Napisal/-a plazydor Pe nov 05, 2004 11:11 am
Za začetek ena zgodbica.
Pred tedni sem šel z prijateljem na avtosejem v LJ. Prijatelj je hudi poceni prodajal katrco, ker je kupil novega. Čeprav sem mu svetoval, da naj zviša ceno.
Takoj se je pojavil en kupec, ki skoraj ni govoril slovenski in želel zbiti ceno. Jaz tega nisem dovolil. Kasneje je prišel ta kupec nazaj in rekel, da se strinja s ceno, če mu za 14 dni pustimo tablice. No ja omeni, da je katrca bila na novo registrirana. Zopet se nisem strinjal, ker se je zgodil, da sem potem težko dobu tablice nazaj. Nakar je kupec z južnim naglasom (bosanko) prosil in moledoval, da trenutno nima denarja in ta vto rabi, da si bo našel služno in potem uredil prepis. Ker je moj prijatel dovolil, kupcu, da obdrži tablice smo slenili posel.
Pri pisanju pogodne, pa je hitel, da lahko kar nekaj napišemo na roke in potem bo vse on naredli. Takoj sem zhteval, da se vse uradno uredi. In tako se je res vse napisalo.
Prijatelj gre domov jaz pa še malo po bolšjaku. In ko po dveh urah pridem nazaj, me je od jeze zvilo. Ta bosanec potem imel to isto katrco z tablicami nproja za veliko večjo ceno in ko me je zgledal se je izogibal.
Pridem do njega, ga naderem in pri priči vzamem tablice in nalepko. Vems pa sem mu zgrozil, da ga bom prijavil na policiji in to sem storil.
Kdaj bo na tem področju red. Pride človek z juga v Slovenijo, si uredi socialno podporo in potem goljufa nas in državo.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat