Debate, ki niso vezane na ostala področja...

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

CORS GSI vs. PUNTO HGT

Napisal/-a catfish Sr okt 27, 2004 8:36 am

Regards

Torej razmišljam o nakupu novega avtomobila. Izbiram med tema dvema, vendar jih kaj preveč dobro ne poznam le to, da je cenovno Corsa bolj ugodna kot Punt.
Šel bi na varijanto brez davka (fotr 100% invalid - upokojen).

Kaj bi lahko povedali Vi sami o teh dveh avtomobilih in npr. še kak nasvet, kaj bi se lahko za ta denar pametnega in ne prestarega kupilo.

Motor min. 1,8 16 V ali pa hondini 1,6 VTI oz. kaj podobno poskočnega.

HVALA ZA NASVETE,

LP, CAT

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Sr okt 27, 2004 11:13 am

Se komu kej sanja ?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr okt 27, 2004 11:16 am

Meni osebno bolj leži corsa, čeprav nisem kakšen ljubitelj oplov. Ocenjevat pa ne morm, ker nobenga še nism vidu od bliz...
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr okt 27, 2004 11:28 am

Omenil si VTI, v tem primeru bi jaz kaj takega poiskal.
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Re: CORS GSI vs. PUNTO HGT

Napisal/-a gajo_g Sr okt 27, 2004 11:31 am

catfish je napisal/-a:Regards

Torej razmišljam o nakupu novega avtomobila. Izbiram med tema dvema, vendar jih kaj preveč dobro ne poznam le to, da je cenovno Corsa bolj ugodna kot Punt.

Kaj bi lahko povedali Vi sami o teh dveh avtomobilih in npr. še kak nasvet, kaj bi se lahko za ta denar pametnega in ne prestarega kupilo.

HVALA ZA NASVETE,

LP, CAT

moje mnenje honda ali pa opel, skoraj boljsa izbira se mi zdi honda !!!
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr okt 27, 2004 11:37 am

Med omenjenimi meni honda še najbolj sede

Nekako bolj zaupam japonskim avtom

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr okt 27, 2004 12:02 pm

še moje mnenje, pelu sem se in z puntotom GT (z HGT ne), hondo 1.6 VTI , sam imam R19-16V,s corso GSI pa se še nisem pelal

honda ,reno in punto GT so zelo skupi glede performansov, za HGT in GSI, sem pa slišal tako kot nekateri na forumu pravjo da sta prelena avtomobila glede na njune specifikacije

moje mnenje pa se giblje na stran honde VTI, ker se ni zdi zelo vzdržljiv avto,vsaj kakor vidim frenda kak z njo dela :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr okt 27, 2004 12:57 pm

jst sem bil pred nekaj meseci pred podobno dilemo. na koncu sem se odločil za corso gsi. veliko je k tej odločitvi prispevala tudi dokaj ugodna cena.
zaenkrat sem z avtom ful zadovoljen. ima seveda nekaj pomankljivosti-včasih rahlo zatikajoč se menjalnik (pri hitrejšem prestavljanju), na nekaterih delih nekoliko cenena plastika in razmeroma velika poraba (to moraš pač vzeti v zakup).
drugač je pa ful fajn za vozt, motor se lepo oglaša (sicer ne tko kot od valeta :P , a kljub temu ni slabo), ceste se dobr drži, položaj za volanom sem si tud kar hitro našel (morda bi rabil le še po globini nastavljiv volan).

še ena slikca:

Slika

če te še kej zanima kr upraši..
Zadnjič spremenil [SlasH], dne Sr okt 27, 2004 3:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 27, 2004 1:00 pm

Ne bom ti odgovarjal glede izbire avtomobila...ampak glede invalidnosti & stuff...kokr vem, sam takega avtomobila ne smeš vozit ker maš neko nalepko na vetobranskem steklu in mora biti tisti 100% invalid zraven ali pa on vozit, če zmore...pa ne mislim tistga invalidskega vozička kot nalepko...ampak mislm da je črka C, al kaj, kar pomeni, da si vozilo kupil brez davka in če ga ne vozi lastnik...je sranje...ne me pa čist za besedo držat...raje se nea špilaj preveč ;) Bojda dost preverjajo, kazen pa tudi ni mala.

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr okt 27, 2004 2:33 pm

CE bi izbiral med tema dvema se pravi punto ali corsa, definitivno corsa ;)

Sem se v corsi gsi vozo v soboto, vlece nekje do 7000rpm, pa to hudo.
Majhen avtek in pa poskocen, i like it :-P

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr okt 27, 2004 3:50 pm

Slide je napisal/-a:Ne bom ti odgovarjal glede izbire avtomobila...ampak glede invalidnosti & stuff...kokr vem, sam takega avtomobila ne smeš vozit ker maš neko nalepko na vetobranskem steklu in mora biti tisti 100% invalid zraven ali pa on vozit, če zmore...pa ne mislim tistga invalidskega vozička kot nalepko...ampak mislm da je črka C, al kaj, kar pomeni, da si vozilo kupil brez davka in če ga ne vozi lastnik...je sranje...ne me pa čist za besedo držat...raje se nea špilaj preveč ;) Bojda dost preverjajo, kazen pa tudi ni mala.

LP

Možno da se je kej sprmenil samo poznam človeka, ki se vozi z Benzom čeprav ga je kupu na fotrovo ime. Tko da mal dvomim da bi mogu bit un zmer zravn. Res pa je, da ga nekaj let ne smeš prodat oz. če ga prodaš plačaš davek in nisi profitiral nič.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 27, 2004 9:49 pm

A to velja za isti primer...ker jaz tud včas vozm od fotra al pa od frenda, who cares od koga, avto...ampak kupljen normalno...

A ti govoriš za primer invalida, oziroma vozilo oproščeno davka? Samo vprašam, ker te nism čist razumel, oprosti :oops:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr okt 27, 2004 10:08 pm

pobje mal ste zašli iz topica :P ...djmo fantu raj pomagat za ker avtočk se naj odloč :)... jst sm za clio 2.0 hehehe...drgač pa raj punto k je mal bl športn saj za moje pojme,pa mal več placa ma :-P

LP
Slika

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Sr okt 27, 2004 10:23 pm

Jaz bi ti tudi svetoval Hondo VTI, sem se kar dosti vozil v njej in tudi vozil sem jo. Avtoček je ob normalnem vzdrževanju praktično neuničljiv. Na začetku je malo lena potem, ko se zvrti pa leti.

Naslednji favorit pa je Corsa GSI, predvsem zaradi oblike, vendar s tem avtom nimam nobenih izkušenj.

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr okt 27, 2004 10:31 pm

na to sm pa čist pozabu d izberaš tud med hondo vti...jah pol pa ni treba več govort kaj kup...honda vti bo taprav nakup,pa še tud neki ni preveč požrešna če je ne teraš preveč,pa če si kj u stylingu maš največ stvari zihr za hondo,kjer lahku sm zberaš kaj bi dau nanjo...honda vti torej ;)

LP
Slika

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Sr okt 27, 2004 10:55 pm

Hmmm samo če sem prav razumel on kopuje nov avtomobil tako, da vti odpade.

user1227
Nov uporabnik

Napisal/-a user1227 Če okt 28, 2004 1:33 am

vozil sm se z obema pa je punto glede vsega ful bol ze tastar punto gt je bil zverina ta pa sploh

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: CORS GSI vs. PUNTO HGT

Napisal/-a Slide Če okt 28, 2004 8:32 am

catfish je napisal/-a:Regards

Kaj bi lahko povedali Vi sami o teh dveh avtomobilih in npr. še kak nasvet, kaj bi se lahko za ta denar pametnega in ne prestaregakupilo.

HVALA ZA NASVETE,

LP, CAT

Pride v poštev tudi staro...če pride v poštev tudi VTI...go for it, sploh če rad mal bolj hitro voziš ;)

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če okt 28, 2004 8:59 am

hgt-ja sam ne bi vzel, svojih 130 KM zelo dobro skriva...če se ti že dopade punto, raje zbrskaj nekje GT-ja in ga zrihtaj...mašini sta kot noč in dan, GT ima renome, ki mu HGT ne bo nikoli segel do gležnjev...

o corsi ne bi, ker je ne poznam, drugače pa vti, če je količkaj ohranjen...samo vzemi :) ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če okt 28, 2004 2:48 pm

Priporočam ti Corso GSI, čeprav imam sam Puntota. Ne da je slednji slab, sam mislim, da ti GSi za ta denar več ponuja. Ne vem pa, če ima GSI-jka že novo mašino z 180KM. Ve kdo uraden datum?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost