Prvič, ko so me ustavili, je bilo par dni po nabavi mojega prvega avtomobila (prej sem kakšno leto in pol vozil maminega, včasih očetovega). S svojim
30 let starim hroščem zaapeljal skozi rumeno. Čez kakšnih 300m me vstavi policist. Trdi, da sem zapeljal v rdečo. Seveda se upiram in trdim, da sem videl rumeno. Nato se prosi za obvezno opremo. 5min jo iščem po avtu, nakar ugotovim, da sem brez nje.
P: "Tole bo 60.000..."
H: "Pa saj bi omrala biti oprema not..."
P: "Ja, in kje je?"
H: "Ja ne vem... Čez tehničenega sem prišel, tako da..."
P: "Samo je obvezna oprema obvezna, tko da jo morš met..."
H:
P: "No, raje daj teh 20.000 za obvezno opremo, ti bo olj koristila kot plačana položnica..."
H: "Ja hvala, ne..."
P: "Kaj boš pa za 40.000, ki si jih prišparal, ker ti ne bom kazni za rdečo luč dal, kupil?"
H:

ops:
Peljem, še s Tipo-tom, proti morju po stari cesti in z nehomologiranimi feltnami 15", spredaj 195, zadaj 205.

Ko pripeljem do Planine, mi vsi nasproti blendajo. O.K., milicija na delu, ampak vseen nisem mogel spraviti hitrosti pod 60km/h. Pa ne da mi nebi bremze delale, ampak kar nisem dal noge z gasa. Zakaj? Pojma nimam. No, potem me policist ustavi in po uradnem delu pogovora pride do mene.
P: "Ja, 60 je pokazal..."
H: "Ja, kaj čem..."
Gre en krog okoli avta, z lučko (zaradi noči) posveti vsako kolo, tablice in nalepko. V Tistem priprdijo nasproti mopedist, katere je ostavil njegov sodelavc.
P: "Glede na to, da mate mičken prevelika kolesa, vam verjetno tut premal pokaže na števcu, tko da srečno vožnjo..."
Nazadnje pa je bilo mesec dni nazaj na Dunajski. Nedelja popoldne, prazna široka cesta. Me ustavi in po uradnem delu in sprehoda okrog avtomobila:
P (prinese pištolo): "Na razdalji bla bla bla, smo vam izmerili hitrost 65km/h. Tu je pa omejitev 50km/h..."
H: "Ja, priznam... Če ste izmerili toliko, sem potem verjetno toliko tudi vozil. Ne oporekam, ker nisem bil pozoren na števce ampak cesto."
P: "Tole bo 15.000." Gre, spiše kazen in se vrne "Kje ste pa zaposleni?"
H: "Ministerstvo za notranje zadeve."
P: "A to MNZ?"
H: "Ja."
P: "Madonca, a nisi mogu prej povedat?!!"
H: "Ja kaj čmo zdej, storneri tisto zadevo, pa bo..."
P: "Sorry, ne gre..."
To je več ali manj to, kar je omembe vredno. Aja, enkrat so me še ustavl, sem šel par km preveč, takoj za mano pa še enkga "tahitrega". 10min sem čakal v avtu, potem pa pride do mene in "Se opravičujem, sem vas moral ustavit, sa smo lahko tistega za vami lahko dobil... Lahko greste naprej.", tko sa sem đabe čakal...