Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Kazen - prehitra vožnja - pritožba - zastaranje?

Napisal/-a Serđo™ Če maj 02, 2002 4:46 pm

Ok, o tem je bilo že veliko napisanega (na mobisuxu), pa vseeno.

Dans so me (spet) ustavili. 90 v naselju. Kazen -> 3-5 pik in minimum 45 jurjev. A, da je ne bi odnesel tako "poceni", so mi pogledali še v prtljažnik, kjer nimam prva pomoči niti trikotnika/rezervnih luči -> dodatnih 25 jurjev.

Denarno mi je praktično vseeno in bom plačal, problem pa je v tem, da že imam 3 pike (od nekje spetembra/začetek oktobra lani) in ker sem šele "začetnik" (čez 8 dni bo 1 leto odkar imam izpit), ne smem dobiti 4 pike.

Zanima me, kako bi se lahko nekako pritožil, da mi dajo minimalno možno kazen (ok, če je sploh ne dobim, bo lepo, ma zarad mene tud če dobim 3 pike in 45 jurjev..sam da obdržim izpit).

Kako je s pikami? Če se recimo pritožim, se zadeva malce zavleče in mine tisto 1 leto od prve kazni. Se tiste pike izbrišejo ali se upoštva kazen na dan, ko sem storil prekršek (če se ne, lahko dobim 5 pik, drugače samo 3)?

Je kakšna omejitev, koliko časa te mora radar meriti ali je en "strel" kadarkoli dovolj?

Ima kdo kakršnokoli idejo, kaj bi lahko dal v pritožbo, da bi si olajšal kazen na minimalno?

Situacija je bila, da so me dobili v naselju (Grosuplje) z 90 kilometri na omejitvi 50.

Hvala za kakršnokoli pomoč.

vladek
Stalni uporabnik

Re: Kazen - prehitra vožnja - pritožba - zastaranje?

Napisal/-a vladek Po maj 06, 2002 8:50 am

dovolj je ce te enkrat zmeri. Sej vse prov samo z 90km/h v naselju pretiravas. Mislim da je prav da "pojes kar si si zakuhal". Zato pa so kazni. Ce jih ne bi bilo bi bilo se huje.

Lahko ti samo povem, da bos s pritozbo zelo malo dosegel, kvecjemu dodatne stroske za sodnika bos placal. Moje izkusnje? Nekako tako kot ti, ker sem prevec drvel, 85km/h v naselju, denarna kazen je bila minimalna dobil pa sem 4 kazenske tocke.

Denarno kazen ti skoraj privoscim malo no zaeradi izpita je pa res bedarija. Pa se nic nisi naucil ko si dobil ze 3 kazenske pike? Pocakaj na odlocbo, sele potem se lahko pritozis. Ko dobis odlocbo povej kaj so napisali pa bomo skupaj malo prestudirali ...
Slika

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Napisal/-a bambi Po maj 06, 2002 9:15 am

zalostno je, da imas taksne tezave z izpitom in pikami...

ne vem kaksne moznosti bi obstajale, da bi se "izmazal".
Moras pa priznati, da si s hitrosjo pretiraval!
Si sploh pomislil, kaj bi bilo, ce bi ti kaksna zival zasla na cestisce?
Lahko bi tudi kaksen otrok...

Predlagam ti, da se v bodoce drzis omejitev!

Bolje je pocasi priti do cilja, kot pa sploh ne!

Zelim ti, da bi to zadevo zate uspesno uredil in "varno voznjo" !!!

lp
;)
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 06, 2002 12:17 pm

no..lepo, vsaj nekaj odgovorov ;)

tudi sam se strinjam, da denarno je cisto prav da placam (pa ne zdej mislit, da sm kao poln kesha -tko so me ocenili na enmu forumu- ker bom ze teh 45 jurjev -ce ne bo vec- bl tezko zbral) mi je pa zal za izpit..tko da jest bi se probu vsaj zment za recimo 1/2 leta odvzema al pa kej v temu stilu...ker se enkrat ga delat..ne vem no..

Kar se pa tice 90 v naselju..ja, res je veliko, priznam, ampak, recimo temu "olajsevalni podatki" - na eni strani je tak gozdicek, kejr ni nobene moznosti, da bi bila notr zival ali clovek, na drugi sta pa dve zivi meji...pa en izhod iz dvorisca (ok, iz tukaj bi lahko pritekel kdo..ampak bi mogu cez celo cesto - prvo cez nasprotni pas, sele potem na mojega), kar je pa bolj malo verjetno..

hvala

se še javim

trick
Nov uporabnik

Re: Re: Kazen - prehitra vožnja - pritožba - zastaranje?

Napisal/-a trick Po maj 06, 2002 1:54 pm

DrSergioDJ pravi:
Kar se pa tice 90 v naselju..ja, res je veliko, priznam, ampak, recimo temu "olajsevalni podatki" - na eni strani je tak gozdicek, kejr ni nobene moznosti, da bi bila notr zival ali clovek, na drugi sta pa dve zivi meji...pa en izhod iz dvorisca (ok, iz tukaj bi lahko pritekel kdo..ampak bi mogu cez celo cesto - prvo cez nasprotni pas, sele potem na mojega), kar je pa bolj malo verjetno..

Malo verjetno je, da boš ti videl svoj naslednji rojstni dan živ...
trick

GIMI
Nov uporabnik

Napisal/-a GIMI Po maj 06, 2002 3:00 pm

PRJATU: imam občutek da se ti ne bo posrečilo izogniti kazni. Glede na to, da že imaš kazenske točke in to ni tvoj prvi prekršek, t policist oziroma sodnik za prekrške ne bo upošteval olajševalnih okoliščin. Si siguren, da ni bilo kje v naselju table pozor Šola oziroma kakšnega na pisa na cestišču Šola.

Ne misli, da ti ne privoščim, da bi ti uspelo, ker vem da je težko it ponovno delat izpit, toda tvoje možnosti da se boš izmazal so minimalne!

Kako že pravjo, kazen mora bit vzgojna!!!

p.s. ali si bil ustavljen s strani policistov, ali i dobil domov samo pisno obvestilo s sliko?

Lep pozdrav Gimi
POZDRAV GIMI

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 06, 2002 3:33 pm

s strani policije. table ni (kokr sm vidu 2 dni kasnej, k sm si sou ogledat situacijo).

a pa je kaka fora na kolk dalec te sicne z radarjem? (tko, v metrih -> recmo od 100-500 te lahko, manj/vec ne sme)

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po maj 06, 2002 8:29 pm

Moj bratranc je enkrat napihal skor 1.5 pa se je pritozu da alkotest ni bil kalibriran, ker naj bi po zakonu bil vsake nevemkolk casa. Od policije je dobil pisno opravicilo in nic kazni.
Probaj se ti na to foro, mogoce kej rata :)
Pa probaj se zgovarjat na to da ni blo prometa, da je cesta ravna in nisi ogrozal nikogar ... mogoce se te sodnik usmili.

Drugace pa nevem kaj je tako kriticnega ce peljes 90 skozi naselje (sicer jaz vedno vozim 50, ce kak policaj bere). Ne mi rect, da ga se nikol noben od vas ni prtisnu 90 ali vec po naselju.Smola je samo, ce te glih takrat dobijo.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: Kazen - prehitra vožnja - pritožba - zastaranj

Napisal/-a BiMMER Po maj 06, 2002 9:22 pm

No povem se z naše "ta Modre" strani. Glede kalibracije in podobno...vsi aparati, kateri se uporabljajo za merjenje hitrosti in alkoholiziranosti so pregledani vsaj 1x na pol leta, na zato ustreznem servisu, kjer jih po potrebi umerijo in jim priznajo A-test!. Nekdo je omenil da, so se mu opravičili, ker aparat ni bil kalibriran. Ne vrjamem, ampak ql.
Kar se tiče Sergio tebe, sej sem ti povedal v E-Mailu, probaj prepričat sodnika, s strani policije je postopek koncan, in glede tega ne boš dosegel nič. Tudi če se pritožiš postopek ne vrjamem da bi zastaral, glede tega da bi pa vlekel toliko časa da bi imel 2 leti izpit ne bo pa nič, ker se šteje tvoj vozniški staž na dan prekrška.
Toliko zaenkrat!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To maj 07, 2002 5:21 am

bimmer: tisti pregled aparatov mora biti opravljen ampak jaz vem da tgega ne naredijo na vseh aparatih vedno. In tisti primer ki ga je navedel iKST je po vse3j verjetnosti pravi, ker ni prvi ...
Podobna je zadeva z merilniki hitrosti...

Je pa res, da ni edini ki ga 90 v naselju pritisne .... se strinjam, veliko je odvisno tudi kasno naselje je.

Sergio, edini problem ki ga imas je ta, da imas izpit zelo malo casa, pa da si bil enkrat ze ustavljen ... noben ti ne privosci da bi izpit se enkrat delal, kar je bedarija ... Mogoce lepse potem vozis samo zato, ker das zraven se 150.000 SIT za nov izpit ...

Pocakaj da vidis kaj bos dobil od sodnikla za prekrske pa potem porocaj. Ko bos imel zaslisanje povej da krivdo priznas ... samo potem anvedi par olajsevalnih okoliscin, pa ce je sodnik OK potem ti bo dal 3 pike in ne 4 ... ce mu omenis da bos moral izpit se enkrat delat ...to pa je zelo velik dnarja pa tko naprej ...
Slika

OMICRON
Nov uporabnik

Napisal/-a OMICRON To maj 07, 2002 10:03 am

DrSergioDJ pravi:
s strani policije. table ni (kokr sm vidu 2 dni kasnej, k sm si sou ogledat situacijo).

a pa je kaka fora na kolk dalec te sicne z radarjem? (tko, v metrih -> recmo od 100-500 te lahko, manj/vec ne sme)

Ja ujame te lahko kjerkol od znaka za omejitev hitrosti (minimalno vsaj 10 m stran ker enostavno nemoreš v trenutku zmanjšat hitrosti na omejitev (če ne voziš že po omejitvi na znaku)).
Ja jez tud upam da boš čimbol pocen odnesu tole kazn ane!
Stari drž se predpisov!
lp, OMICRON

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To maj 07, 2002 2:38 pm

mene pa zanima, ce kdo ve kako je z naknadnim kaznovanjem, ce te snemajo iz civilnega avta in te ne ustavijo :)

namrec....mam en hud obcutek, da so me zadnjic snemali od ce proti mb iz alfe, samo se je potem za eno laguno zagnal...
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst To maj 07, 2002 2:57 pm

Bimmer a ti si policaj al kaj ?

Dej povej kdo odloca kje se bo hitrost merila. Osebno s policaji nimam slabih izkusenj. V 2h letih od kar mam izpit so me ustavili 3x, enkrat sem placal 2500sit ker sem peljal 100 pri omejitvi 90, pa se takrat sta bila prijazna z mano.
Ampak mi gre pa na zivce ko vidim da se vcasih postavjo tja kjer je omejitev 30 ali pa na podobno butasta mesta.

Pa se neki ce kdo ve. Kaj mors bit ce hoces vozit une tahude avtomobile z radarji. To je moj sanjski poklic :)

OMICRON
Nov uporabnik

Napisal/-a OMICRON Sr maj 08, 2002 7:15 am

ikst pravi:
Bimmer a ti si policaj al kaj ?

Dej povej kdo odloca kje se bo hitrost merila. Osebno s policaji nimam slabih izkusenj. V 2h letih od kar mam izpit so me ustavili 3x, enkrat sem placal 2500sit ker sem peljal 100 pri omejitvi 90, pa se takrat sta bila prijazna z mano.
Ampak mi gre pa na zivce ko vidim da se vcasih postavjo tja kjer je omejitev 30 ali pa na podobno butasta mesta.

Pa se neki ce kdo ve. Kaj mors bit ce hoces vozit une tahude avtomobile z radarji. To je moj sanjski poklic :)

A nedelajo te zadeve prometni policaji??
lp, OMICRON

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr maj 08, 2002 11:53 am

Nevem, verjetno mors res bit najprej policaj. Ampak je pomoje treba se kake izpite delat ali pa na dodatno izobrazevanje. Pomoje nebi smeli kar tako vsakega spustit v tak avto da divja po cestah, ker bi bili potem ravno toliko nevarni kot razni frajerji ki ga terajo 200 po navadnih cestah.

Btw. Kaj pravite kako bi vplivalo zvisanje omejitve na avtocesti na kaksnih 160 ali mogoce celo tako kot imajo v nemciji neomejeno. Pomoje premajhna dovoljena hitrost ucinkuje ravno nasprotno kot si zeli.

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Sr maj 08, 2002 12:20 pm

jah u nemciji majo neomejeno samo na štiripasovnicah, ampak se to le sam na čist notranji strani an, ostali trije si pa sledijo od desne proti levi po zvišanju hitrosti, najnižja hitrost je seveda najbol desn pas. jah uhka bi blo 160 ja an, sj tok se ponavad voz na autocestah ce mas dost mocn avto, sm pa tut vidu b***** k je bil dost mocn dez pa sem su jaz ene 140-150 un me je pa ful na izi prehitu, tko da je mogu imet okol 200 not.

LP
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr maj 08, 2002 12:50 pm

Sem kar za 130km/h... ko sem danes v tunelu jeseniške avtoceste srečal tovornjak in poleg njega yugota - oba 100km/h.... 8)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: Kazen - prehitra vožnja - pritožba - zastaranj

Napisal/-a BiMMER Sr maj 08, 2002 6:37 pm

Kaj zdej mislite vprašat, kdo lahko vozi un sledilni avto???
Tiste avtomobil vozijo na natečaju izbrani policisti,ki so deležni dodatne šole varne vožnje v ekstremnih razmerah, sledi 1/2 tečaj upravljanja s sistemom ProVida2000 (ni tko enostavno kakor zgleda!!!), pol grejo pa na cesto.
Glede radar kontrole je najmanj od vseh kriv policist ki izvaja merjenje. merjenje hitrosti se opravlja po odločbi nadrejenega organa!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če maj 09, 2002 5:29 am

ja, to da je namanj kriv je bolj tako ...prekoracis hitrost 5km/h pa te j**e v glavo, vmes mu pa mimo pripelje eden ki 30km/h vec vozi pa ga sploh ne bo ustavil ... ali pa vozis za avtosolo (v koloni) pa avtosolo ne ustavi k je "sla" 6km/h prehitro, tebe pa ...

Sej ne da bi se to vsak dan dogajalo, ampak samo tolk, da so tud oni lahko "krivi" ne samo nadrejeni organ :)
Slika

OMICRON
Nov uporabnik

Napisal/-a OMICRON Če maj 09, 2002 9:11 am

vladek pravi:
ja, to da je namanj kriv je bolj tako ...prekoracis hitrost 5km/h pa te j**e v glavo, vmes mu pa mimo pripelje eden ki 30km/h vec vozi pa ga sploh ne bo ustavil ... ali pa vozis za avtosolo (v koloni) pa avtosolo ne ustavi k je "sla" 6km/h prehitro, tebe pa ...

Sej ne da bi se to vsak dan dogajalo, ampak samo tolk, da so tud oni lahko "krivi" ne samo nadrejeni organ :)

S tem se tut jez strinjam. Sam tega pa še nism doživu da bi policaj avtošolo ustavu??

[Sporočilo uredil/a alesh na dan 08.06.2002 ob 16:34 GMT]
lp, OMICRON
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov