Napisal/-a shishqo Pe okt 22, 2004 9:51 am
Ko bom imel sredstva ki mo bodo omogočala, da si kupim avto najvišjega cenovnega razreda, si ga bom kupil zase. Ne pa da bom z njim frajaril kot kak i****.
To počnejo ljudje z nizko samozavestjo, ali morda ljudje, ki mislijo, da bodo zarad avtomobila v posteljo spravili bejbo.
S samozavestjo in zenskami nisem imel nikoli problemov.
Tak avtomobil si bom kupil, da bom uživa jaz. Zaradi sebe. Ker imam rad avtomobile.
Pika.
Bi pa bilo dost žalostno, če bi si ga želel imeti zaradi napačnih(prej naštetih razlogov)
Kar pa ne pomeni, da se ženske ne obračajo za "makinami". So se vedno in se vedno bodo. Jebiga, stranski učinki. Nč hudega, dokler so takšni, je kul.
Itak takoj veš, pri čem si, ko prva stvar iz bejbinih ust zveni nekako takole:
"uuuu, ker hud avto, a me peleš en krog." Uredu je avša, tud en trikotnik če hočeš.
Se je tudi zgodilo, da sem se pripeljal pred knjižnico v svojem golfu, parkiral na direktno pred vrati, na prepovedanem mestu.Vratar me je napizdil, in rekel, naj avto takoj prestavim. Mesec pozneje, ista zgodba, isti vratar, drug avto( nova A osmica).
Vratar me lepo pozdravi, pohvali avto in mi odpre vrata v knjiznico.
Tako da ne morem zanikat, da se ljudje do tebe zaradi avtomobila obnašajo drugače.
Nč hudga, dokler moji prijetelji ostanejo enaki, je vse uredu. Kaj si mislijo drugi, ma ne zanima.
Vprašanje, kaj ti da avto za trideset mio, kar ti 3krat cenejši ne more je malo one-track minded, ce veš kaj mislim. Pri meni ni cena tista, ki določa, ali mi bo avtomobil všeč ali ne. Je pa velika verjetnost, da me bo navdušil avtomobil, najvišjega razreda, kot avto nižjega, kar je logično. Ane? Vižja cena ponavadi, ponavljam ponavadi pomeni večjo kvaliteto, višje število "uslug" ki jih nudi avtomobil,več konjev itd...
Kdo pa ni navdušen nad raznimi igračkami v avtu, nad konji in takimi zadevami?
Popolnoma mogoče je, da me impresonira avto veliko nižjega cenovnega razreda.
Kar se pogosto dogaja meni, in verjetn ostalim.
Npr: Če bi predme postavil novo A šestico z vso opremo in Saba 93 z osnovno opremo, bi brez pomislekov izbral saba, kljub mnogo nižji ceni.
Gre za flair, karizmo, ki jo nekateri avti imajo, nekateri ne.
Bottom line, avto se kupuje zaradi sebe, ne zaradi drugih.
To, da avto ni vreden svojega denarja , se da pa obrniti v več smeri.
Prva smer so seveda dejanski stroški materialov in izdelave. Če gledamo na stvar iz tega vidika, je jasno, da se avtomobili prodajajo za smešno visoke cene.
Glede rollsa se strinjam. Pure luksus. Je pa res, da rollsu v prvem letu,letu in pol po nakupe pade cena za do 50 posto, kar je škandal. Sicer pa, tak avto je za kupit in potem imet.