Debate, ki niso vezane na ostala področja...

blink
Novinec

projektorski vs. reflektorski žarometi

Napisal/-a blink To nov 02, 2004 10:25 am

Prejšnji teden sem namontiral na Cliota, žaromete z dvojno optiko H7 dolgi, HB3 kratki (prej sem imel reflektorske enojne H4), sedaj ima kratek snop projektor z lečo. Prva stvar ki sem jo opazil je, da kratke MANJ svetijo kljub temu da imajo HB3 žarnice deklarirano svetilnost cca. 1800 lumnov. Zdej sveti bolj na različne konce npr. na avtocesti se vid da mi osvetli vse znake ob desni strani in tiste na nadvozih (pri H4 bi moral dat dolge luči da bi jih tko vidu) problem je samo to, da naravnost ne vidim več tolk kolikor sem prej, čeprav se vidi da sedaj snop seže dlje in tut cutoff ma zlo hud. Vglavnem, opazu sem da je svetloba natančno razporejena na določene predele, tega z reflektorji pomoje ne morjo naredit vsaj ne tko da mimovozeči nebi bili zaslepljeni. Aja, pa vidi se tist značilen moder rob kjer se lomi svetloba, kot je značilen za xenonke in puntote :)

A ma še kdo podobno izkušnjo v primerjavi reflektorskih in projekcijskih žarometov? Nekak se mi zdi, da bi zaradi tega potreboval xenonke in s tem močnejši vir svetlobe da bi izkoristil to razporejenost svetlobe na različne predele.

Še nekaj, na žarometih imam gumb ki ga lahko vrtim in leča se premakne bolj naprej ali nazaj...v čem je razlika če je leča bližje ali pa dalj?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To nov 02, 2004 10:51 am

ponavad se štela kje ti reže snop, regulacija višine
podpis

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To nov 02, 2004 11:23 am

blink: identično pri meni. nič bo treba HID kit montirat...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov