Debate, ki niso vezane na ostala področja...

music_man
Novinec

Kraj: doma

Kako do nove gorice?

Napisal/-a music_man So sep 25, 2004 1:00 pm

U pondelk sm zmenen pr vugi za obnovitev amortizerjev pa me zanima kako najhitrej pridet iz Šk. Loke v Novo Gorico.
Al po poljanski dolini pa naprej čež a po avtocesti. Ce mi kdo lahko napise kaj je hitrej in kolk traja voznja pri eni in drugi varjanti pa kilometre. Kok mas pa cestnine na vatocesti?

No pa se ce mi lahko kdo tocno napise za obe poti kje se gre ker sam nevem cist tocen pa nebi rad kej zalutu :)

LP
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in So sep 25, 2004 1:07 pm

najhitrejša...

najkrajša...

po pa uzpodi mal pokliki pa ti pove use kraje pa to :)
Slika

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo So sep 25, 2004 1:09 pm

Ja vec je moznosti:

1. Sk. Loka - Cerkno - Zelin - Tolmin - N Gorica (cas iz Sk loke do cerkna 45 min + Cerkno - Gorica 1h10min skupaj slabi dve uri!)

2. Sk Loka - Ziri - Logatec - Kalce - Postojna - Vipava - Nova Gorica (Cas ??)

3. Sk Loka - Ziri - Logatec - Kalce - Podkraj - Ajdovscina - N Gorica (cas za Kalce - Ajdovscina 30 min + Ajdovscina - N Gorica 15 - 20min + Sk loka Logatec???)

4. Sk Loka - Lj - Logatec - Kalce - Postojna - Vipava - N Gorica (Cas ???)

5. Sk Loka - Lj - Logatec - Kalce - Ajdovscina - N Gorica (cas lj - Ajdovscina 1h15min + sk - lj)

6. Avtocesta - cas neznan

LP
MaKo

P.S. A v NG ves kako do Vuge?

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man So sep 25, 2004 1:17 pm

ja tist prblizen vem pomoje d bom najdu lahko pa se enkrat kdo pove

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man So sep 25, 2004 1:24 pm

A ma kdo kej izkusenj z unima relacijama k jih je dal just_in ?
Zanima me za uno ta najkrajšo varjanto kaksna je sploh cesta tam mislem od trebije naprej do tam vem kasna je. Pa kje to bolj tocn gres k uni kraji k so od trebije naprej nasteti jih sploh ne poznam.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So sep 25, 2004 1:27 pm

Jaz naredim to pot običajno takole:

- iz škofje loke se zapelješ do Ljubljane

- tam takoj na obvoznico za smer Postojna

- od cestninske postaje Lj. Zahod greš po avtocesti do izhoda Logatec (za to pot plačaš 260 sit)

- iz Logatca do naslednjega kraja Kalce, v katerem zaviješ za kraj Podkraj (odcep levo v gozd)

- iz Podkraja greš do Cola, iz Cola pa proti Ajdovščini (ne moreš zgrešit)

- v Ajdovščini greš na hitro cesto za Novo Gorico

- iz hitre ceste izstopiš na izhodu Vogrsko (če greš do konca boš plačal cestnino 360 sit)

- potem pa imaš še ene 5 km do Nove Gorice, pa so itak table.

- Vuga se nahaja na Prvomajski ulici, ki je že skoraj v kraju Solkan (vprašaj, kje je prvomajska :wink: )

Upam, da je bilo dovolj jasno. 8)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So sep 25, 2004 1:34 pm

music_man je napisal/-a:A ma kdo kej izkusenj z unima relacijama k jih je dal just_in ?
Zanima me za uno ta najkrajšo varjanto kaksna je sploh cesta tam mislem od trebije naprej do tam vem kasna je. Pa kje to bolj tocn gres k uni kraji k so od trebije naprej nasteti jih sploh ne poznam.

Krajša pot od Just_ina je precej zakomplicirana. Jst ne bi hodu tam. Pri mojem opisu se v bistvu samo ogneš nepotrebnemu ovinku, ki ga napravi avtocesta, izpustiš pa tudi plačilo AC. Preverjeno najhitrejša 8)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

music_man
Novinec

Napisal/-a music_man So sep 25, 2004 6:47 pm

Najlepša ti dala :) Bom verjetno kar to vrjanto šou k si jo ti napisu k una najkrajša od just_in-na se mi zdi mal zakomplicirana sploh k od žiri naprej ne poznam vec kej dost.

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Re: Kako do nove gorice?

Napisal/-a 1.8T Ne sep 26, 2004 12:05 am

music_man je napisal/-a:U pondelk sm zmenen pr vugi za obnovitev amortizerjev pa me zanima kako najhitrej pridet iz Šk. Loke v Novo Gorico.
Al po poljanski dolini pa naprej čež a po avtocesti. Ce mi kdo lahko napise kaj je hitrej in kolk traja voznja pri eni in drugi varjanti pa kilometre. Kok mas pa cestnine na vatocesti?

No pa se ce mi lahko kdo tocno napise za obe poti kje se gre ker sam nevem cist tocen pa nebi rad kej zalutu :)

LP

Rojen v Novi Gorici, zivim v Skofji Loki in imam kar velikokrat to pot za opravit. Torej, ce sem sam in se mi ovinkari, potem grem cez Poljansko dolino na Cerkno in potem na Most na Soci in lepo cez hrib in skozi Kanal v Gorico. Ravno predvcerajsnjim sem to pot opravil in ti je ne priporocam, saj od Gorenje Vasi naprej nekaj kopljejo cesto in imas kar dolg odsek ves razsut asfalt in semaforje za izmenicno voznjo. CE imas kaj rad svoje vozilo, ti odsvetujem, razen ce imas kaksnega terenca :x

Cas voznje po tej poti je v normalnih razmerah priblizno 1,5 ure (z neupostevanjem omejitev hitrosti, ce ne pa ene 2 uri).

Cez avtocesto pa raje grem do Lj, tam na obvoznico in potem vse do Razdrtega po avtocesti, rebrnice in potem takoj v Vipavi imas spet avtocesto (hitro cesto) skoraj do Gorice (takoj za OMV pumpo pejdi ven, ne vem kaj pise na tablah, mislim da tudi Tolmin pise gor), da se izognes cestnini.

Po tej poti prides brez problemov v 1:20 do 1:30. Odvisno od avtomobila, razpolozenja in prometa.

Da bi sel pa na avtocesto in cez Crni Kal se mi pa ze dolgo ni zgodilo... ce pa rad ovinkaris, potem pa kar pogumno. Glede na to, da imas za obnovit amortizerje, ne vem ce bi...

/jan

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Ne sep 26, 2004 1:15 am

ej music man en off topic, a maš mogoče cifro od vuge ker jst bom dal tud obnovit pa tršat, pa da se zmenm z nnem, bi prosu če maš cifro. Lahk tuki al pa pm.

lpb

Uporabniški avatar
urosbe
Novinec

Re: Kako do nove gorice?

Napisal/-a urosbe Ne sep 26, 2004 10:51 am

Sem iz Sk. Loke, pa ravno v petek ob 7h zjutraj sem bil narocen pri Vugi. Startal sem ob 5:30 in sel na Ljubljano - obvoznica - avtocesta proti Postojni, potem pa na Novo Gorico dol (placas 630 SIT), prides na ovinkasto cesto (ponavadi ful kamionov) vozis po njej cca 10 km samih ovinkov, potem prides zopet na avtocesto (hitro cesto) do Nove Gorice (pri novi gorici placas 360 SIT). Potem se drzis centra - pogled na http://tis.telekom.si pod zemljevid, pa bos videl tocno kje se Vuga nahaja. Prispel sem ob 7:01, za nazaj sem pa startal ob 15:52, ista pot (ampak za nazaj ni prve cestnine - torej tistih 360 SIT, pojma nimam kako to), v Ljubljani sem bil v 1 uri. Je pa ful burja pihala pa dez padal ko nor.

Z podvozjem sem tako zadovoljen, da vsakomur priporocam samo Vugo. Opazoval sem od prvega do zadnjega vijaka, ki so ga odsraufali in ti povem, da res obvladajo. Problem je bil le (tako kot pri vseh Hondah baje), da od 10 sraufov, ki jih je odsraufal, jih je 7 pocilo - potem si pa predstavljej, zakaj je trajal 8 ur, da je bilo spet vse zmontirano nazaj - vsako stvar je moral dol vzet, povrtat srauf itd.

Imel sem Apex pa original amortizerje, sedaj imam Eibach (pro kit) ter obnovljene-strsane in sem super zadovoljen. Avto je sicer dober centimeter visji kot prej, ampak je bil ze prej cisto na tleh, mogoce ravn tisti cm prevec.

LP
Uros

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 11:50 am

Lej ti bom dal link od enet teme k sm tut jst spraševal pa so mi fantje točn povedal kje točn zavit in sm takoj najdu. Kar se mojega mnenja tiče: Vuga=car :P

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.php?Cat=&Board=mobi7&Number=1070783&page=&view=&sb=5&o=&fpart=all&vc=1

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne sep 26, 2004 12:14 pm

MaKo je napisal/-a:Ja vec je moznosti:

1. Sk. Loka - Cerkno - Zelin - Tolmin - N Gorica (cas iz Sk loke do cerkna 45 min + Cerkno - Gorica 1h10min skupaj slabi dve uri!)

Ta se mi zdi se najboljsa, je pa en del res slab. Ja no se tam se peljes pa lepo pocasi pa je.

Sicer pa pot od don CONSIGLIO-na
SlikaSlika

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Ne sep 26, 2004 12:24 pm

X-Hair je napisal/-a:

Ta se mi zdi se najboljsa, je pa en del res slab. Ja no se tam se peljes pa lepo pocasi pa je.

Popravek: Sk. Loka - Cerkno - Zelin - Most na Soci - N. Gorica.

Zakaj hudica bi hodil v Tolmin?

/jan

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Ne sep 26, 2004 12:32 pm

1.8T je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

Popravek: Sk. Loka - Cerkno - Zelin - Most na Soci - N. Gorica.

Zakaj hudica bi hodil v Tolmin?

/jan

Ja my mistake... iz navade napisem Tolmin, milil sem pa seveda preko Mosta :oops: Brezveze cez tolmin ja samo dodatnih 10 km bi delal!

LP

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne sep 26, 2004 1:16 pm

a ma kdo tel. številko :?: prosm

Uporabniški avatar
FASTMAN
Nov uporabnik

Napisal/-a FASTMAN Ne sep 26, 2004 1:27 pm

Ne se zdaj razkurit, ampak po moje si že skoraj tam preden prebereš vse poste :ue
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost