Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mihakavcic
Nov uporabnik

MOBITEL

Napisal/-a mihakavcic Če sep 09, 2004 1:24 pm

Zanima me kje bi mi zmontairali poceni opremo za telefoniranje v avtu(telefon nokia 3100)?? Hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če sep 09, 2004 1:30 pm

imam originalno nokia instalacijo, modem, zvocnik, antena, mikrofon, stojalo je pa za nokie 6110 - 7110, torej vse, ki imajo zadaj prikljucek za anteno. se pa da kupit stojalo za vsako vrsto gsm-a. Se tudi na radio konekta,ki utihne, ko kdo klice.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če sep 09, 2004 2:33 pm

kaj pa opremo za brezrocno telefoniranje mas? aja pa kolko to vseskupaj priblizno stane?

LP FireSTORM :hi

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če sep 09, 2004 2:36 pm

To je sistem za brezrocno telefoniranje. z zunanjo anteno.
Recimo, si profil V Avtu na gsm-u nastavis, da se avtomatsko javi. radio se sam ugasne, pa je....

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če sep 09, 2004 6:05 pm

Ja sam ta instalacija nebo delala Nokio 3100. Mam tut jst tako in najnovejsi telefon, ki dela s to instalacijo je 6310i. Je pa super stvar drugace. Tut jst prodam ce kdo hoce (original od Audija) :mrgreen:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če sep 09, 2004 6:13 pm

roko s kabloma mores met za tvoj gsm.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če sep 09, 2004 7:14 pm

Asterix ce zrihtas kupim...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Če sep 09, 2004 7:16 pm

Fantje sej vem zdej me boste napadli, sam a ni ceneje pa bol priločno slušalke kupit.
Jest usebno nebi vrtal po avtu.

No ampak okusi pa potrebe so različni.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če sep 09, 2004 7:19 pm

Jaz sem tudi bolj zagovornik slušalke.Sam uporabljam Bluetooth slušalko in je zelo uredu.Zakaj bi pa vsi v avtu slišal s kom se pogovarjam in kaj?!Pa še šraktično je.Nobenga privijanja in kablov.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če sep 09, 2004 9:50 pm

Hvala, fanta. :P

glede na to, da so casi drugacni, res bolj prav pride slusalka.
se bom pozanimal, kje se te roke kupijo. ce ne, bom eml za svoj gsm.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe sep 10, 2004 1:50 pm

Yagi-san je napisal/-a:Jaz sem tudi bolj zagovornik slušalke.Sam uporabljam Bluetooth slušalko in je zelo uredu.Zakaj bi pa vsi v avtu slišal s kom se pogovarjam in kaj?!Pa še šraktično je.Nobenga privijanja in kablov.

Po zakonu niti slušalke niso dovoljne :twisted:
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 2:04 pm

AndrejD je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:Jaz sem tudi bolj zagovornik slušalke.Sam uporabljam Bluetooth slušalko in je zelo uredu.Zakaj bi pa vsi v avtu slišal s kom se pogovarjam in kaj?!Pa še šraktično je.Nobenga privijanja in kablov.

Tole mi pa mal razlož. Mislm da v zakonu samo piše da more biti prostoročno telefoniranje. (a slušalke sem ne pašejo)

Sicer pa v zakonu nikjer ne piše da je prepovedano jest hamburger v avtu med vožnjo kar je pomoje bolj nevarno kokr telefonirat prek slušalk.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe sep 10, 2004 2:25 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Tole mi pa mal razlož. Mislm da v zakonu samo piše da more biti prostoročno telefoniranje. (a slušalke sem ne pašejo)

Sicer pa v zakonu nikjer ne piše da je prepovedano jest hamburger v avtu med vožnjo kar je pomoje bolj nevarno kokr telefonirat prek slušalk.

Sem se menil s policaji o tem ker me je zanimalo če so slušalke dovoljene in so mi povedali da po zakonu niso ampak da mi zaradi njih nebo doben težil (tudi sam uporabljam slušalke (1) in mikrofon)

Tko da striktno gledano niso dovoljene - mora bit v avtomobilu strokovno vgrajen sistem za prostoročno telefoniranje
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe sep 10, 2004 2:26 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Po zakonu je dovoljeno samo prostoročno telefoniranje in če maš slušalke je to prostoročno. Vendar je po zakonu prepovedano imet med vožnjo v ušesih slušalke (razen slušnih aparatov).
torej ne dobiš kazni zarad mobitela ampak zarad slušalk

sploh pa ni nujn da morš vrtat za prostoročno telefonijo, ker lahk kupš set kjer je nosilec tud zvočnik in vtikač za elektriko in potem morš potegnt samo še kabl za mikrofon ( to pa ni treba vrtat).

drgač če te pa mot da drugi poslušajo, preprosto ne dvigneš ko te kliče lubica al pa ustavš avto in pol dvigneš
aja telefoniranje med vožnjo vpliva na vaše sposobnosti in reakcijski čas enako kot 1,5 promila alkohola....
podpis

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Pe sep 10, 2004 2:59 pm

AndrejD je napisal/-a:

Oprosti, vendar imam v družini 2 odvetnika in ti lahko mirne vesti povem, da z slušalka nikakor ni prepovedana---kaj ti je pa policaj povedal me pa sploh ne preseneča, še sami ne vedo kaj lahko in kaj ne ( je bilo o naših policajih že dovolj povedanega).

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 3:01 pm

Yagi-san je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Oprosti, vendar imam v družini 2 odvetnika in ti lahko mirne vesti povem, da z slušalka nikakor ni prepovedana---kaj ti je pa policaj povedal me pa sploh ne preseneča, še sami ne vedo kaj lahko in kaj ne ( je bilo o naših policajih že dovolj povedanega).

Se je men zdel da je samo uporaba telefona prepovedana. Pa da v zakonu zlo splošno piše prostoročna uporaba in ni nič definirano.
Tuko k sem reku lohk jeste hamburger pa vm policaj nič ne more, čeprav vam zarad varnosti tega ne priporočam.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe sep 10, 2004 3:03 pm

prepovedane so kvecm slusalke na obeh usesih, ker pol ne slisis kaj se dogaja okol tebe... :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe sep 10, 2004 3:05 pm

HeP][MeN je napisal/-a:prepovedane so kvecm slusalke na obeh usesih, ker pol ne slisis kaj se dogaja okol tebe... :P

potemtakem bi tudi avtoakustika bila prepovedana.....
cudno je to vse skup napisano...oz. premalo definirano.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Pe sep 10, 2004 3:20 pm

HeP][MeN je napisal/-a:prepovedane so kvecm slusalke na obeh usesih, ker pol ne slisis kaj se dogaja okol tebe... :P

---potem tudi gluhi nebi smeli vozit, pa temu ni tako!!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost