Tinkara pravi:
Ker se fantje veliko boljše spoznate na tehnične zadeve, bi postavila eno čisto tehnično vprašanje: Zakaj je pravzaprav treba na avtomobilu delati optiko? Ali je res, da je pri nas zaradi grdih cest pametno delati optiko na pol leta?
Mogoče se bo to vprašanje komu zdelo neumno, ampak jaz sem ženska in nisem tehnični ekspert.
Tinkara pravi:
Ker se fantje veliko boljše spoznate na tehnične zadeve, bi postavila eno čisto tehnično vprašanje: Zakaj je pravzaprav treba na avtomobilu delati optiko? Ali je res, da je pri nas zaradi grdih cest pametno delati optiko na pol leta?
Mogoče se bo to vprašanje komu zdelo neumno, ampak jaz sem ženska in nisem tehnični ekspert.
Tinkara pravi:
MIKEVR6, hvala ti za tako izčrpno pojasnilo. Zanima me pa še nekaj: če avto npr. stoji na povsem ravni podlagi in se nekoliko bolj nagiba v eno stran (razdalja med kolesi in robom blatnika ni povsod enaka), ali to pomeni, da je tudi treba optiko, ali je to posledica česa drugega? Sprašujem zato, ker ima moja kolegica ta problem.
Tinkara pravi:
Optika je bila opravljena že dvakrat! Seveda na AMZS. Kolegica pravi, da je tam dobila občutek, da so bolj eni amaterji.
tomie pravi:
no en mehanik tuki.glede optike:optiko naj bi gledu predvsem pri menjavi gum saj se avto razlicno obnasa priporoclivo je vsaj 1-2letno letno.menim pa da ti vsak optike nebo naredil 100%.naj odgovorim na uno zgornje vprasanje od tinkare kaj je narobe:)mislim da je oden od blazilnikov slam ali pa istekanje koles(zato ni gume enaka z blatnikom)mozno pa je tudi da je kaksen zglob na predni premi dubil luft npr.jabilizator,ali jaremski drod to se da vse naregulirat.Ne glede na kvaliteto vzmeti ali so sportne ali ne lahko glih tako pride do defekta in potem avto povisi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov