Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

RABIM POMOČ-NESREČA!!!

Napisal/-a imilet1 Po okt 25, 2004 3:05 pm

LP
Zadnjič sva mela s punco nesrečo na obvoznici in sicer, sva stala v koloni potem je pa naenkrat prletu yugo v passata k je stal za nami in passata porinil naprej in tudi nama naredil totalko! Zanima me kdo krije stroške:

1. yugo vse ker je porinil passata
2. yugo da passatu kupon, passat nama ker ni držal varnostne razdalje
3. yugo sploh ni bil registriran, tako da nevem kako je z nadaljnim postopkom, ali nam zavarovalnica krije pa ga oni pol tožijo al kako gre to???

HVALA
Aja a mogoče veste kok časa rabijo plavi da pošljejo zapisnik na zavarovalnico???

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po okt 25, 2004 3:14 pm

Mislim da krije vse stroške voznik Yugota,mislim da celo mora dat en kupon za pasata in en kupon zate :roll: ,sam ne me držat za besedo,sem pa ziher da je nekako tko,da yugo krije vse :wink:

pa dobr da sta cela ostala :!:
Slika

mrki M
Nov uporabnik

Napisal/-a mrki M Po okt 25, 2004 3:15 pm

zdravo
pri verižnem trčenju ponavadi odgovarja zadnji tako, da yugo krije stroške tako passatu kot tudi tebi...
kupončki pa itak niso več važni, pomemben je le zapisnik!

glede rokov pa ti nič pametnega ne morem povedat...različno

G-4S

Napisal/-a G-4S Po okt 25, 2004 3:16 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po okt 25, 2004 3:18 pm

G-4S je napisal/-a:Načeloma da yugo en kupon iz katerega se krije vsa škoda, ki jo povzroči. V primeru ko yugo ni registriran pa se mi zdi, da vam povrne zavarovalnica škodo, nato pa zavarovalnica terja od yugota.

THATS IT!!!!
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Re: RABIM POMOÈ-NESREÈA!!!

Napisal/-a PaNTerSan Po okt 25, 2004 3:18 pm

imilet1 je napisal/-a:3. yugo sploh ni bil registriran, tako da nevem kako je z nadaljnim postopkom, ali nam zavarovalnica krije pa ga oni pol tožijo al kako gre to???

(1)
Takoj pejdi k odvetniku in tozi lastnika. Ce avto ni bil registriran pomeni, da ni bil zavarovan - TOZI cimprej! Ker ce ga bo prvo izcuzal lastnik od passata tebi ne bo nic ostalo.

(2)
Se mi zdi, da bi morala kriti stroske prejsnja zavarovalnica od Yugota. Ampak spet: pejdi cimprej iskat to zavarovalnico - pa ne brez odvetnika - in poberi svoj delez. Potem pa tozi se lastnika mimo zavarovalnice za neodgovornost in tvoje psihicne tezave zaradi tega, ker ti si zgleden drzavljan, ki spostuje zakone blablabla.... :wink:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po okt 25, 2004 3:38 pm

JA SAM A NI TKO DA JE KRIV TUD PASSAT KER NI DRŽAL VARNOSTNE RAZDALJE??????????

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 25, 2004 3:40 pm

PhoenixX je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:Načeloma da yugo en kupon iz katerega se krije vsa škoda, ki jo povzroči. V primeru ko yugo ni registriran pa se mi zdi, da vam povrne zavarovalnica škodo, nato pa zavarovalnica terja od yugota.

THATS IT!!!!

That's not it...sem bil jaz tudi prepričan v to, pa mi je zavarovalniški uslužbenec reku, da če mam nesrečo z neregistriranim avtom, da se lahko za škodo, povrnjeno s strani zavarovalnice obrišem pod nosom :shock: Če ni zavarovan, in ne registriran, nimaš od koga kej dobit...glede na to da dela s tem, bi mu kar verjel, čeprav danes nikol ne veš, kako se človk spozna na svoje delo :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po okt 25, 2004 3:40 pm

Ne ... Passat je že stal. Pa tud če ne bi, bi se zgovoril da je, pa ga je Yugec premaknil.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 25, 2004 3:41 pm

imilet1 je napisal/-a:JA SAM A NI TKO DA JE KRIV TUD PASSAT KER NI DRŽAL VARNOSTNE RAZDALJE??????????

NE! On ni nič kriv, če je tam stal in se mu je yugo v rit piču :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Po okt 25, 2004 3:43 pm

Jz sm pa 100 % da stroške krije zavarovalnica, kjer je bil jugo nazadnje zavarovan....vsaj pr nas je blo tko....če pa nimam res, pol pa nč :P
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

G-4S

Napisal/-a G-4S Po okt 25, 2004 3:56 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po okt 25, 2004 4:26 pm

G-4S je napisal/-a:Vem da so eni "rezervni" skladi ravno za takšne primere, ko se vate nabije neregistrirana kripa.

Najbolje, da poklices 01/580-65-01 (avtomobilska zavarovanja na zav. triglav), prosis za skodne primere in upas, da ti bodo oni znali najbolje povedati, kako, zakaj itd...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po okt 25, 2004 6:14 pm

fantje najlepša nam dala!!!!!!!!!!

Vontz
Nov uporabnik

Re: RABIM POMOČ-NESREČA!!!

Napisal/-a Vontz Po okt 25, 2004 6:24 pm

imilet1 je napisal/-a:LP
Zadnjič sva mela s punco nesrečo na obvoznici in sicer, sva stala v koloni potem je pa naenkrat prletu yugo v passata k je stal za nami in passata porinil naprej in tudi nama naredil totalko! Zanima me kdo krije stroške:

1. yugo vse ker je porinil passata
2. yugo da passatu kupon, passat nama ker ni držal varnostne razdalje
3. yugo sploh ni bil registriran, tako da nevem kako je z nadaljnim postopkom, ali nam zavarovalnica krije pa ga oni pol tožijo al kako gre to???

HVALA
Aja a mogoče veste kok časa rabijo plavi da pošljejo zapisnik na zavarovalnico???

LP

Tvoja skoda se pokrije iz zavarovanja Passata. Voznik Passata ti mora dati kuponcek. To pa zato, ker je njegov avto, to je Passat, povzrocil skodo na tvojem avtomobilu in ne Yugo.

To je osnova regresnega postopka, ki se gre po skodi, kdo je komu povzrocil.

Ce nimas kuponcka od lastnika Passata, uporabi policijski zapisnik, ki ga zelo tezko dobis od Policije. Prej bos dobil podatke, kdo je lastnik Passata in pri kateri zavarovalnici ima sklenjeno zavarovanje. Na osnovi teh podatkov lahko sele urejas stvari na zavarovalnici, ampak sele takrat, ko pride zapisnik o nesreci od Policije na zavarovalnico.

Pojdi na svojo zavarovalnico in se pozanimaj za postopek.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: RABIM POMOČ-NESREČA!!!

Napisal/-a RedBaron Po okt 25, 2004 6:44 pm

Vontz je napisal/-a:[
Tvoja skoda se pokrije iz zavarovanja Passata. Voznik Passata ti mora dati kuponcek. To pa zato, ker je njegov avto, to je Passat, povzrocil skodo na tvojem avtomobilu in ne Yugo.

To je osnova regresnega postopka, ki se gre po skodi, kdo je komu povzrocil.

Ce nimas kuponcka od lastnika Passata, uporabi policijski zapisnik, ki ga zelo tezko dobis od Policije. Prej bos dobil podatke, kdo je lastnik Passata in pri kateri zavarovalnici ima sklenjeno zavarovanje. Na osnovi teh podatkov lahko sele urejas stvari na zavarovalnici, ampak sele takrat, ko pride zapisnik o nesreci od Policije na zavarovalnico.

Pojdi na svojo zavarovalnico in se pozanimaj za postopek.

Lep pozdrav

Nimaš prav!! :ne

Podobno situacijo sem tudi sam doživel in sicer sem se zaletel (od zadaj) v golfa (rdeč) II, ki je STAL za drugim golfom II (rumen)!

Jaz sem ruknil v rdečega, ki ga je potem odbilo in je zadel v rumenega.
Kriv sem bil JAZ in sem tudi JAZ dal kupon (enega za vso škodo na obeh avtih), ker sem jaz povzročil nesrečo.

BTW.: Policaj mi je rekel, da moram dat DVA kupona :/:o:/ , ampak so mi potem na zavarovalnici povedali, da se vsa škoda krije iz enega kupona :con

Če bi bilo tako, da bi moral tudi ko stojiš držat varnostno razdalijo, bi morali v koloni stati 10m narazen, kaj pa če ta kak šlepar od zadaj nabije?!?

Drugo je pa, če gre za verižno trčenje, tam pa vsak da kupon tistemu pred sabo (če seveda ni prej obstal in ga je zaradi naleta nekoga drugega odbilo v avto pred njim)

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po okt 25, 2004 6:54 pm

Če jugec ni bil zavarovan, potem od nobene zavarovalnice ne moreš zahtevati nič.
Zavarovalnica krije stroške za tisti čas, ko je zavarovan, potem ne več.
Če bi bilo tako, kot pravite, potem bi bil vsak avto zavarovan samo prvi dan po nakupu in potem nikoli več, ker bi vsakdo računal, da bo stroške povrnila zavarovalnica pri kateri je bil nazadnje zavarovan.

Sej je logično, da zavarovalnica pač krije za obdobje, za katerega plačaš zavarovanje. Izven tega obdobja zavarovalnica ne krije nič.

Mislim, da ti ostane le civilna tožba. Na žalost.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po okt 25, 2004 6:57 pm

stric Vonz ma prav... :pivo

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po okt 25, 2004 7:04 pm

ja sam še zmer nevem kdo ma prav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po okt 25, 2004 7:09 pm

kriu je yugo, ker pa ni biu zavarovan ga lahko civilno tožš
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov