Tukaj bom opisal svojo prometno nesrečo 1. kategorije in epilog, ki je naravnost smešen za moje pojme.
Bilo je okoli polnoči, ko se peljem s Črnivca proti Kamniku, za mano pa se peljeta sorodnika iz ZDA z novo Laguno (Rentacar). Vožnja je bila res počasna, saj voznik za mano ni bil navajen takih ovinkov in ozkih cest. V naselju Studenec, kjer je cesta res ozka, se mi je zgodila neprijetnost in sicer zaradi enega "lokalnega heroja", ki se vsak dan tam vozi v službo in nazaj in "kao" pozna cesto na pamet...

Izza nepreglednega levega ovinka pripiči naravnost proti meni! V delčku sekunde se odločim, da zapeljem skrajno desno in se izognem čelnemu trčenju. Ker je bil na moji desni strani hrib (skoraj škarpa) sem lahko zapeljal s ceste le toliko, kolikor je bil širok kanal za metorne vode ob cestišču. In bum poči... Takoj se ustavim, sorodnik za mano tudi, saj je bil za mano le za dober avto ali dva. Stopim ven in opazim, da mi je zbil vzvratno ogledalo. Soudeleženec se je zaradi velike hitrosti ustavil več kot 20 metrov od kraja trka! Tudi on pogleda avto in opazi, da mu je šlo ogledalo. Zaradi sorodnikov nisem želel komplikacij in sem mu rekel nekaj krepkih ter mu zaželel lahko noč. On pa se nikakor ni strinjal in je od mene hotu 20.000SIT, češ da je njegovo ogledalo dražje. Takrat pa mi je butnila kri v glavo. Rešim čelno trčenje, zapeljem v kanal, imam poleg sebe še 5 prič (sovoznika in 4 osebe, ki so se peljale neposredno za mano), ki so jasno videle situacijo, da je pripeljal čez sredino oz. po mojem pasu. torej, na to nikakor ne pristanem in zahtevam policijo. Ker je bila ura že okoli 0.30 se odločiva, da se zapeljeva do policijske postaje v mesto, ker sem želel čimprej opravit s tem. ko prideva na PP naju dežurni najprej napeni zakaj hodiva s kraja nesreče... Nato sem mu razložil situacijo, poleg tega pa na kraju ni bilo drugih sledi kot nekaj koščkov stekla na mestu trka. O.K., dodeli policistko, ki opravi vse formalnosti itd. Drugič mi butne kri v glavo, ko izjavi policistka, da v takih primerih po zakonu krivca ni možno ugotoviti. 5 prič + jaz in se ne da ugotovit krivca??? Potem jo vprašam, če tudi na kraju ne bi bilo možno in mi odgovori, da če je bilo res samo steklo, prav tako ne bi bilo. Pove mi, da je edina možnost sodišče...
Oh ja, k sreči se je končalo vse skupaj brez poškodb in večje gmotne škode, ampak me pa zanima, če bi se dalo takrat ugotoviti krivca, ko bi čelno butnla...
Le kdo nam zakone piše??? Prvošolčki???
p.s.
Pa ne zdej mislt, da se mi gre za tolk za vzratno ogledalo. Gre se mi za neko moralno zadoščenje, da če rešiš stvar na koncu ne izpadeš kot nek b****...