Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Nissan Primera

Napisal/-a Van Sr okt 13, 2004 9:44 am

O tem avtu se tukaj bolj malo piše. Kaj je zdaj z novim modelom. A je to za kupit
( novo ) ?. 1,6 z 109 KM mislim, da bi za ta avto zadostovalo

Lp
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr okt 13, 2004 10:16 am

Zadostoval bi tudi 1.2 ampak ni point v tem. :roll: 109KM je premalo za tako veliko kiblo, rabi vsaj 130KM. Ker ni vedno namanjši motor najbolj šparoven, ti bo kuril vsaj tolk kot 1.8, pa prej več. Vzemi vsaj 1.8. Zavarovanje bo morda malo dražje, samo pomoje bi drgač ta denar v bencinu čez leto not prinesu. Plus da se mašina bolj matra in bo hrup v kabini večji zaradi večjih obratov. Resno, ne vem zakaj sploh tlačijo tolk švoh mašine v take velike avte.

Mi imamo prejšnji model, pa je super, kvaliteten, se ne kvari, čeprav za tanove nisem prepričan. Mamo 1.8 motor, pa je kul, lahko bi bil močnejši ampak gre. Edino kar grajam pri našem, je menjalnik. Gibi niso zelo gladki in včasih ne vem v kateri prestavi imam. Pa kdaj je težko dat v prvo, je treba it vedno preko druge. Enak menjalnik, se mi zdi, je v tanovih Meganih. Aja, edino enkrat nam je crknla hupa za alarm.

Nočem spet zavret te debate, ampak, kvaliteta pri Nissanu je v zadnjih letih padla (beri odkar ga ima Renault). Sorry, ampak tko je. Lahko , in upam da je tako, da so to porodne težave novih modelov. Lepši pa so, tud to je res.
Slika

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Sr okt 13, 2004 5:49 pm

sem lastnik 1.6 (73kW/100 KM) l. 1998 karavan, teza cca. 1300 kg
moci je za normalno voznjo dovolj, res ni ekstremno poskocna ampak 160km/h pri cca 4000 obratih je znosno tako za porabo kot za uho, se pa poraba precej poveca pri tisanju

med motorjema 1.6 in 1.8 je samo 5 kW (7 KM) razlike, pades pa ze v visji zavarovalni razred :roll:
vsekakor se dogovori za preizkus obeh moznosti in se na podlagi tega odloci

P12 - sedanji model Primere je imel sicer kar nekaj porodnih tezav, ki pa naj bi bile odpravljene, bencinski motorji pa so se vedno Nissan-ovi, tako da se vsaj za motor ne rabis bati, je pa res vse vec Renault-a v Nissan-u :?

osebno bi se odlocal med 1.6 in 2.0, ampak 2.0 ima 103 kW :roll:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če okt 14, 2004 8:41 am

Samo primer ti dam, pa se nočem nič kregat ali kaj takega. Ti imaš Primero 1.6, moji starši 1.8, jest imam BMW z 1.8 mašino (113KM). Teža vseh je tam-tam. In tvoja poraba se približuje 9 litrom na 100km (gledam v podpisu). Naša Primera jo ima okrog 8, prav tako moj avto (do recimo max 8.5).

Poleg konjev je važen, morda celo bolj, navor, katerega pa ima 1.8 več, kar pomeni manj šaltanja, bolj prožen motor in podobno, ter manjšo porabo.

V glavnem, naredi si račun, koliko ga voziš, registracijo in podobno, svoje želje,... in se potem odloči. Povem ti pa še, da je nova Primera težja od teh, ki jih imamo mi in gre_up (Gregor, ful dobr nick, če sm ga pogruntal), kar pomeni da bo isti motor pil še več. Nissani so drugače zelo dobri avti, moja najljubša japonska znamka. Mi imamo sedaj doma že tretjega (Nissan Sunny l.88 (imeli 12 let), Nissan Micra l.91 (imeli 11 let) in sedaj Primera l.2000) in nikoli ni bilo kakšnega problema z njimi.
Slika

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Če okt 14, 2004 9:43 am

Hvala za tale komentar. Bom videl, kako bo še na testni vožnji.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Če okt 14, 2004 10:38 am

Nixxon tehle skoraj 9 litrov je ob 80% procentov mestne vožnje, in od tega 90% vozi moja draga (je pač na porodniški in raje vidim da se hči vozi v varnejšem avtu :wink: )
sicer pa je poraba 7-8 litrov, pa je ne šparam :P (ok gas do konca je 10)

vsekakor je potrebno vzeti v kalkulacijo tudi nov zakon/kazni, ki bodo precej znižale naše povprečne hitristi in posledično tudi porabo

sicer pa kot sem že rekel: dogovoriti testno vožnjo z obema modeloma in bo vse jasno, ali pa še manj :wink: :twisted:

glede nicka si zadel :hi

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov