Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

SAFRANE, I dare you...

Napisal/-a Rjuhar Ne feb 09, 2003 2:20 pm

SAFRANE, bodi dober in nam napisi hibe in pomanjlkjivosti, ter zamere, ki so jih nemci in sloviti ADAC ter Auto Motor und Sport napisali o Renault Safrane-u.
Hvala

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Re: SAFRANE, I dare you...

Napisal/-a gerchy Ne feb 09, 2003 5:58 pm

No, pred sabo imam auto motor und sport - izdaja gebraucht wagen 2002

Safrana na zalost ni, so pa nekateri drugi renaulti:

Torej, R laguna, slabosti:
- karosserijeklappern ("glasna" karoserija)
- auspuff dorchgerostet (rjavenje izpusnih loncev)
- elektronikprobleme (tezave z elektroniko)
- motorruckeln im teillastbereich (ne znam prevest ;))
- klimaanlage defekt (okvare klimatskih naprav)
- unuebersichtige karosserie (nepregledna karoserija)
- teillweisse massige qualitatsanmutung (spet ne vem)
- fahrwerkspoltern auf schlechten strassen (cricki pri podvozju ob slabih voznih povrsinah)
- wenig kultivierte motoren (nekultivirani motorji)
- hohe wartungs-und reparaturkosten (visoki stroski vzdrzevanja)

pri tabeli, kjer je za vsako vozilo napisano odstopanje glede na povpreceh vseh vozil, ima laguna 3/4 rdecih stevilk (beleuchting, elektrik, motor, abgasanlage, kraftubertregung, bremsanlage, lenkung - vse rdece.

se izvlecek iz teksta: ADAC pannenstatistik belegt der Laguna wie andere renault modelle den letzten platz in seiner klasse. (zadnje mesto v svojem razredu, po podatkih ADACa)

Mislim, da sem povedal dovolj.

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Ne feb 09, 2003 7:10 pm

Zanimivo, da safrana ni na seznamu, ugotovitve pri laguni pa so nadvse zanimive :D Dvomim pa, da so imeli povedati toliko glede lagune .. pri safranu bi naj bilo pa vse v najlepsem redu?

[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 09.02.2003 ob 19:17 GMT]

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne feb 09, 2003 10:21 pm

Me veseli, da je tud Safrane ena povprecna kocija. Zdaj pa se povej, kolk pride servis ob rednem servisnem intervalu, ker po mojih podatkih je za 2.0 Safrana II servis, ko gre za menjavo olja, filtrov,sveck, kabinskega filtra, diagnostiko vozila ni splosni karoserijski pregled, treba odsteti 63 tisoc in en drobiz na enem od pooblascenih servisov v LJ. Poleg tega pa poglej se naprimer, koliko naprimer stanejo deli za tvoj avto. Kompresor klime, odbijac, ... Kar se mene tice je Safrane dober avto, vsekakor pa primerljiv z Oplom Omego. Tudi po porodajnih stevilkah (kar je pa moje osebno mnenje)

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Po feb 10, 2003 10:41 am

SAFRANE:

a bi lahko mogoce za Alfo 145 pogledal na ADAC kaj so kaj lepega napisali :D:D:D ce se ti da slucajno....

drugace pa BI-TURBO je zakon. ker tisto pa res trga :D mas pa tudi prav da avto takoj ko ven pride je poln raznih napak in se ga tudi pomoje ne splaca kupovati ker si preveckrat na servisih. res najboljse pocakat da face lift naredijo.

---
Novinec

Re: Re: SAFRANE, I dare you...

Napisal/-a --- Po feb 10, 2003 6:00 pm

Axi pravi:
SAFRANE:

a bi lahko mogoce za Alfo 145 pogledal na ADAC kaj so kaj lepega napisali :D:D:D ce se ti da slucajno....

ker sem len se mi ne da okoli gledat kaj drugi pravijo ti bom kar iz iskusenj povedal :), no ce dovolis seveda ;)

nevem keri letnik 145ke si mel v mislih. letnika 95 in 96 sta imela se boxer motorje 1.6 8V in pa 1.7 16V (tudi 1.4 ki ga sploh nebom omenjal). oba sta ful vzdrzljiva, ker sta se iz stare 33ke imata pa tudi vecina napak ze odpravljenih.tadva imata se staro armaturko (sicer lepo) je pa res da se motor in nasploh vsi zvoki od zunaj se precej glasno slisijo tudi noter. to da se motor slisi noter je ful vrei ker ma pac svetovni sound. novejsi Twin spark so imeli pa na zacetku (l.97) neke tezave z odmicnimi (al drocniki nevem tocno) so pa v vecini ze vsi ki so imeli tezavo itaq ze popravljeni. moja mati vozi AR 145 1.6 TS l. 97 pa je naredeila samo 2 servisa ki sta bla malo pod 30k sit. to je pa tudi vse! res. avto ma pa 90.000km. pa se ful poskocne so :)

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Po feb 10, 2003 9:55 pm

permanent:

hvala za odgovor in trud ;) sicer me je samo tako zanimalo kaj so pri ADACu nasli kaksne napake.
sam sicer vozim 145-ko QV :D letnik 1998, 1999 prvic registrirana, 60k km. zelo zadovoljen moram rect :) samo lahko bi bila crne barve :( servisi pa tko tko. ravno poceni ni ampak jebat ga.
variator faze :( 20-25k sit takoj, motorcek prostega teka 2-krat :( smola pac oz. karkoli ze. pa verjetno bom moral dati plin pri klimi menjati ker malo slabo hladi...

no pa se eno slikco....da bomo vedeli o katerem avtu se pogovarjamo :) samo se 4×4 manjka (skoda da niso delali 145 Permanent :) pa kaksna turbinca za piko na i :D

Slika

pa se ena

Slika

P.S. kako pa samo 2 servisa pa 90k km ??? ce so na 20k km servisi potem bi morala imeti 4 narejene? sicer pa glavno da laufa ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov