Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Dizel spet obcutno drazji :P

Napisal/-a monster_d Če okt 21, 2004 9:29 pm

vec o tem tukaj -> http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... c_id=52396
Podrazilo pa se bi naj v torek
Dizl 205.8
Benz 208.2

Zdaj pa se uprasanje, kdo hoce dizla? :lol:

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Če okt 21, 2004 9:39 pm

že že, ampak vseen se tle splača glede porabe, saj katerikoli dizel porabi najmanj tretjino manj kot bencinar :P . če gledamo npr 1.9tdi pa 1.2 bencinarja je razlika res sam kšn dober liter (če se človk potrud :roll: ), ampak so tud pospeški nikakvi, se pravi da še dizel hitreje pospešuje kot bencinar 8) :roll:

je bl pomembno pri odločanju za gorivo namen avta :idea: : recimo če hol človk v službo v ljubljano in tako vsak dan prevozi recimo 40km, več pa samo če gre na dopust, pol se že splača bencinar, ampak če poslovnež, ki naredi na leto 40.000, 50.000 km se mu pa bencinar res ne splača... :!:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če okt 21, 2004 9:40 pm

še vedno manj pokuri ter ima boljši navor :P
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 21, 2004 9:42 pm

šmeks je napisal/-a:še vedno manj pokuri ter ima boljši navor :P

Uau, navor pri 2000 obratih, zakon, s 4. gre v klanc ko marija... Ja dabest, js dam pa u drugo pa grem mim pa je an...

Dejte no nehat s temu navoram - tele dizle vozt je kot bi fukov - lih je kul,potegne, pa morš že menat... To je treba da vleeeeečeeee skooz.
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če okt 21, 2004 9:51 pm

jaz nevem v cem je problem zaj v totih 6,50SIT vec na liter. To je na 40 litrov dizla glih neki 1,10€ vec kot prej. Kdor pa nima ta evra pa nerabi dizla vozit in si naj bencinara kupi

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če okt 21, 2004 9:56 pm

Sam meni je pa že slabo od teh kreganj kateri je boljši (dizel al bencinar). Vsak si kupi tisto kar njegovemu stilu (ali potrebam) zadostuje.
Vsak drugi dan vidim nove teme v stilu dizel VS. Bencinar, končajo se pa vse isto ( s kreganjem), kar me sploh ne preseneča ob takih izjavah kot jih eni pišete tukaj (ki so BTW že zlajnane da jih že vsak vrabec brez posluha zna pet).
:sadd :sadd :sadd

PS: ta post ni letel na vse uporabnike, ki so sodelovali v tej temi, zato tisti, ki ste napisali utemeljene poste upam da ne zamerite.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 21, 2004 10:06 pm

Bencin je bolši zato je tud dražji! :D

Se strinjam z maklarnam, tole je za v vrtec. Torej moj nivo... Pokažte da zmorete več...

Bom js pugija mal predelov, da bo na vodik delov pa bo!
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 21, 2004 10:16 pm

Fora je v tem da drzava enostavno bo nabila cene dizla gor da se vec folk nebo poceni vozo.
ce gledamo kolk se je v zadnjih casih dizlov prodalo je ogromno 50:50 bi kr lahko reko.

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Župa Če okt 21, 2004 10:22 pm

sam če bo pa dizl dražji od bencina pol pa to ni eč za nikamor :evil: :evil: :evil:

lp
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če okt 21, 2004 10:25 pm

Zgleda da je za dizla bla samo varka in ena modna muha da so jih čimveč prodali vsaj zgledalo je tak pa folk lovili kak se bo pol zastonj vozo :lol: :lol: jaz pravim da bencin še vedno rox in vedno bo :twisted:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 22, 2004 12:27 am

mihant je napisal/-a:že že, ampak vseen se tle splača glede porabe, saj katerikoli dizel porabi najmanj tretjino manj kot bencinar :P . če gledamo npr 1.9tdi pa 1.2 bencinarja je razlika res sam kšn dober liter (če se človk potrud :roll: ), ampak so tud pospeški nikakvi, se pravi da še dizel hitreje pospešuje kot bencinar 8) :roll:

je bl pomembno pri odločanju za gorivo namen avta :idea: : recimo če hol človk v službo v ljubljano in tako vsak dan prevozi recimo 40km, več pa samo če gre na dopust, pol se že splača bencinar, ampak če poslovnež, ki naredi na leto 40.000, 50.000 km se mu pa bencinar res ne splača... :!:

Jaz nisem poslovnež pa sem nardil 45kkm na leto :)
In tole je najbol korekten post...... dizl se splača zarad porabe,....... ampak samo če na leto nardimo kr dost km, sam u takih primerih se splača. Tist kak kadi pa kak se oglaša pa ne vem kaj še vse me prav boli falus...... zakaj bi mogu dat na leto okol miljona za bencin če lahk dam pol miljona za nafto?
Sam primer upam da kapirate kaj mislim povedat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Pe okt 22, 2004 12:36 am

jah sej ce pa ze isto porabs miljon za nafto ali pa miljon za bencin, je pa pri dizlu vseeno ta prednost, da se bo dlje časa pelov brez dolitja nafte ;) seprav se zmerj pride cnej, samo ne vec tko cnej kokr učash ;)
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 22, 2004 12:49 am

mistervegas je napisal/-a:jaz nevem v cem je problem zaj v totih 6,50SIT vec na liter. To je na 40 litrov dizla glih neki 1,10€ vec kot prej. Kdor pa nima ta evra pa nerabi dizla vozit in si naj bencinara kupi

fora je da z bencincom prevoziš 500 km z dizlom pa 800+...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 22, 2004 1:01 am

Courage™ je napisal/-a:
mistervegas je napisal/-a:jaz nevem v cem je problem zaj v totih 6,50SIT vec na liter. To je na 40 litrov dizla glih neki 1,10€ vec kot prej. Kdor pa nima ta evra pa nerabi dizla vozit in si naj bencinara kupi

fora je da z bencincom prevoziš 500 km z dizlom pa 800+...

Točno to prakticiram jaz :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Pe okt 22, 2004 1:04 am

Država tu nima kaj dosti. Dizl je dražji (že precej časa) že ko pride iz rafinerij. Država še vedno favorizira dizla, ker so trošarine še vedno manjše.

Preden pa kdo začne, zakaj dizli porabijo manj. 1kg bencina ima res večjo kurilnost, kot 1kg plinskega olja, samo kaj, ko nam goriva prodajajo v volumskih in ne masnih merah. :twisted: V enem litru dizla je pač več energije. Upam, da je vsakomur jasno, da za podobne zmogljivosti potrebuješ podobne količine energije.

Tko za hec...
98 oktanski bencin ima manjšo kurilnost od 95 oktanskega (poraba 98 oktanskega bi morala bit večja :wink: )
en liter utekočinjenega vodika ima približno 3x več energije od enega litra bencina.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Pe okt 22, 2004 2:02 am

Pugi je napisal/-a:

Uau, navor pri 2000 obratih, zakon, s 4. gre v klanc ko marija... Ja dabest, js dam pa u drugo pa grem mim pa je an...

Dejte no nehat s temu navoram - tele dizle vozt je kot bi fukov - lih je kul,potegne, pa morš že menat... To je treba da vleeeeečeeee skooz.

:bow :bow :har
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe okt 22, 2004 6:45 am

Pugi je napisal/-a:

še dobr ta tvojga pugelna ni treba v prvo šaltat,da potogne v bolj strm klanc :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov