Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

osvezitev barve

Napisal/-a juhica To jan 28, 2003 4:43 pm

Oj,

mam 8 let starga bmw7, rdec, lepo ohranjen, problem je samo barva (rdeca), ki je mocno obledela (avto je 3 leta stal na soncu in snegu). a ima kdo kaksne izkusnje, kaj se da narest. licanje mi je predrago... kaksne polirne paste, a kdo to bolj profi naredi.

lp in hvala
juhica

sector
Novinec

Re: osvezitev barve

Napisal/-a sector To jan 28, 2003 5:46 pm

najprej ga ornk spoliraj sam! hehe ze vidim kako te bo roka bolela ob taki ladji!:)

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To jan 28, 2003 9:07 pm

Za zelo obledeli in matirani lak uporabi na primer Sonax Xtreme polish & Wax3 progressive - z močnim polirnim sredstvom se odstrani uničena plast laka ,obenem pa se zaščiti pred vremenskimi vplivi.
Za rahlo matiran lak pa uporabi Sonax Extreme polish & wax2 -sensitive.
V vsakem primeru pa je potrebna volja do dela ;) , ampak se splača.
Pa ne pozabi dobro prebrati navodil !

[Sporočilo uredil/a kdk na dan 28.01.2003 ob 21:07 GMT]

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To jan 28, 2003 11:44 pm

EVO toto polir pasto mi je že kolega priporočil, pa sem jo iskal že v kakih 4 auto trgovinah, šparu... pa je še zaj nisem najdo.

Kdk
Kaj mi lahko poveš kje jo lahko dobiš, mogoče naročiti, pa kolk je cena???

Hvala
LP

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy To jan 28, 2003 11:49 pm

Najbolje, da zadevo prepustis komu, ki se s tem ukvarja. Pri rdecih barvah (briljatno rdeca, torej nekovinska barva) je se posebej tezavno, saj zelo hitro izgublja lesk, z leti pa dobiva vijolicast odtenek. Torej, avto bo treba strojno spolirat, ponavadi se v takih primerih uporablja vec razlicnih past (govorim o precej grobih pastah).
Cena ne bi smela presegati 10.000 - 15.000 SIT. Poliranje na roko odpade. V principu je dovolj, da avto enkrat temeljito spoliras (kot sem napisal zgoraj), potem pa recimo 1-2 krat na leto samo s povrsinsko pasto. Priporocljivo je imeti polirni stroj z nastavljivimi stopnjami hitrosti, katerih cena se giblje okrog 100.000, torej se en razlog, da je zadevo pametno prepustiti strokovnjaku.

pa veliko leska! :>

[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 28.01.2003 ob 23:56 GMT]

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Re: Re: osvezitev barve

Napisal/-a kdk To jan 28, 2003 11:59 pm

BaSe pravi:
EVO toto polir pasto mi je že kolega priporočil, pa sem jo iskal že v kakih 4 auto trgovinah, šparu... pa je še zaj nisem najdo.
Kaj mi lahko poveš kje jo lahko dobiš, mogoče naročiti, pa kolk je cena???

Hvala
LP

Enkrat sem jo videl v InterSparu, ampak je že nekaj časa nazaj. Za informacije poskusi pri veletrgovcih z Sonaxom
ECOT d.o.o Brnčičeva 11 LJ - 01/561-12-70
LECOT d.o.o. Strossmayerjeva 26 MB - 02/228-08-15
Če ne drugega , ti bodo znali povedati kje sploh dobit izdelke.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Sr jan 29, 2003 12:05 am

gerchy pravi:
Najbolje, da zadevo prepustis komu, ki se s tem ukvarja.
pa veliko leska! :>

Se strinjam , da je to najboljša varianta, sploh če je barva močno načeta. Sem že sam poliral cel avto z uničeno barvo ( ni bil rdeč ;) )in ugotovil , da je imel KARATE KID zelo dober trening ,pa še popravljati sem moral na nekaterih mestih.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr jan 29, 2003 11:18 am

hvala...

ena varjanta je polirni nastavek za vrtalni stroj... zgleda opasno, a je ze kdo probu? drugac pa bo jeseni polirna pasta v igri, bom sporocu ce bo kaj uspeha. drugac bodo pa struckoti na delu...

lp,
juhica

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Sr jan 29, 2003 12:04 pm

Jaz vsako leto spoliram avto z fino polirno pasto, pa se
avto tko sveti de kar joj.Dobr bi blo da se oglasiš pri
ličarju ali pa pri prodajalcih barv,in ti bojo oni na
podlagi vidne pobledelosti svetovali z kakšno polirno
pasto ga spoliraj.Jaz grem k Max Mayer-ju na zaloški
(ni reklama,sam svetujem ker sem zadovoljen z njimi).
Jaz ga spoliram na roke,in je res hudo, k te pol ful
vse boli, je pa dobr kakšnega Laškega umes prjet da
se ti mal roka ohladi.
LP Roby

Tinkara
Nov uporabnik

Napisal/-a Tinkara Sr jan 29, 2003 3:43 pm

juhica pravi:
Oj,

mam 8 let starga bmw7, rdec, lepo ohranjen, problem je samo barva (rdeca), ki je mocno obledela (avto je 3 leta stal na soncu in snegu). a ima kdo kaksne izkusnje, kaj se da narest. licanje mi je predrago... kaksne polirne paste, a kdo to bolj profi naredi.

lp in hvala
juhica

Juhica, čestitam za tak avto! Torej imaš model e38, ki je zame osebno najlepša limuzina, kar jih je :)

Jaz bi ga na tvojem mestu raje peljala k ličarju, da ga orenk spolira, ker imajo tudi vse potrebne paste in polirke.

Mimogrede, kateri model pa imaš (750i, 740i,...)?

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če jan 30, 2003 3:08 pm

Tinkara, ja, 4 litre v8, xenon, navigacija, avtomatik, 110.000 realnih, sam barva cist u pizdi. sej sem studeru, da bi ga dal prelicat sam me je stal vse skupi da sem ga spedenu zdele tok, da glava pece... mogoce jeseni.

lp, juhica

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Če jan 30, 2003 3:59 pm

Na koncu celovške zaviješ levo pa je en avtoličar k je nm petko tko zrihtu da zgleda ko nova(popravil lukne, spolirali,...) pa to ful poceni tm okol 30ksit

ant
Novinec

Napisal/-a ant Če jan 30, 2003 9:14 pm

Čao jst mam tud rdeč avto pa je na levi strani bolj zbledela barva kot na desni strani. a se da kej narest tud glede tega? Ja pa še neki a ne gre z vsakim poliranjem en sloj barve stran? a ne nardiš pol u bistvu več šlode kot koristi vsaj kar se tiče zbledelosti barve???

Tinkara
Nov uporabnik

Napisal/-a Tinkara Pe jan 31, 2003 8:58 am

juhica pravi:
Tinkara, ja, 4 litre v8, xenon, navigacija, avtomatik, 110.000 realnih, sam barva cist u pizdi. sej sem studeru, da bi ga dal prelicat sam me je stal vse skupi da sem ga spedenu zdele tok, da glava pece... mogoce jeseni.

lp, juhica

740i torej! To mora imet pa tako lep glas mašinca, pravi orkester pod havbo! Vsak dan imaš "dunajski novoletni koncert" na štirih kolesih. Krasno!

Kje si ga kupu? Kateri letnik pa je ta tvoj lepotec?

Glede barve: res da je precej drago, ampak mogoče ne bi bila napak ideja, če bi ga dal prebarvat v metallic barvo. Tam, kjer naredijo orenk, stane vsaj 400 jurjev. Jaz bi na tvojem mestu mal počakala, da se spet nabere dnarja, pa bi kar prebarvat dala, boš potem imel vsaj mir. Kovinska barva je bolj obstojna.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe jan 31, 2003 10:03 am

tinkara, 94 letnik, kupu v mariboru za đabe (skoraj). avto je bil od mulota z velik kesa, ki si je na bordanju tok polomu, da je bil skor eno leto v bolnici, zdej je pa v domaci oskrbi. revez ne bo verjetno nikol vec hodu... avto je stal pred blokom 3 !!! leta, pol so ga pa prodal. men se razume. za tem sem plunu en majhen kupcek za nove gume, auspuh + kat, masinko ni blo treba nic pedenat, elektrika je zezala... sem peljal v celovec, plunu se 1.800 eur in avto je kot urca. se prav, vse skupi me ni stal 4 mio.

juhica

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Pe jan 31, 2003 12:04 pm

Mislim, da je vsakrsno nepotrebno vlaganje povsem nesmiselno ... Dobro in kvalitetno strojno poliranje in avto bo kot nov, denarnica pa tanjsa "le" za kaksnih 15.000 SIT ... Sodobne paste danes zmorejo marsikaj, z malo spretnostui, truda in seveda znanja pa naredimo marsikaj!

Tinkara
Nov uporabnik

Napisal/-a Tinkara Pe jan 31, 2003 1:30 pm

juhica pravi:
tinkara, 94 letnik, kupu v mariboru za đabe (skoraj). avto je bil od mulota z velik kesa, ki si je na bordanju tok polomu, da je bil skor eno leto v bolnici, zdej je pa v domaci oskrbi. revez ne bo verjetno nikol vec hodu... avto je stal pred blokom 3 !!! leta, pol so ga pa prodal. men se razume. za tem sem plunu en majhen kupcek za nove gume, auspuh + kat, masinko ni blo treba nic pedenat, elektrika je zezala... sem peljal v celovec, plunu se 1.800 eur in avto je kot urca. se prav, vse skupi me ni stal 4 mio.

juhica

Super nakup! A imaš kakšno slikco, da bi jo sem gor dal?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov