Debate, ki niso vezane na ostala področja...

slobib
Nov uporabnik

AVTO REKLAME!

Napisal/-a slobib Ne apr 28, 2002 1:58 pm

Slisu sm da se da na svoj avto nalept reklamo in da ti lastnik te reklame za to placuje. Da obstajajo tudi podjetja ki se ukvarjajo samo z dobavo teh reklam(posredniki). Ce kdo kaj ve o tem naj cimprej kej napise.
Hvala!

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Re: AVTO REKLAME!

Napisal/-a MITT Ne apr 28, 2002 2:04 pm

Hm, zakon. CE bi bilo to res, mislm, da nasi rally vozniki ne bi imeli takih problemov z iskanjem sponzorjev....
The Fear Of The Speed

dolenc
Novinec

Napisal/-a dolenc Ne apr 28, 2002 3:40 pm

ni ziher, je z druge al tretje roke:

baje AVTO SLAK Trebnje to res plačuje, sam moraš met pri njih avto kupljen, pa 20x se moraš na dan čez Trebnje oz. Novo mesto peljat. Kolk naj bi plačval pa ne vem...

poklič....

sam nism probov, tako da to ni 100%?

[Sporočilo uredil/a dolenc na dan 28.04.2002 ob 15:40 GMT]

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne apr 28, 2002 10:05 pm

Po mojem to pride bolj za kakšne firme v poštev. Pa najbrž morjo res avto pr njih kupit. Ker firma lohk tem avto prodajalcem tut račun izstav pa te stvari. Mogoče bi pa dal kakšn popust pr nakupa avta al pa kej podobnega, če bi njigovo reklamo furu.
Slika Slika

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Re: Re: AVTO REKLAME!

Napisal/-a MITT Ne apr 28, 2002 10:30 pm

BTW: kaj pa nalepke ko kupite NOV /rabljen avto - ko vam na vse mozne stranice avtomobila nalimajo nalepke od dealerja, kjer ste kupili avto??? Mislm... TO bi tudi moral kompenzirati s popustom.... Pa registrske tablice...
The Fear Of The Speed

MatrixMPI
Nov uporabnik

Napisal/-a MatrixMPI Po apr 29, 2002 7:57 am

Ja sej ti dajo pol ekstra popust, če imaš njihovo nalepko na avtu.

Poklicni dirkači imajo pa takšne probleme s sponzorji, ker morajo dobit malo več denarja kot pa samo kakšnih 100.000 kolikor ti plača agencija za reklamo. Konkretno pa ne bi vedu za naslov kakšne take oglaševalske agencije.
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po apr 29, 2002 3:29 pm

Ja sej to je res žalostn pri nas s temi sponzorji. Iz prve roke vem, da dirkači težko dobijo tut 50 jurjev in to od firm iz avto branže. Očitno vse pobere TV al pa radio. Tko da ne vem če bi nam navadnim smrtnikom ratal dobit kakšen denar od takih firm.
Slika Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr maj 08, 2002 1:36 pm

moj kolega je kupu v MB astro in je dal gor reklamni napis salona opelXX, in so mu priznal popust v višini 2000 ex dem.prerjeno!. ne sme ga pa snet 2 leti, nalepke pa so na sp. pokrovu, zadnjem pokrovu in mali na vratih
Slika

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Re: Re: AVTO REKLAME!

Napisal/-a bambi Sr maj 08, 2002 2:04 pm

zupi13 pravi:
moj kolega je kupu v MB astro in je dal gor reklamni napis salona opelXX, in so mu priznal popust v višini 2000 ex dem.prerjeno!. ne sme ga pa snet 2 leti, nalepke pa so na sp. pokrovu, zadnjem pokrovu in mali na vratih

Pravis, da so mu priznali popust v višini 2000 DM in da 2 leti jih ne sme snet.
V dveh letih je to malo manj kot 3 DM na dan.
Po mojem mnenju je to premalo.:(

Sicer pa ce ima kdo rad polepljen avto pa je to druga stvar.

Jaz osebno ne maram nobenih nalepk na svojem avtomobilu, ce pa bi mi ze kdo ponudil zato popust, bi pa moral biti precej visji od 2000 DM.
(npr. da delam za njih reklamo 2 ali 3 leta) :)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr maj 08, 2002 2:13 pm

Jaz osebno sem alergičen že na tisto SLO nalepko na avtu, ampak to je druga zgodba.

Zanima me pa a to pomeni, da 2 leti ne morš prodat avta oz. mora met tut naslednji lastnik te nalepke gor. Kaj pa če razbiješ avto. A moraš pol kej denarja vrnit?
Slika Slika

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Re: Re: Re: AVTO REKLAME!

Napisal/-a MITT Sr maj 08, 2002 2:17 pm

Huh.. 2000 bivsih DEM pa sploh ni tolk mal denarja... En lep komplet feltn in gum....
BTW: ponavad vozis iz notranjosti avtomobila - kjer napisov sploh ne vidis. Ce se pa sekiras zarad nalepk - pol je pa to pac tvoj problem. JEst bi takoj vzel 2kDEM...
The Fear Of The Speed

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Napisal/-a bambi Sr maj 08, 2002 2:19 pm

4SALE,
zelo dobro vprasanje.
Verjetno se naredi za to kaksna pogodba in po mojem je tudi ta primer, ce se avto razbije, omenjen v enem izmed clenov.

p.s.
se strinjam, ze slo nalepka je odvec. :)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr maj 08, 2002 2:23 pm

Sej če razbiješ avto pa pol pri njih kupiš novga bi bili tut oni najbrž zadovolni, nalepke gor al pa dol. Šala :D

Ja najbrž mora res kakšna pogodba bit, vsaj jaz bi jo hotu met, da se ne bi pol neki pregovarjal, pa kdo je komu kej dolžen pa take.
Slika Slika

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Re: Re: Re: Re: AVTO REKLAME!

Napisal/-a bambi Sr maj 08, 2002 2:30 pm

mitt pravi:
Huh.. 2000 bivsih DEM pa sploh ni tolk mal denarja... En lep komplet feltn in gum....
BTW: ponavad vozis iz notranjosti avtomobila - kjer napisov sploh ne vidis. Ce se pa sekiras zarad nalepk - pol je pa to pac tvoj problem. JEst bi takoj vzel 2kDEM...

Pravis, da bi takoj vzel teh ponujenih 2000 bivsih DM.
Potem bi se pa 2 leti moral voziti z njihovimi nalepkami, vmes bi te pa npr. razocarali na servisu ali kaj podobnega, ti bi pa se vedno moral za njih delat reklamo.
Mislim, da bi ti potem tudi bilo vseeno za tistih 2000 DM.

Saj, reklamne nalepke na avtomobilu lahko za pravi znesek hitro vzljubis.
Se pa gre za princip!
Ce nekdo dela za doloceno avto-hiso ali servis na vsakem kilometru reklamo, potem naj to tudi primerno placajo oz. povrnejo.
Saj lahko to tudi opravijo z raznimi storitvami npr. gratis menjava olja, itd.

Taksno je pac moje mnenje.
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr maj 08, 2002 2:39 pm

Prodajalci avtomobilov ze itak komaj za kruh zasluzijo, zato se jih da kar posteno izsiljevat. Tako da lahko popust 2k mark dobis brez tega da bi nalepke moral met na avto. Samo znajdit se je treba.

LogY
Nov uporabnik

Napisal/-a LogY Sr maj 08, 2002 9:26 pm

hm...nekaterim prodajalcem gre prov dobr v zivlenju. tko d si lahk prvosjo kaksno razkošno hišo (ze skor grad) pa kaksnga TT-ja+porša+se ene 3 avte za vsakega druzinskega clana itd itd..
kar se pa nalepk tiče, ce mas nalepke gor recimo od enga prodajalca/servisa, bo večina folka misla d mas pač avto test, na probi in da niti ni tvoj. tko d tud ce dajo 2kdem ne dam nalepk gor, pa se kmečk zgleda za povrh.
lp
LogY

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če maj 09, 2002 5:34 am

sej najveckrat je tko, da ce avto uporabljas res kot prevozno sredstvo bi ti moral bit vseeno kaj si drugi mislijo ...

Je pa res da sem cist proti nalepkam. Popust se da dobit dones brez tega da nalepke lepis. Gotovina + dober predracun konkurence ti ceno lahko zbijeta tudi do 1500 DEM ....

4sale: sej tisto slo nalepko kupis magnetno pa jo das gor samo takrat ko gres v tujino ...so pa res grde te nalepke, cist pokvarijo zadnji del avtomobila ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če maj 09, 2002 7:30 am

Vladek, hvala za predlog. :) Vem za te magnetne nalepke, sam se nikol ne spravim, da bi jo kupu ( pa ne zarad cene, se mi zdi da je še manj kot jurja ). Trenutno sem kar brez. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če maj 09, 2002 8:42 am

Sam grem v tujino kar brez nalepke (zaenkrat se še noben ni pritožil ;))... sem pa tudi v tujini že bil z "kao-državno" nalepko "MP3" :D
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

OMICRON
Nov uporabnik

Napisal/-a OMICRON Če maj 09, 2002 9:17 am

Sj v bistvu noben ne komplicira če nimaš državne nalepke. Poznam dost ljudi k jo nima pa se fura po tujin.

[Sporočilo uredil/a OMICRON na dan 10.05.2002 ob 07:34 GMT]
lp, OMICRON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MORDOR in 13 gostov