Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mad_Dog
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Vaši CPP prekrški, kazni ZVCP in hitrosti

Napisal/-a Mad_Dog Če okt 07, 2004 9:51 am

Ta prostor namenjam vsem, ki bi radi želeli deliti izkušnje o srečanjih z policisti, o CPP prekrških, ki ste jih povzročili namenoma ali nenamenoma, o napakah policistov pri izvajanju postopka, prekoračene hitrosti in za to zaslužene kazni...

(v nadaljnje=beri izpis iz UL-RS)

Največje dovoljene hitrosti

28. člen

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
– 50 km/h – na cestah v naselju;
– 25 km/h – na kolesarskih poteh in stezah;
– do 5 km/h – v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.
(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
– 130 km/h – na avtocestah;
– 100 km/h – na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
– 90 km/h – na vseh ostalih cestah.
(4) Omejitve hitrosti, določene v prvem, drugem in tretjem odstavku tega člena, ne veljajo za vozila policije, opremljena s posebno napravo za ugotavljanje hitrosti, kadar opravljajo nadzor cestnega prometa, in kadar je to nujno zaradi zagotavljanja varnosti cestnega prometa.
(5) Voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 10 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 11–20 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki do 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
c) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki od 11 do 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
č) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.
(6) Voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 20 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev;
c) če prekorači hitrost od 31 do 40 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev;
č) če prekorači hitrost za več kot 40 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami.
(7) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.
Slika

Uporabniški avatar
Mad_Dog
Nov uporabnik

Kraj: Zreče

Napisal/-a Mad_Dog Če okt 07, 2004 9:59 am

Naj navedem primer:

Prejšnji mesec sem naletel na radar v Sl. Konjicah, kjer sem prekoračil omejitev hitrosti v naselju (50 km/h) z 68 km/h in sem prejel denarno kazen 15.000 SIT oz polovico v 8. dneh,prejšnji teden pa sem z enako prekoračitvijo 68 km/h (v naselju 50 km/h) prevozil radar v Celju in prejel 30.000 SIT kazni oz. polovico v 8. dneh. Iz tega je razvidno, da je policist v Celju nepoučen o ZVCP in da mi je naredil krivico :con . Napisal sem ugovor, sedaj pa čakam na odgovor.

Največja prekoračena hitrost, zabeležena na radarju je bila 99 km/h v naselju (50 km/h), kazen: 3 kazenske točke ter 90.000 SIT denarne kazni :vrum
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 07, 2004 10:11 am

157,6povpr. (provida) na 100 -> 30k
89 na 50 -> 55+3p
76 na 50 -> 15k
102 na 80 -> 10k
64 na 50 ->15k
112 na 50 - 200 kun (iz 500)
89 na 50 - 100 kun (iz 500)
195 na 130 - 30k
Slika

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Če okt 07, 2004 10:21 am

69 km/h v naselju Pirešica pri Arji vasi = kazen 15.000 SIT. Plačal takoj drugi dan polovičko.
To je vse v moji 9 letni karieri voznika. Je pa res, da vedno vozim neke stare kripe, ki tako ali tako ne razvijajo omembe vrednih hitrosti.
Problem pa je zadnje mesece, ker se včasih peljem z službenim Golfom V. 2.0 TDI ....

Glede prekrškov lahko svetujem katalog prometnih prekrškov

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če okt 07, 2004 10:58 am

Prvič, ko so me ustavili, je bilo par dni po nabavi mojega prvega avtomobila (prej sem kakšno leto in pol vozil maminega, včasih očetovega). S svojim 30 let starim hroščem zaapeljal skozi rumeno. Čez kakšnih 300m me vstavi policist. Trdi, da sem zapeljal v rdečo. Seveda se upiram in trdim, da sem videl rumeno. Nato se prosi za obvezno opremo. 5min jo iščem po avtu, nakar ugotovim, da sem brez nje.
P: "Tole bo 60.000..."
H: "Pa saj bi omrala biti oprema not..."
P: "Ja, in kje je?"
H: "Ja ne vem... Čez tehničenega sem prišel, tako da..."
P: "Samo je obvezna oprema obvezna, tko da jo morš met..."
H: :roll:
P: "No, raje daj teh 20.000 za obvezno opremo, ti bo olj koristila kot plačana položnica..."
H: "Ja hvala, ne..."
P: "Kaj boš pa za 40.000, ki si jih prišparal, ker ti ne bom kazni za rdečo luč dal, kupil?"
H: :oops:

Peljem, še s Tipo-tom, proti morju po stari cesti in z nehomologiranimi feltnami 15", spredaj 195, zadaj 205. :roll: Ko pripeljem do Planine, mi vsi nasproti blendajo. O.K., milicija na delu, ampak vseen nisem mogel spraviti hitrosti pod 60km/h. Pa ne da mi nebi bremze delale, ampak kar nisem dal noge z gasa. Zakaj? Pojma nimam. No, potem me policist ustavi in po uradnem delu pogovora pride do mene.
P: "Ja, 60 je pokazal..."
H: "Ja, kaj čem..."
Gre en krog okoli avta, z lučko (zaradi noči) posveti vsako kolo, tablice in nalepko. V Tistem priprdijo nasproti mopedist, katere je ostavil njegov sodelavc.
P: "Glede na to, da mate mičken prevelika kolesa, vam verjetno tut premal pokaže na števcu, tko da srečno vožnjo..."

Nazadnje pa je bilo mesec dni nazaj na Dunajski. Nedelja popoldne, prazna široka cesta. Me ustavi in po uradnem delu in sprehoda okrog avtomobila:
P (prinese pištolo): "Na razdalji bla bla bla, smo vam izmerili hitrost 65km/h. Tu je pa omejitev 50km/h..."
H: "Ja, priznam... Če ste izmerili toliko, sem potem verjetno toliko tudi vozil. Ne oporekam, ker nisem bil pozoren na števce ampak cesto."
P: "Tole bo 15.000." Gre, spiše kazen in se vrne "Kje ste pa zaposleni?"
H: "Ministerstvo za notranje zadeve."
P: "A to MNZ?"
H: "Ja."
P: "Madonca, a nisi mogu prej povedat?!!"
H: "Ja kaj čmo zdej, storneri tisto zadevo, pa bo..."
P: "Sorry, ne gre..."

To je več ali manj to, kar je omembe vredno. Aja, enkrat so me še ustavl, sem šel par km preveč, takoj za mano pa še enkga "tahitrega". 10min sem čakal v avtu, potem pa pride do mene in "Se opravičujem, sem vas moral ustavit, sa smo lahko tistega za vami lahko dobil... Lahko greste naprej.", tko sa sem đabe čakal...
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če okt 07, 2004 11:26 am

prvič ustavljen na "dolenki" (ljubljana). vozil 97km/h namesto 50km/h. kazen prišla po 4-ih mesecih. dobil tri pike in 60 tisoč (baje najmilešja kazen, ker pred tem še nisem bil kaznovan). sem že odslužil kazen 8)

drugič ustavljen pri gostilni (jelen se mi zdi) v Mednu smer KR, teden dni po prvi plačani kazni (in prisluženih treh pikah). namesto 50Km/h sem peljal 73km/h. jibeš, bil prvi v koloni, nihče blendal, plačal 15.000 sit (drugače bi po 8-ih dneh 30.000)

tretjič: ura 02:30h grem iz smeri Kranjska gora, dežuje, nikjer nikogar samo en avto patruljira. me ustavi in pristopi...opa policistka :P in zelo simpatična (a jaz fajn zrihtan 8) ). pogovor.
P:"dober večer"
Menjeok: " čer"
P: "vozniško,prometno,..."
M:" izvolite"
mine minuta...pa pravi
P:" je bilo kaj alkohola?"
M:" ne pijem alkohola"
P:" res?! samo danes ga niste ali nasplošno?"
M:" že 5 let ga ne pijem"
P: "Ja?! pa tako mladi?"
M: "ja pa tako mlad 8) !
se gospodična nasmehne,vrne dokumente in zaželi lepo noč

četrtič: ustavljen na cesti, ki se priključuje iz Vrbe (smer Bled) na cesto, ki prihaja iz avtoceste. ustavil me je policist motorist. jibeš, peljal sem za motoristom, več kot prehitro. ampak motorist naprej jaz v stran. malo pogleda avto, nazunaj, notri, (za kije ni nič rekel, pa sem imel notri dva :P ), drugač vse ok. pogovor:
P: "kolega malo ste bili hitri"
M:" vem ja, sem za motoristom peljal sem mislil, da če on lahko hitro pelje da jaz tudi lahko...

dobim grd pogled , češ, ne ti meni da bom ustavljal motorista

P: " pa vseeno po pravilih bi morali voziti tudi, če jih drugi kršijo
M:" (skesano) vem ja :oops:
P:" pa se vam tako zelo mudi?"
M:" ja...mal me noge pečejo ker grem potem hodit po žerjavici (mal smeha)"

policist (riđo je bil drugač, takih ni velik :P ) me pogleda se namehne pa pravi

P:" glejte, da vas ne bo še kje drugje peklo, srečno ."

če me je mislil nabrisat ne vem :P sam sem prepričan da me zvečer niso noge tok pekle kot če bi me on :P

Uporabniški avatar
Kiko
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Kiko Če okt 07, 2004 11:34 am

Jst sem pa plačal kazen za 14 km/h preveč( v naselju Mrtvice) se pravi 64 km/h in sem dobil kazen 15.000 SIT, ki sem jo v roku 8 dneh zmanjšal za 50%. To je bilo tudi vse kar se tiče kazni. Upam, da jih bo v bodoče nič.
LP KIKO :wink:

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če okt 07, 2004 11:42 am

Kazen sem dobil do sedaj (knock, knock) samo enkrat... Ob dveh zjutraj sem šel enga, ki je vozil zlo počas prehitevat čez križišče, zadnja šajba pa zamegljena in seveda nisem videl, da mi policaj vozi za ritjo... Me ustavi, pa sem mu takoj rekel, ah jebeš, sej vem kaj pa kako, se ne bova nič pregovarjala... Pa sva se lepo pomenla, pokasiral sem pildek za 15k, plačal v osmeh dneh 7500 in to je to...

Enkrat me je ustavil, ko sem šel z žurke, 0,0 ni blo, čeprav bo moral takrat še met (mlad voznik), kej oreng pa tut ne... Pa reče:"je bilo kaj alkohola?" jst pa smrtno resno nazaj:"Gospod policist, kadar vozim vendar ne pijem!", pa se mi je samo zahvalil...

Enkrat sva pa s kolegom sedela na študentskem servisu, debatiral smo o eni službi, zraven pride en tipček, pa se kr zadebatira z nami. Naslednji dan pa se glih peljem z razgovora za to službo, čez Kočevje mimo petrola 70 namesto 50, pa me ustavijo... In glej ga zlomka, isti tipček kot včeraj na študentskem, danes v uniformi... Me spozna, se nasmeje, pa vpraša, če sem bil na razgovoru. Sem mu rekel da ja. Pa je rekel:"Če boš tok vozil, boš ves zaslužen denar porabil!" Mi je dal prometno&vozniško nazaj in se poslovil... Sreča, kaj češ... Pol sem ga pa še večkrat srečal, pa sva se vedno lepo pozdravila, pa se mal pogovorila, u redu poba (no, malce starejši)...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Če okt 07, 2004 11:42 am

58 km/h v tržcu (stranska cesta proti podlehniku) 5k sit oz 2.5k sit v roku osmih dneh

potem sem biu parkiran 30 m od ene diskoteke in poslušo muziko iz avta bol glasno (5k sit oz 2.5k sit)

in 3x napačno parkiranje (2x 5k sit zaradi lisic plus 3x 2.5k sit oz 5k sit)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 07, 2004 1:41 pm

Dobo 15.000 za 65 km/h, dobo 40.000 za KAO rdečo luč, 1x 10.000 za neupoštevanje talnih označb pa ene 10x za napačno parkiranje 5000. Enkrat so ble tudi lisice 5000. In ko sem bil še mlad in nor sem dvakrat dobo 40.000 za alkohol (pod 0,5, vendar mlad voznik)

Zdaj sem že leto dni brez kazni :) Me je srečala pamet, ko sem kupo novi avto :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Če okt 07, 2004 1:49 pm

l.p. pred pol leta sm na radar naletu v naselju , peljal sem se 140 km/h :vrum
dobil sm kazen 130.000 sit in 5 kazenskih točk, sodnik je reku da je to moja prva kazen, drugač bi šel izpit. :lol:
be cool and drift!!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če okt 07, 2004 1:52 pm

sam si pa res lahko srečen :wink:

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 07, 2004 2:01 pm

okoli milijona se suce cifra...
posledice so jasne.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel Če okt 07, 2004 2:03 pm

menjekul: se čist popolnoma strinjam z tabo :lol:
be cool and drift!!

polonak
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a polonak Če okt 07, 2004 2:04 pm

Ej vi fantje pa mate srečo s temi policaji!! Jz mam izpit mal več kot 2 leti, pa so me ustavl....hm ene15x!! Ok plačala sm enkrat v naselju sm pač peljala 72kmh pa je blo 30 čukov, no pol je 15 če plačaš v roku enga tedna!! Drugač me pa ustavljajo predvsem ponoč ko gremo punce vn...al pa že dam tko ob ene dveh treh zutri-sj nevem komu se takrat sploh še da delat!!! No ja pa pol me sprašujejo kaj je obvezna oprema!!! Kaj sj mam jo v avtu, sam v teh dveh letih pa v bistvu rabm mal premislt!!! Ja no in pol sm jo mogla pokazat, pol mi pa en mlad policist prbije no pa gumo zameni da vidmo če jo znaš.k drugač je kao kazen 20.000sit!!! Jz se začnem tm smejat, pa kje bom jz tm vsa spedenana gumo šla menat ob treh zutri!!! Pol pa začneta policaja neki pridigat pa kao da mi bosta napisala kazen ker se norčujem iz njiju....ma ja no sj je dobr če si punca pa se lahk kšni kazni izognem, ampak halo kaj nj pa nardim ko me policaj začne jeb... v glavo!!!!! :roll: Jz se smejim, kaj nj pa druzga, tm me bo en mulo zajebavu...Ja no, sj dj mam pa ene par vez ampak sam v domžalah pa okolici, tko da v lj nč ne pomaga!!!
fajn bodte!!
lp

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če okt 07, 2004 2:04 pm

najhujšo kazen sem dobu 60k+10k ko sm pelu 142 je bla omejitev 70...pa so rekl +-3km tolerance tko da sm po njihovem pelu 139.....hvala bogu...in ni bla 100% prekoračitev.....pa še to so me samo slikal pa sm pol po pošt dobu za sodnika....pa so napisal da kot dokaz prilagajo fotografijo....pa je ni blo....js pa hitr pritožbo napisu...sam mi ni nč pomagalo ker mi jo je sodnica pol dobesedno v nos porinla....sliko namreč
drgač pa še ene parkrat za pas ......
enkrat so me pr radečah ustavl na radar.....k je bla omejitev 50 js sm pa pelu 68.....pol pa stojim tm pr avtu pa občudujem tisto njihovo pištolco pa mem prgon en s poršam.....pa oba gledava za njim....pa js rečem.....ha, kva pa tale?.....on pa sam skomigne z rameni in reče....j*** ga pa se nasmeji....mislm!!.....pelu je pa sigurn enkrat hitrej k js.....pa še vprašu sm ga kako nej js vem da tista njegova meritev moje hitrosti......da sm to res js pelu....da ni mogoče en pred mano tolk pelu pa ni pištole resetiru....pa men pokazu hitrost od enga drucga....pa mi je lepo reku: ČE NAM DRŽAVA ZAUPA NAM BOŠ TUT TI !!
najbol sm se pa kolegu smeju ....k ga je policaj ustavu....zadi je pa čez celo klop ležu drug kolega k je biu pač pjan....in seveda ni biu prvezan.....in se je policaj zapiču v to.....mu napiše položnico za pas.....kolega je popizdu in jo zmečkou pa vrgu čez okn.....policaj se je pa nasmeju pa mi je še en listek napisu: 5.000 sit za onesnaževanje okolja.....mislm !!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Če okt 07, 2004 2:08 pm

Vceraj dobil kazen za prekrsek, storjen pred pol leta. 91 km/h v naselju (z upostevanjem tolerance 88km/h). Dobil 45K kazni + 2 K. točk :cry:

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če okt 07, 2004 2:55 pm

hm do zdj sm sam dvakrat padu na radar :) enkrat je blo 130 sam mi je napisu 80 tko da je bla kazn 30k :) drugic sm se pa normalno vozu omejitev 40 ravna cesta k moj tic k vid kako hudo babo in sm pelu 55 :) kazn seveda 15k :P :)

Lp PiLLLe

p.s drgac me majo policaji radi, redko kdaj grem mim kontrole prometa nedabime ustval :P :)

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Če okt 07, 2004 5:56 pm

v nedeljo ob 00:30 na koncu celovške naletel na radar, mimo skladišč peljal 68 namest 50, kazen 15k SIT

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če okt 07, 2004 7:08 pm

polonak je napisal/-a:Ej vi fantje pa mate srečo s temi policaji!! Jz mam izpit mal več kot 2 leti, pa so me ustavl....hm ene15x!! Ok plačala sm enkrat v naselju sm pač peljala 72kmh pa je blo 30 čukov, no pol je 15 če plačaš v roku enga tedna!! Drugač me pa ustavljajo predvsem ponoč ko gremo punce vn...al pa že dam tko ob ene dveh treh zutri-sj nevem komu se takrat sploh še da delat!!! No ja pa pol me sprašujejo kaj je obvezna oprema!!! Kaj sj mam jo v avtu, sam v teh dveh letih pa v bistvu rabm mal premislt!!! Ja no in pol sm jo mogla pokazat, pol mi pa en mlad policist prbije no pa gumo zameni da vidmo če jo znaš.k drugač je kao kazen 20.000sit!!! Jz se začnem tm smejat, pa kje bom jz tm vsa spedenana gumo šla menat ob treh zutri!!! Pol pa začneta policaja neki pridigat pa kao da mi bosta napisala kazen ker se norčujem iz njiju....ma ja no sj je dobr če si punca pa se lahk kšni kazni izognem, ampak halo kaj nj pa nardim ko me policaj začne jeb... v glavo!!!!! :roll: Jz se smejim, kaj nj pa druzga, tm me bo en mulo zajebavu...Ja no, sj dj mam pa ene par vez ampak sam v domžalah pa okolici, tko da v lj nč ne pomaga!!!
fajn bodte!!
lp

hm ponavadi slišim primere kolegic, ko jih tipi pravzaprav samo "prijazno prosijo, naj odmigajo do prtljažnika in pokažejo obvezno opremo 8) ".. seveda,so deklice takrat ready za ven it žurat zato so toliko bolj mikavne :wink: . da pa slišiš, da teži menjat gumo. to je pa kretenizem :evil: . še če bi jo men dal bi mu rekeu,piši kazen da vidi država kako vesten policist si :evil: . kiri prasci :evil:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov