Dolenjec je napisal/-a:Spoštovani!
Včeraj sem nekomu, ki je zase rekel, da je v avtomobilističnem poslu mže 30 let omenil, da si želim kupiti rabljenega Golf IV, TDI. Pa mi je odsvetoval in rekel, da nemci pri dizlih še niso dobro "zrihtali" tehnologije common rail. Je to res? Potem mi je še svetoval francoske avtomobile, ki naj bi imeli pri dieslih to zrihtano, pa še ceneje naj bi bili deli in podobno. Kaj menite, je to res?
xandrej je napisal/-a:MIKIMOUS Picasso ima SAMO 90 konjskega HDi tak, da če si ga stisnil nisi amerike odkril glede na to, da je zelo velik in težek avto...
xandrej je napisal/-a:Nixon... A na nobenem BMW-ju ni turbina crknila? Mogloče je tvojemu stricu po 35 000 kilometru kar smatram, da je bilo v garanciji in še nešteto razlogov je zato zakaj mu je lahko turbina crknila. Imaš velike in male turbine in tudi možno je, da je tista od renaulta večja oz. dobiš v kompletu vse potrebno.... Moj stric pa teta pa oma pa sosed itd to je bedarija govorit ampak nekaterim še ni kliknilo...
gerchy je napisal/-a:Prvic slisim, da bi francozi imeli prste vmes pri common rail tehnologiji.
Common rail tehnologijo so izumili pri FIATu, do konca pa so jo izpilili nemci (izumutelji dizel motorja, mercedes). Fiat je tehnologijo lastnorocno (in ob pomoci Mercedesa) predal BOSCHu, kjer so zadevo spravili v proizvodnjo.
VW/audi motorji (1,9l - katere omenjas) imajo vbrizg po sistemu pümpe-düse.
Kar se tice pa pokvarljivosti lagun, sem tudi jaz ogromno slisal in prebral v slovenskih revijah. Naceloma se do nekej 2 let da urediti, da se prizna delna kulanca, prijetno pa vseeno ni, ce pri novem avtomobilu dozivis okvaro turbine, alternatorja ... to so namrec kar pogoste okvare pri lagunah II - sodec po izjavah lastnikov, ki so svoje (neprijetne) izkusnje zaupali bralcem avtomobilisticnih revij.
Pa se nekaj: VWjev motor 2.5 TDI ni opremljem s common rail tehnologijo. Pa tudi pretirano vzdrzljiv ni. Boljsa opcija je 1.9 litrski motor.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov