Slide je napisal/-a:@Andrej777, mislim da vseeno malo podcenjuješ 125ccm motorje, glede na to da sem tudi s takim motorjem naredil ohoho kilometrov, ti lahko rečem, da se večini splača vzet blokade ven, Cagiva Mito, Aprilia RX, Husquvarna WRE, Aprilia RS, Cagiva Planet, vse to in še marsikater motor, leti ZEEELOOOO velik bolj, ko se odblokira...
Še več, kolega je mel Cagivo Planet, odblokirano in manjši, torej 28 fergazar(včasih so imeli večje namreč), pa kolega z ZZR-jem 250 ni mogu mim tja do nekje 150 po ZZR-jevem števcu...toliko o 125 kubičnih dvotaktnikih, Moja Gilera RC 125, je letela po števcu 145 ali pa 150...odvisno od volje motorja, enkrat je za mano pelu fotr z Audijem A4 in mu je kazalo enako kot men, tako da mi števc ni tolk lagal, da bi se mogu sekirat z 20km/h ampak kvečjemu s kakšnimi petimi...
Vendarle pa rebrov kolega ni kupil pravega motorja, ker je verjetno že po zasnovi sami motor premalo navit in tudi odblokiranje ne bi prineslo želenih zmogljivosti...
Cagiva mito, je recimo kolegu šla (še model z velikim fergazarjem) skoraj 200 po števcu, Aprilia RS pa malo manj, po avtomobilskem pa mislim da okrog 190...tako da znajo ti "mopedi" fejst letet, res pa je da sta zadnja dva cestaka, mi pa tle govorimo o endurah...
Po števcu je skratka možno videt kar blizu 150 z 125 enduro, pa ni treba da ma tako hudo napako števc...
LP, Slide
reber je napisal/-a:Aha. Mu bom povedal, da naj raje poservisira mašino, oziroma naj pelje enmu ki to obvlada. No, saj to, da je kej z mašino narobe, sem mu že sam povedal, pa tudi, če doseže 110km/h je po moje dovolj za enduro.
Hvala za odgovore. Sem raje vprašal, ker jaz o motorjih nimam pojma, ko me je že ravno tipson prosil, naj malo poizvem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov