Debate, ki niso vezane na ostala področja...

trygy
Nov uporabnik

Kako veš (zbit avto) ?

Napisal/-a trygy To feb 11, 2003 11:44 am

Prosil bi vas če mi lahko daste par nasvetov kako se najlažje ugotovi če je bil avto zbit ali kar koli drugega za vsak nasvet sem vam hvaležen.Gre pa za twingota.
Lep pozdrav in za odgovore se vam najlepše zahvalujem.

Tarzan
Novinec

Re: Kako veš (zbit avto) ?

Napisal/-a Tarzan To feb 11, 2003 11:59 am

če je bil zbit spredaj najlažje vidiš če odpreš pokrov od mašine, ponavadi je tam kjer je bilo glihano nekolio drugačna barva čez tist del.:)
Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest To feb 11, 2003 12:59 pm

pa motorni prostor je asimetrično umazan...
pa barva ponavad ostane na kaksnih tesnilih, pa spoji npr pri levih pa desnih vratih niso enaki, pa šipe majo različne serijske številke (to ne vela za fiate - ti majo itak vsako drgacno)..

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power To feb 11, 2003 6:18 pm

Postavi se ene 2 metra pred avto pa glej, če so vse linije enake (spoji med blatniki in haubo in med blatnikom in odbijačem....pa če se leva in desna vrata enako zapirajo/odpirajo). Lahko tut probaš tako, da s prstom greš po vseh teh linijah in vidiš (oz. čutiš) če je kje bolj narazen al pa bolj skup.
Najboljše je če avto pogleda več ljudi naenkrat, ker bo sigurno vsak kaj zanimivega opazil.

Ajde
Slika

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Sr feb 12, 2003 7:49 am

Vse zgoraj naštete metode so varljive in se jih lahko prekrije. Moj nasvet, avto odpelji h avtomehaniku, ki je bolj znan, recimo jest sm to preveru v Lescah na Gorenjskem pri Avtohiši Meze na Lancovem. Preprosto je napravica, ki meri debelino laka ipd, narejena je pa prav za take primere in zlahka odkriješ napako, ko se to odkrije, se pa še vizualno pogleda.

Srečno
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov