Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kicky
Nov uporabnik

POMOČ PRI PRODAJI STAREGA VOZILA

Napisal/-a kicky Če okt 14, 2004 1:49 pm

Zanima me kako bi najlažje prodala svoj stari avto...Ford Orion, 1.8, 105KM, letnik '93, kovinsko modre barve...400 000km...???

Rabim pomoč nekoga, ki bolj obvlada te zadeve (prodaja avtov in to), ker sem se odločila, da bi bil že čas, da ga prodam in kupim novega.Prov veliko vem, da za tega ne bom dobila, ker je že bogi.Sicer še vozen in vse, samo bogi.Tdu registriran ni.

Mogoče se bo oglasu kakšen potencialni kupec tu, če se bo naj mi piše na mail kyra_dc@yahoo.com...odgovorim 100% (tudi, če gre samo za nasvet!).

Ker se bratu in očetu ne da pretirano ukvarjati s to zadevo sem rekla, da se pač obrnem na forum v katerem stalno razpravljajo o avtih, ziher vejo več kot jaz.Zelo bom vesela vsakršnega odziva!
Hvala

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če okt 14, 2004 2:00 pm

Pozdravljena med nami!

Hja, odvisno koliko hočeš izveči iz njega... Če je to 10.000,- sit, potem pomojem ne bo problema, če pa bi rada kar se da veliko, je pa edina zadeva, da daš oglase v čim več medijev in da avto očistiš kar se da najbolje...
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 14, 2004 2:13 pm

če boste kupval staro za novo, pol se ti ga splača registrirat, pa dat v račun, zavarovanje lahk itak pol prestaviš na novga, al pa denar vn vzameš...
če pa ne, pol je pa jeba, ker avta s tolk kilometri, pa če je slabš ohranjen ne bo vzel skoraj nihče (kaki cigani)...
baje se splača avto pelat v srbijo, tam grejo za med tut bolj stare "gare"...
aja, kilometri se dajo prevrtet nazaj, sam če je slabo ohranjen noter, ti to ne bo velik pomagal.....
Slika

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Če okt 14, 2004 2:17 pm

tak ko je zupi napiso se splača staro za novo, zdle se konc leta bliža bojo tak akcije :-P , , dej ga v salomonov oglasnik pa na avto.net :D
pa velik sreče pri prodaji, pa ne pozab vsaka stvar ma svojga kupca :lol:

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Če okt 14, 2004 2:18 pm

Tako, kot je opisano zgoraj, poleg tega pa bo se najbolje, da avto prodajas kar sama :8 , ker je za "mosko populacijo" to se najbolj privlacno :D V oglas napisi 2. lastnica (ce si res) ali pa svoje ime, drugace te za taksen avto verjetno sploh ne bo nihce poklical... 8) Potrebno je malo reklame, da privabis potencialne interesente, potem pa bo ze kaksna ribica ugriznila -saj zenske ponavadi dobro veste, kako se to dela :P Morda se to: ce avto prodajas poceni (nekaj 10.000 SIT), napisi zraven oglasa ceno, drugace jo povej sele, ko te bo kdo poklical :wink: Pa uspesno prodajo ti zelim :hi

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 14, 2004 2:22 pm

no vsaj kilometrov ne bo treba nazaj vrtet. saj ima 5 mestni stevec, a ne?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če okt 14, 2004 2:27 pm

Asterix je napisal/-a:no vsaj kilometrov ne bo treba nazaj vrtet. saj ima 5 mestni stevec, a ne?

pol pa itak ni panike.....
sam kako pa pol ve, da jih ima 400.000?
pol morjo vsi vozniki starejših oplov črtice risat po armaturi, ko se števc okol obrne....???
al so bli delan samo za manj kot 100.000 kilometrov.... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Če okt 14, 2004 2:48 pm

Se strinjam, da ga je najbolje dat v kakšni akciji staro za novo, če je tvoj namen kupit nov avto.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če okt 14, 2004 2:48 pm

Asterix je napisal/-a:no vsaj kilometrov ne bo treba nazaj vrtet. saj ima 5 mestni stevec, a ne?

Nope... Mislim, da ima 6 mestnega :roll:

Kilometrov pa tako ni treba nazaj vrtet :ne Nekateri kupci raje kupijo avto od POSTENEGA lastnika, z realnim stevilom kilometrov (in ustrezno dokumentacijo o vzdrzevanju, ki se ujema s kilometri), kot pa tistega, ki ima 180.000 km na stevcu in "izgubljeno" :twisted: servisno knjigo... Jaz sem recimo ze tak :wink:

Nedolgo tega sem prodal avto s prav toliko kilometri -400.000- in zadovoljni novi lastnik se zdaj ponosno vozi okrog in razkazuje svoj avto, ki je ziv dokaz, koliko avtomobili te znamke zdrzijo :D Se bolj ekstremen primer je pa en moj prijatelj, ki ima Mercedesa letnik 1967 s, pazi to, nic manj kot 1.700.000 km... :!: Tistega so si zazeleli pa celo pri tovarni Mercedes, a jim ga prijatelj (se) ni pripravljen prodati 8) Bo pocakal se tistih nekaj km, kolikor mu se manjka do dveh milijonov... :P

Kot vidite je (pri redno vzdrzevanem avtu) veliko stevilo km lahko celo prednost :wink:

kicky
Nov uporabnik

Napisal/-a kicky So okt 16, 2004 5:28 pm

Ne ne ima 5 mestni števec hehe.Vem kolko je kilometrov, ker je od staršev.Vozili smo se fuuuuuul veliko destinacija Poljska, Portugalska, Nemčija...in povsod, tko da vem kolk je, seveda pa lahko rečem da ima le 200.000km, naprimer.Sam zdej itak ne vem al ga čem prodat al popravit.Brat mi je reku, da ga nej popravim.Samo je dost močn avto (zdej se zarad tega k je tolk bogi tisti konji sploh ne poznajo) in pol registracija ful nanese, in zdej se že 1 mesec brez furam jupi!
Mah bomo vidli, pa dnarja ne dobim za novga, tko da bom očitn mogla kr tle ostat s tem dokler čist ne umre.

Ok pol pa to, a pozna kdo kakšnega fajn, pa pocen vulkanizerja (sej je ta za gume pa za podvozje??).Po možnosti v lj?Mogla bi ga dat nacintrirat al neki, k je ful nestabilen...pa niti ne vem kaj je narobe :roll: .Furam po avtocesti, pa me kr premetava oz. mi volan obrača zarad kolesnic, pa ful ropota volan..trese se...tko da to bi blo fajn poštimat.
Ideje??
Tnx

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So okt 16, 2004 5:38 pm

Ženske :lol:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
knap
Novinec

Napisal/-a knap So okt 16, 2004 5:38 pm

ideje..... hm, hm :roll: čim prej prodej, če nočeš da bi se ti kaj zgodilo (na cesti seveda), pa kupi kaj manj "zgonjenega" ! :lol:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So okt 16, 2004 6:01 pm

imn pol naši vrli policaji je.bejo folk k ma kak spoljer in ni homo, take "gare" se pa vozjo po naših cestah brez problema :x in ni jih malo takih ali še slabših 2x :x

moj nasvet: prodej za kolko boš lohk, saj tok da neboš mela še dodatnih stroškov in kupi kaj manj zgonjenega!!! saj maš kake yugote po par 10ksit pa so kakšni še čist dobri.ali pa za malo več dobiš še kaj boljšega!
ne se vozit z tako razf.ukanim, da ti kar pleše po cest, pa brez registracije :ne , ker se ti glih takrat lohk kej zgodi ( kaka nesreča- boh ne daj da kej hudga) in brez zavarovanja boš tok plačala :huh: , da bi si za ta denar lohk kupla precej bolš avto!!!

NE ŠPARAT NA SVOJI VARNOSTI!!

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So okt 16, 2004 6:08 pm

Ena varianta.
Lahko kupiš dele, ki ti jih bo povedal kak kolega mehanik, pa zamenjaš.
Bi te bolj poceni stalo, če ga zrihtaš za silo, kot pa da te zdaj dobijo brez registracije.
Sicer pa je 400k km že dosti kilometrov in bogve, koliko jih še lahko naredi.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 16, 2004 7:00 pm

kicky je napisal/-a:Ok pol pa to, a pozna kdo kakšnega fajn, pa pocen vulkanizerja (sej je ta za gume pa za podvozje??).Po možnosti v lj?Mogla bi ga dat nacintrirat al neki, k je ful nestabilen...pa niti ne vem kaj je narobe :roll: .Furam po avtocesti, pa me kr premetava oz. mi volan obrača zarad kolesnic, pa ful ropota volan..trese se...tko da to bi blo fajn poštimat.
Ideje??
Tnx

Bejba, ti pa si taprava, ker si upas vozit brez registracije :D Ponavadi se zenske v neregistriran avto se vsesti ne upajo, ti pa kar takole... :bow Sicer se tudi jaz rad ukvarjam s tem "sportom", ampak za razliko od tebe nimam sans, ce me ustavi palicaj :EE Ti ga pa samo lepo pogledas :8 in mu niti na misel vec ne pride, da bi pisal poloznice... :P

Glej, vulkanizerjev je malo morje, ampak po opisu sodec rabi tvoj avto najprej enega dobrega in poceni mehanika, da ga bo pregledal in ti povedal, ce se ga sploh splaca popravljat :wink: Poznam enega prav poceni in zelo dobrega, samo kak teden prej se mu najavi, ker ima ogromno dela... Tu so podatki:

Matej Peterca, Sostro pri Lj., tel. 041/693-957

Pa sporoci, kaj je rekel... :hi

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 16, 2004 7:03 pm

Asterix je napisal/-a:Sicer pa je 400k km že dosti kilometrov in bogve, koliko jih še lahko naredi.

Ti s' pa tud taprav zagovornik svoje znamke... :P

Kak milijoncek ali dva bo pa ze se zdrzal v neznih zenskih rokah, se ti ne zdi? :mrgreen:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 16, 2004 7:30 pm

mogoče ga pa bodo veseli na dinosu ;)

jah kaj naj rečem...na net nameči oglase....pol boš pa vidla kako in kaj...al ga pa komu za rezervne dele prodaj
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So okt 16, 2004 9:01 pm

Čuj saj te moreš realno pogledat, znamka gor ali dol.

kicky
Nov uporabnik

Napisal/-a kicky So okt 16, 2004 9:46 pm

maaa, men se zdi, da fordi dost zdržijo....ta bo mogu pa še vsaj neki časa da si naberem neki dnarja.Še sreča, da mi doma nič ne pomagajo s tem, mi bodo pa pri plačilu računov, če dobim kazen za neregistracijo, sej to zlo dobr vejo, vejo pa tut to, da se furam okoli pa kar dost daleč (gorenjska) vsaj 2x na teden.Ma briga me.Mal mi zavre, če vidm kakšne copse na cesti, drugače pa kr gre.Aja, pa še sprednjo luč mam sesuto hehe.Mah nej me ujamejo, superca.

Drugače pa ful hvala za številko _Jerry_ bom poklicala...študentje smo že tko broke, vsaj tisti ki študiramo redno tko, da mi kakšen pocen servis niti najmanj nebi škodoval.

Sicer, pa avta ne morem kupiti, res nimam dnarja, k bi mela vsaj ene 200.000sit prišparanega, pa ga nimam...kredita ne dajo, posoija ne dajo edin če bi mi oči al pa mami vzela...samo pri nas to skor ni mogoče.Tako, da bom še kr neki časa se furala z ne registriranim...sej sem se lani tut tko ene pol leta hehe, pa sem mela že velik krompirja, da me niso ustavili.
jeee :)

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So okt 16, 2004 10:14 pm

kicky je napisal/-a:Drugače pa ful hvala za številko _Jerry_ bom poklicala...študentje smo že tko broke, vsaj tisti ki študiramo redno tko, da mi kakšen pocen servis niti najmanj nebi škodoval.

Nema na cemu:wink: Matej je res spica, dela skoraj zastonj, bos videla, vcasih sploh ne vem, od cesa zivi :?: Sporoci, kaj je ugotovil in ce bos rabila se kak nasvet, se kar oglasi... :D

Mimogrede: kaj pa studiras?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov