Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plazydor
Nov uporabnik

Modre LED na vetrobranskit šipah

Napisal/-a plazydor Če okt 21, 2004 1:27 pm

Vsem, ki imate take LED tako, da svetijo navzven. Ali sploh veste, da so dokaj moteče ta naproti vozeča vozila. Poskusite si take LED obrniti tako, da vam svetijo v oči, pa potem povejte kako je prijetna svetloba. Saj ne rečem zelo je lepa svetloba, sam je pa moteča. Predvsem me jezijo tovornjakarji, ki imajo svoj tovornjak, kot novoletna jelka.

Tako komplicirajo s temi homologacijami, a pri teh LED pa nihče ne ukrepa.

Men osebno je bolj všeč neonska osvetlitev podvozja. Ali je to dovoljeno.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

CST™Golfy
Moderator foruma

Re: Modre LED na vetrobranskit šipah

Napisal/-a CST™Golfy Če okt 21, 2004 1:28 pm

plazydor je napisal/-a:Men osebno je bolj všeč neonska osvetlitev podvozja. Ali je to dovoljeno.

Ni.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 21, 2004 1:29 pm

Po drugi strani pa je avto tudi bolj opazen v temi recimo, ali v megli. Pa saj noben nima navzven obrnjenih med vožnjo, vsaj jaz še nisem srečal kakega...
Aja, ni dovoljeno, samo ko maš ugasnjen avto.
BTW: Hudi podpis maš.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 21, 2004 3:56 pm

špricšobe me ne motijo.Ali koga motijo?
Modre pozicije tudi ne motijo, ker se bolj malo opazijo, sploh ponoci, ko so še kratke luči zraven prižgane. No tiste, ki so na armaturki ven obrnjene, pa meni tudi niso všeč.

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Če okt 21, 2004 4:59 pm

ej...pa če so ledice v pocicijah moteče pol bi moral direkt slep ratat ko bi v kratke luči pogledal...kaj šele v dolge :shock: ...ma ne me basat no :P

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če okt 21, 2004 5:01 pm

lučke v šobah zlo motjo
ponavad so notr modre ledice, to pa je tlo moteča svetloba, da ne omenjam da so supersvetleče....
podpis

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 21, 2004 5:04 pm

Da ne bo kdo slučajno slep postal zaradi ledic, no.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če okt 21, 2004 5:06 pm

lenivec je napisal/-a:
Asterix je napisal/-a:špricšobe me ne motijo.Ali koga motijo?
Modre pozicije tudi ne motijo, ker se bolj malo opazijo, sploh ponoci, ko so še kratke luči zraven prižgane. No tiste, ki so na armaturki ven obrnjene, pa meni tudi niso všeč.

ej ledice v pozicijah ponoči zelo motijo, ker magari so kratk ezraven vžgane tista ledica dosti bolj žge v oči. uglavnem brezveze se prepirat, to je zelo moteče in naj se spravijo na tole ne pa na alu pedala, alu pedala ne motijo ostalih te kurčeve ledice pa zelo

Se strinjam modre pozicijske sploh v clear-class žarometih so skoraj tolko ubijalske kot prve generacije Xenonk(nove so bistveno boljše) ko so ti dobesedno zakurle mrežnico. :x

Taka skoraj UV svetloba je zelo moteča ne rečem da zgleda lepo ampak če so voziš ponoči in ti nasproti pripelje tisto čudo pa res ni fajn. Isto je s onimi že omenjenimi tovornjakarji ko majo res močne ledice da ti svetijo v oke!!!

Pa tak mimogrede mislim da so svetleče šobe kolikor so kmečke,so manj moteče ko pozicijske ker so noter zgleda šibkejše lučke-vsaj nekatere.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Če okt 21, 2004 5:09 pm

ja res no...ledice povzročajo slepoto :P :P :P

jst bi raje tole pokomentiral...

marsikdaj...oz zelo pogosto videvam,da se vozijo "frajerji" z prižganimi meglenkami...čeprav NI MEGLE :P :P :evil: ...tole je moteče...poleg tega pa ne zastopim in nikoli ne bom..zakaj prižge folk meglenke, tudi podnevi oz ponoči, pa čeprav ni ne duha ne sluha o megli....mogoče pa hočejo frajerji pokazat da majo dnar za meglenke.. :shock: :shock: :roll: ..ne vem no

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 21, 2004 5:16 pm

za pozicijske nebi rekel me ne motjo, me pa zelo motijo tiste na šobah ali na armaturki, ki ti svetijo naravnost v oči! :x , pa še grdo mi je! pišuka eni tlačjo te ledice že čist povsot!! tisti ki mate to , si jih še na tiče naštimite! boste lažje svoje roke najdl :twisted:
Drgač mi je svetloba lepa in na dostih mestih mi je lepi in tudi sede, tisto na havbi mi je pa grdo!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 21, 2004 5:29 pm

Sam to je čist res - tiste so res moteče... :?
Slika

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Če okt 21, 2004 5:36 pm

Jst jih imam na vetrobranskih zaradi tega, ker jih ne morem imeti v pozicijskih, ker mi računlanik kaže, da nekaj ni v redu z žarnicami. Mam pa čez njih eno plastiko, tako da ne svetijo direktno , ampak se svetloba razprši in lahko mirno gledaš vanje pa ne bo nič. Če pa nimam čez plastike, pa valda da moti.

LP Alonso

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Če okt 21, 2004 5:45 pm

lenivec je napisal/-a:aja noben nima ven obrnjenih? daj no ne s*** vse ledice v pozicijah ledice na šobah za šipe pucat in v kotih stekl so obrnjene tak da te lepo zaslepi, sploh ponoči ko je zenica fejst odprta pol ti pa ta kurčeva ledica zašopa.

malo si poglejete svoje super led avte pa pol govorite da ni moteče.

eni ste pa hudo preveč občutljivi, ledice da te zaslepijo? spet slovenska fovšija :!:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če okt 21, 2004 5:54 pm

tejo zakaj smo fovši ??? za tistih 500 sit in pa 15 min dela??? ti si pa mal domišljav a???
občutljivi smo zato, ker motjo!!!
sploh zvečer in če je še mokra cesta in po možnosti še mal ožja, so že luči moteče, to pa še tok bolj!!
oslepijo te glih ne so pa zlo moteče!!!

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Če okt 21, 2004 6:00 pm

glavn da mene ne motjo :)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če okt 21, 2004 6:03 pm

sej če mislš da smo fouš, si jih lahk posebi zarad tebe ene 100 namontiram pa boš vidu kolk motjo

diode majo dokaj usmerjeno svetlobo, pa sevajo samo določeno barvo, to ni naravna svetloba in zto mot

meglenke so pa montirane bl pr tleh in ne motjo tko k ledice k so montirane skor v višini oči
podpis

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če okt 21, 2004 6:16 pm

ledice, neonke, meglenke...al podnevi al ponoci (takrat pac toliko bolj) mi grejo posteno nekam...
pocakajte na bozic, pa rajsi bajte okrasite (ce je keri v bloku, hvala bogu, bo mel do pomladi kaj za delat)

PS
ne se cudit, ce bom v cajtngih in na 24ur pristal, ker bom z dolgimi in meglenkami z ovinka zradiral prvega seronjo, ki mi bo s tem prisvetil :evil:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Če okt 21, 2004 6:16 pm

a da meglenke ne motijo :roll: hmmmm....a si se ti sploh že z avtom peljal :shock: joke :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov