Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Platišča se luščijo...

Napisal/-a BojanI Sr okt 27, 2004 8:39 am

Živjo !

Mogoče si težko predstavljate za kakšno luščenje gre. Platišča so lita v uporabi pa cca pol leta ali 10.000 km, pozimi niso bila vožena. Na nekaj delih se je začela luščiti zgornja srebrna plast. Pod to plastjo je barva popolnoma enaka !! Jasno, da sem uveljavljla reklamacijo pri uvozniku,ki pa jo je zavrnil, češ da je bilo platišče izpostavljeno ali agresivnim čistilnim sredstvom ali pa so poškodbe od kamenja, čeprav na platiščih ni NOBENE vidne poškodbe.

Tokrat še ne bom omenil proizvajalca,ker se bom na to pritožil,če pa bodo vztrajali pri njihovi interpretaciji, pa obljubim, da se jih bom na tem mestu pošteno privoščil, za vse pa že obstaja trenutno slikovno gradivo.

Zanima me ali se je že komu na novih litih platiščih zgodilo kaj podobnega ??

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 Sr okt 27, 2004 8:50 am

Podobno se mi je verjetno dogajalo na litih platiščih, katera so bila za Yugota. Na nekaj mestih je lak iz neznanega razloga počil in v razpoko je pričel vdirati zrak, čez nekaj časa je bila feltna prepredena z zračnimi 'žilami'! Toda to je bilo v časih Yugota, 15 let nazaj, pa tudi kvaliteta platišč takrat vemo kakšna je bila!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 27, 2004 9:18 am

BojanI.....tržno inšpekcijo obvesti, pa drustvo za zascito potrosnikov...

seveda ce se ne bo moral zmenit za reklamacijo....
ne se jim pustit.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr okt 27, 2004 9:25 am

mazda-mx3 je napisal/-a:BojanI.....tržno inšpekcijo obvesti, pa drustvo za zascito potrosnikov...

ne se jim pustit.

ni drustvo ampak urad za varstvo potrosnikov
URAD RS ZA VARSTVO POTROŠNIKOV
KOTNIKOVA ULICA 28
(01) 478 36 18
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Sr okt 27, 2004 9:27 am

mazda-mx3 je napisal/-a:BojanI.....tržno inšpekcijo obvesti, pa drustvo za zascito potrosnikov...

ne se jim pustit.

Prodajalec pri katerem sem uveljavljal reklamacijo se popolnoma strinja, da gre za napako, vendar ima tukaj zadnjo besedo generalni uvoznik za Slovenijo, ta pa se jasno upira z vsemi štirimi.

Lp, Bojan[/img]

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr okt 27, 2004 8:16 pm

gajo_g je napisal/-a:

ne se jim pustit.

ni drustvo ampak urad za varstvo potrosnikov
URAD RS ZA VARSTVO POTROŠNIKOV
KOTNIKOVA ULICA 28
(01) 478 36 18

Je tudi društvo......ampak imaš prav, vsi skupaj so v zvezi ;)
http://www.sigov.si/uvp/zunanji/sez_org_2003.htm

DRUŠTVO ZA VARSTVO POTROŠNIKOV MARIBOR
Trubarjeva 3
2000 Maribor
02/251 68 83
Matej Svetel

MEDNARODNI INŠTITUT ZA POTROŠNIŠKE RAZISKAVE
Frankopanska 5
1000 Ljubljana
01/474 06 00
zveza.potrosnikov-slo@guest.arnes.si
Breda Kutin

OBALNO ZDRUŽENJE POTROŠNIKOV KOPER
Dolga reber 5
6000 Koper
05/628 87 50
040/336 867
05/654 08 80
ks_zusterna@siol.net
Marjeta Grm

bojan, ma naj se on upira...vseeno lahko sprozis postopek tudi proti njemi...si zasciten skoraj kot medved...upam, da nisi tko kosmat..hehe
Zadnjič spremenil mazda-mx3, dne Sr okt 27, 2004 8:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slovenski Mazda forum

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr okt 27, 2004 8:20 pm

Vsaj to povej, za kateri avto gre, ali pa znamko platisc... :roll:

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Če okt 28, 2004 7:51 am

_Jerry_ je napisal/-a:Vsaj to povej, za kateri avto gre, ali pa znamko platisc... :roll:

Valjda!

VW oz PORSHE SLOVENIJA, feltne so pa originalne jasno. Pri njihovem odnosu me moti predvsem to, da so apriori odklonili reklamacijo, češ da so pri pranju uporabljana agresivna sredstva. Ja kaj je pa potem sol na cesti, pa kemikalije. ki se stresajo proti zmrzovanju ? Na začetku me ta zadeva sploh ni motila, ker je tega zelo malo, vendar sedaj ko vidim odnos bom šel pa do konca. Predvsem me na tem mestu zanima ali ima ta urad za varstvo potrošnikov takega strokovnjaka, ki lahko argumentirano trdi, da je napaka tovarniška, al sem pa jest res uporabljal močnejši šampon kot je recimo un za otroke :lol: . Bom še slikce pripel, da boste videli o čem se pogovarjamo.

Lp, Bojan

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Če okt 28, 2004 8:01 am

bojan, strokovnjaka lahko dobis kvecjemu na IJS ali pa na SIQ-ju...
varstvo potrošnikov, ti pa lahko pomaga z veljavnimi predpisi....tukaj imas tudi neke klavzule o stvarnih napakah, ki pokrivajo nekatere take primere...poskusi, skodit ne more...
ce pa izgubis, jim poslji vse mozne inspekcije (trzno, delovno, pozarno, zdravstveno)...vsaj en jih bo malo odrl... :P
sem nesramen kaj?! :D
Slovenski Mazda forum

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Če okt 28, 2004 10:02 am

mazda-mx3 je napisal/-a:bojan, strokovnjaka lahko dobis kvecjemu na IJS ali pa na SIQ-ju...
varstvo potrošnikov, ti pa lahko pomaga z veljavnimi predpisi....tukaj imas tudi neke klavzule o stvarnih napakah, ki pokrivajo nekatere take primere...poskusi, skodit ne more...
ce pa izgubis, jim poslji vse mozne inspekcije (trzno, delovno, pozarno, zdravstveno)...vsaj en jih bo malo odrl... :P
sem nesramen kaj?! :D

:lol: Kje pa, le da to ni nacin, tud tile se ne bodo zarad tega šli sprehajat tja. Np zaenkrat stvar še ni tko vroča,ker sem seveda dal pritožbo na njihovo mnenje. Predvsem me pa moti, da si nihče od teh gospodov na PORSHEJU ni vzel minutko časa in si zadevo ogledal v živo,zadost jim je bila slika z digitalcem.

LP, Bojan

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če okt 28, 2004 2:41 pm

Tisto z adhezivnimi sredstvi je larifari. Res to velja za kromirane zadeve in lak ne pa za običajna alu platišča. V mnogo ročnih avtopralnicah uporabljajo 100% monostatik za platišča, ker z drugimi sredstvi umazanija preprosto ne gre hitro dol. Da bi se feltna začela luščiti zaradi tega je definitivno bilo nekaj narobe v procesu proizvodnje. Če ni bilo poškodbe s tvoje strani (ali kogar drugega) se ne pusti!
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če okt 28, 2004 7:07 pm

BojanI je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:Vsaj to povej, za kateri avto gre, ali pa znamko platisc... :roll:

Valjda!

VW oz PORSHE SLOVENIJA, feltne so pa originalne jasno. Pri njihovem odnosu me moti predvsem to, da so apriori odklonili reklamacijo, češ da so pri pranju uporabljana agresivna sredstva. Ja kaj je pa potem sol na cesti, pa kemikalije. ki se stresajo proti zmrzovanju ? Na začetku me ta zadeva sploh ni motila, ker je tega zelo malo, vendar sedaj ko vidim odnos bom šel pa do konca. Predvsem me na tem mestu zanima ali ima ta urad za varstvo potrošnikov takega strokovnjaka, ki lahko argumentirano trdi, da je napaka tovarniška, al sem pa jest res uporabljal močnejši šampon kot je recimo un za otroke :lol: . Bom še slikce pripel, da boste videli o čem se pogovarjamo.

Lp, Bojan

In za take feltne hočjo 45 kosov po feltni...barabe...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če okt 28, 2004 7:20 pm

Bo zdaj potrebno še platišča oblačit v 3M folijo? Ne samo avtomobilov.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če okt 28, 2004 8:32 pm

sam so loleki, namest, da bi rekl - ja valda, ni problema - na novo polakiral in bi bil mir... za 5 kosov po feltni si gredo tudi tokrat mazat ime... Sicer pa - zakaj pa nis Opla kupu... {joke}

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Pe okt 29, 2004 6:46 am

Rjuhar je napisal/-a:sam so loleki, namest, da bi rekl - ja valda, ni problema - na novo polakiral in bi bil mir... za 5 kosov po feltni si gredo tudi tokrat mazat ime... Sicer pa - zakaj pa nis Opla kupu... {joke}

:lol: :lol: ,Opla ja ...

Definitivno je nekaj narobe z zgornjim nanosom, ker to plast na mestu kjer se je začela luščit z lahko naprej odluščiš kar z nohtom. Prav gotovo je pa kje še kakšen voznik, ki se mu to dogaja, pa tega še ni opazil. Na začetku sem mislil,da je le rob umazanije, ker se spodnja plast prav tako sveti kot zgornja. Menda bi morala biti ta plast le ena,baje !? Drug teden tako ali tako menjam feltne potem jih pa nesem nazaj prodajalcu in pridem sam še po druge :lol: .

LP,Bojan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost