Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Nujno vprasaje glede pooblascenosti voznje vozila! NUJNo!

Napisal/-a Zm3-D3n Pe okt 22, 2004 5:48 pm

Hi.

Jst mam pa eno konkretno vprasanje. Moj dedek ima avto ki je registriran v nemciji, in me zanima ce lahko jst ta avto vozim ali ne? Kaj pravi nas zakon o teh stvareh? Prosim za cimprejsnji odgovor.

Hvala,

Zm3-D3n

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe okt 22, 2004 5:51 pm

avto lahko voziš, je pa dobro, da ko te policaji ustavijo, da imaš podpisano dovoljenje uporabe avta zraven od lastnika

pač za vsak primer... mislim da nebi smelo bit problemov

p.s.: saj to samo napiše na hitro na en papir jaz tapata dovoljujem mojemu vnuku temu pa temu da uporablja moj avto z registracijo topato znemke topato
Slika

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Pe okt 22, 2004 5:52 pm

Ali mi lahko to das kaken link kje to pise v zakonu (zato da lahko to dedku in fotru dokazem). Ali je lahko potrdilo napisano na roke in podpisano od dedka?

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Pe okt 22, 2004 5:53 pm

Lahko z dedkovim pooblastilom (lahko da tudi ne če imata isti priimek-kao ožja familija).
Rabš pa mednarodno vozniško dovoljenje.

Tko je blo dokler nismo bli v EU!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe okt 22, 2004 5:56 pm

včas si mogu to pooblastilo na amzs nardit in plačat, da je kao uradno.
jst lohk avto ukradm pa en pildk skracam pa rečm da je to ded napisou, da lohk njegov avto vozm :roll:

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Pe okt 22, 2004 5:58 pm

Hvala modeli, legende ste! Admin lahko zapre to temo.

Thx, seenkrat!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 22, 2004 6:28 pm

moj foter ma italijanske tablice na enemu avtu, pa ga jaz ne smem vozit, ker nimam italjanskega sođorna... (italjansko delovno dovoljenje), pa čeprav delam na isti firmi...

tak da ne vem...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Diesel
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Diesel So okt 23, 2004 11:50 am

Courage™ je napisal/-a:moj foter ma italijanske tablice na enemu avtu, pa ga jaz ne smem vozit, ker nimam italjanskega sođorna... (italjansko delovno dovoljenje), pa čeprav delam na isti firmi...

tak da ne vem...

Tako je! Če je avto reg. v tujini in ti nisi državljan te države oz. nimaš najmanj delovnega dovoljenja oz. prijavljenega začasnega prebivališča, avta ne smeš vozit v SLO, pa čeprav je očetov,dedkov itd....Govorim iz lastnih iskušenj.....Mogoče je kakšna država izjema, samo močno dvomim......

lp
Slika

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo So okt 23, 2004 11:53 am

točno tako kot je povedal Diesel

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito So okt 23, 2004 3:55 pm

Jaz tudi mislim, da tole ne bo šlo. Jaz sem vozil od mami avto, pa je pooblastila mene pri notarju overjeno, pa so me hrvati na meji zajebaval, da oni to ne razumejo, da mora bit v vseh jezikih napisano.
To, da pa ma tvoj dedek v tujini reg. avto, ti pa da bi ga tuki vozu pa verjetn ne bo šlo, če bi blo to možno, poj bi pol Slovenije vozil avtomobile s tujo registracijo saj mamo vsi v tujini sorodnike in so tam avtomobili bistveno kvalitetnejši kot pri nas.
LP

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So okt 23, 2004 7:24 pm

marsal_tito je napisal/-a:Jaz tudi mislim, da tole ne bo šlo. Jaz sem vozil od mami avto, pa je pooblastila mene pri notarju overjeno, pa so me hrvati na meji zajebaval, da oni to ne razumejo, da mora bit v vseh jezikih napisano.
To, da pa ma tvoj dedek v tujini reg. avto, ti pa da bi ga tuki vozu pa verjetn ne bo šlo, če bi blo to možno, poj bi pol Slovenije vozil avtomobile s tujo registracijo saj mamo vsi v tujini sorodnike in so tam avtomobili bistveno kvalitetnejši kot pri nas.
LP

Tale je pa mal bosa. Zakaj bi bli v tujini kvalitetnejši avti?

Jst sm se kr dobr cajt vozu s službenim avtom s tujimi registrskimi (tut čez mejo) pa ni noben nč reku!
Imel pa sm pooblastilo! Samo policaj me je enkrat opozoru naj si zrihtam mednarodno vozniško!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito So okt 23, 2004 8:20 pm

Jok! Švaba ti bo prodal prvo klaso. Za izvoz dajo prvo klaso, doma pa ostane druga, ane? Poglej ko greš v Nemčijo, kolk majo ljudje ohranjene avtomobile, posebno pleh.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So okt 23, 2004 9:05 pm

nemčija je velka, kvaliteta autou je tud v nemčiji različna, med vzhodno in zahodno, sploh pa če mislš da so v nemčiji kupljeni auti bolši, ga lahk tm kupš, ni ti treba ga met tm registriranga, preprosto kupš in tuki registriraš

pa kvaliteta auta je odvisn od lastnika, nemci (ki bi nej bli škrti) pazjo na auto, ker vejo kolk so dal zanga in jim ga je škoda
ni pousod tko, ker se najdejo osebki ki auta ne perejo, servis tko tko, not smetnjak in tak auto bo garantirano prej crknu, začeu rjavet.... pa čeprou je biu 1. klase
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov