Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MisterX
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Potrebujem pomoč!

Napisal/-a MisterX To okt 12, 2004 4:06 pm

Prosil bi vas za vaše mnjenje glede menjeve avtomobila.

Torej imam možnost zamenjati mojega Cliota 1.2 16V za fotrovega Golfa 1.9 TDI -115KM.

Muči me samo eno, ker fotr ne ravna ravno lepo z avtom in me zanima koliko se kaj te avtomobili kvarijo. Je letnik 2000 ima pa 160.000 prevoženih kilometrov. Vožen je bil večinoma na daljše razdalje. Turbina je že odpovedala in je nova, pa tudi servisiran je bil na uradnih servisih.

Nočem si nakopati na glavo avta, ki ga bom samo vozil po servisih in to tudi drago plačeval.

Torej zanima me kaj bi se še uteknilo pokvarit in kakšno je nasplošno vaše mnjenje glede tega avta!

HVALA

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To okt 12, 2004 4:14 pm

ja definirej grdo ravnanje fotra!glede na to da je avto vožen relacijsko je vrjetn uredu a ne?pa mnde te nau lastn fotr nategnu pr avtu al kva.povej uglavnm kaj mislš pod grdo ravnaje pol bomo pa laži kej povedal

MisterX
Nov uporabnik

aaa

Napisal/-a MisterX To okt 12, 2004 4:55 pm

Vem, da me lasten fotr ne bo nategnu!

On je reku, da lahko zamenava brez problama, samo glede na to kako je bil avto vožen in koliko kilometrov ima je rekel, da noče da bi ga grdo gledeu, če se bo avto kvaru.

Grdo delu - fotru mora avto sam delat, to da je pobutan je itaq vseen.Skrbi me mašina, ker ni pazu na mašino ali pa pazu da ni mrzuga tišal ali pa ni čakal na predgretje mrzlega motorja (pozimi) in podobno. On je avto vžgal in ga pelu.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone To okt 12, 2004 6:51 pm

mislim da glede kvalitete je vw bolsi pa motorji so zelo dobri nrdis komot 300 tisoc kilometru pa se vec pa naspidas mal pa bo vec hp clio clio jz ga ne hvalim prevec1.2 16v bi lahk dal vec od sebe ko pohodis gas
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To okt 12, 2004 6:56 pm

nej te ne skrbi mašina-bl je panika: sklopka,končniki, diski-pa ploščice, kšni lufti u volanu...no sam če je tišu mrzuga dizla pol...nau nč dobrga verjetn.je pa res da je dizlček,čeprou je zdj dizl skor tok drag ko bencin....Če velik km delaš uzam golfka,če pa ne tok 25k km na let al pa mn pa ostan pr svojmu-če ti dobr dela, k drgač se ti dizl ne splača,verjetn veš kok je nova turbina al pa kok je obnova le te.že s tem je rizik pr teh km.no nkol ne veš.

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti To okt 12, 2004 7:45 pm

Če je avto naredo teh 160K km večinoma izven mesta sploh ni neki problem!!! :wink:
Kak pa on ravna z motorjem pa nam morš še mal napisat!! :P :?

MisterX
Nov uporabnik

aaaa

Napisal/-a MisterX To okt 12, 2004 9:22 pm

Kak ravna z motorjem???

Zjutri se usede v avto in gasa - ni važno mrzu hladen sam da gre! Sej ne voz ne vem kolk hitro ne voz samo vseeno. Danes sem vozu golfa, pa se mi zdi, da ima neki luft v volanu pa neki poka pri prvih amortizerjih!

Ne vem kaj bi še kej tazga lahko šlo, to me najbolj muči. Skrbi me naprimer kakšna sklopka, amortizerji pa še kakšna traparija v motorju.

Kot sem pa že navedel ima pa avto od danes novo turbino - zanemjano pri pooblaščenem serviserju (kar je lahko še slabše :P )

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To okt 12, 2004 9:39 pm

Tiste praske nimajo veze, je pa tiscanje mrzlega -sploh turbodizla- SMRT za motor :evil: On ze ve, zakaj ti ga ne priporoca... :roll: Turbina je prekmalu odsla v vecna lovisca prav zaradi tega :!: Tvoj foter potrebuje eno kratko "terapijo", pa ne bo vec delal skode na avtomobilih :x

Ubogi fant, v bistvu se mi smilis, ker imas taksnega fotra :( Za njega je verjetno prepozno, ker tisti pregovor lepo pravi: "starega psa ne mores nauciti novih trikov", zato pa se ti toliko bolj potrudi, da bos lepo skrbel za svoj avto... :wink:

Se enkrat: tistega Golfa ne kupi -nasrka naj raje kdo drug :ne
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost