaj pol ure.Samo eni tega ne zastopjo... in ne vidjo, kolk se dejansko poslabsajo sposobnosti zaznavanja ze ob zelo majhnih kolicinah.

Upam, da bo cim manj takih zgodb, pa da se bo vsaj ta dobro koncala. Se ne strinjam z uveljtavitvijo 0,0 za alkohol, se pa strinjam z mocno visjimi kaznimi za alokohol nad 0,5 ali pa morda se manj.

pol urce počakaš pa je ok, ne :?: :roll: alkohol v telesu ima največjo koncetracijo po eni uri od zaužitja. če ni dolivanja novega začne iz ure v uro koncentracija padat za 0,1% (promila ne procentov). sepravi vsako uro kasneje 0,1 promila manj v krvi. če imate možnost nabavit ta alkotest, da boste vedeli koliko "ga imate" vam bo vsekakor prav prišel (boste vsaj vedeli kdaj po fešti greste lahko s svojim avtom varno - tudi,če policisti ustavijo - domov :mrgreen: )

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So avg 14, 2004 9:42 pm

Slide je napisal/-a:Al pa kr tko...malo za šalo malo zares...od 0,0- 0,5 bi bilo dovoljeno(kozarček rdečga ob dobri večerji :wink: )...od nekje 1,0 naprej pa enostavno kar kaznivo dejanje in ne prekršek...in bi jih dal lepo v čuzo za 5 dni...zdaj si pa predstavljajte...piješ v petek zvečer, te ustavijo, torek dočakaš na hladnem, greš domov te žena najprej napere, pa še ob šiht si...mogoče bi se pa spametovali...ampak pomoje se vseeno ne bi :wink:

Evo sem hotu to napisat. Najprej punci moje sožalje. Vem kakšne probleme je imel bratranec, da sta končno dobila otroka. Jaz bi naredu, da je nad 0.5 že kaznivo dejanje in da se gre za to sedet. To je ena redkih stvari, ki jih majo v Retardlandu(Ameriki) pošlihtano tko kot je treba. :evil: Ne bi pa nižu meje 0.5, ker je res, da skadiš čik, poješ solato ali spiješ kozarec vina ob kosilu in bi lahko že napihal tistih 0.2.

LP! Žune
SlikaSlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov