Če misliš met to za petko...... pol ti bo pila olje. Preiskušeno na več petkah..... vse so pile olje..... se začelo uporabljat olje castrol gtx3...... pa ni več problema s porabo olja.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
Jst sm na turbaku vedno uporabljal ELF excellium 5W50, menjal sem ga na 7.500 do 10.000km prevoženih in je turbak popil samo 2 do 3 deci v tem času.
Castrol je olje ki po 8000km izgubi viskoznost in rata voda - navadne mašine po teh kilometrih sploh ne maže več dovolj, da bi pa to vodo dal v turbaka pa ni pogojev. Za kakega dizla bi pa bil primeren.
To vem da ga bo pila, ker je slaba turbina, sam bol me skrbi za motor, turbino bomo že zrihtal!!! Hočem pa dobit olje ki ga renault priporoča za to PETKO!
preverjeno ti zagotavljam, da bo za tvoj avto najboljš elf-competition 10-40 ali 15-50, oba sta delno sintetična.
elf excelium 5-50 se ni najbolje obnesel v renaultih 16v ali turbo.
ko so 16v clioti ali r-19-ke uporabljale to olje, pa čeprav so bile še skoraj novi avti je bila poraba velika cca 1l olja na 1500km, potem se je k istemu olju dodal dodatek k olju (stp) ,se je poraba umirila na cca 2dcl na 1500km.
če želiš upoštevati moje mnenje daj sicer ti ni potrebno, povem ti samo to ,da sem delal cca 10let na pooblaščenem servisu renault.