Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a juhica To feb 11, 2003 3:28 pm

imott3791 pravi:
Nategnen!

No da prvo povem kaj se mi je pred kratkim zgodilo.
Prodal sem avto Wartburg nekemu bosancu sicer stalno živi pri nas v Litiji. Z njegovo ženo sva v četrtek podpisala aro, da naslednji dan mož vplača preostali znesek kupnine drugače ara zapade. OK, urejeno. Mož ni mogel priti (vsaj tako je rekel) zjutraj ampak je prišel šele zvečer. Ves čas je hotel imeti tudi prometno dovoljenje in pa zeleno kart da mu jo naj dvignem. Zmenjena sva bila, da narediva prepis v torek in da mi tudi vrne tablice, ki sem mu jih posodil da se lahko odpelje domov (prometno sem obdržal). V ponedeljek ga kličem kdaj točno pride v torek a mi je odgovoril, da če mu ne dam prometne ne dobim nazaj tablic. Čez vikend je avto že odpeljal čez mejo (mi je povedal). Seveda hotel sem avto odjavit čimprej iz prometa in naredit prepis, da bi dobil kaj od zavarovanja nazaj a se ne da brez fizično vročenih tablic na uradu za odjavo motornih vozil.

Bosanc me je od petka fajn nategnu. Zdej izsiljuje brez prometne ni tablic. Jest pa brez tablc pod nobenim pogojem ne morem avta odjavt iz prometa, pa se za vse prekrske sem sam kriv ker sem se vedno lastnik.

No in nauk: nikol od sebe dat kar potrjuje lastnistvo in za drugic velja za vse dokler ni prepisa ni ne avta, klucev, tablic, prometne... nic. Da bi mu dal pa se prometno sem pa precrtan.

Kja pravite?
Se boste iz tega kaj naučili?

LP TomazK

gres na policijo, prijavis krajo tablic po znani osebi, gres z potrdilom na mackovo (pri tebi kje drugje) in avto odjavis brez tablic.
simpl

lost1
Novinec

Napisal/-a lost1 To feb 11, 2003 3:29 pm

Jst tut nc nism hotu nikol tko nardit, k so kupci prihajal,pa so govoril ce se da to... sm reku ne.

Ej ena sansa je,vozilo je se vedno nate ane?No prijavi ga kot ukradenega na policijski postaji.Potem bos dobil potrdilo in verjetno se bo dalo urediti.Sam moznost je da bos mogu placat nove tablce..
Slika
Opel Vectra 2.0i

------------------------------------------------
It\'s nice to be cool, but it\'s even cooler to be nice!

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho To feb 11, 2003 4:04 pm

Nevem na koga čakaš? Jaz bi takoj šel na policijo, to je ja kraja alo!
Bosanci pa se tak policije bojijo tako da naj to oni uredijo!
Slika

---
Novinec

Napisal/-a --- To feb 11, 2003 4:10 pm

imott3791 pravi:
Prodal sem avto Wartburg nekemu bosancu sicer stalno živi........

No in nauk: nikol od sebe dat kar potrjuje lastnistvo in za drugic velja za vse dokler ni prepisa ni ne avta, klucev, tablic, prometne... nic. Da bi mu dal pa se prometno sem pa precrtan.

LP TomazK

nauk: ce on tako malo vlece po juznasko in je po vrhu malo cokoladn te vedno ***** ;)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a MGsax To feb 11, 2003 6:31 pm

ma daj ga policiji prek!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Mrki
Nov uporabnik

Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a Mrki To feb 11, 2003 6:52 pm

gres na policijo, prijavis krajo tablic po znani osebi, gres z potrdilom na mackovo (pri tebi kje drugje) in avto odjavis brez tablic.
simpl

najbrž sta tudi naredila pogodbo, v takem primeru pa je prijava kraje vozila kriva ovadba.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power To feb 11, 2003 7:17 pm

Ti mu samo reči, da si ga policiji prijavil...pol pa boš videl kak bo posran. Če pa maš kakega kolega policaja, pa ga malo obiščita (neuradno).

Ajde
Slika

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz To feb 11, 2003 7:35 pm

Ti sam rec da so ti ukradl tablce, pa vse skup odjavš. Pac lekcija za naslednijic
Matjaz

Uporabniški avatar
BMW_POWER
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a BMW_POWER To feb 11, 2003 7:41 pm

Najprej ga samo mal prestrasi s policijo,sj ves kako deluje naveza policija-bosanci :D:D:D....č pa ne šlo pa samo javi pa se bo zadeva rešila....
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a dobek To feb 11, 2003 7:54 pm

Mrki pravi:
simpl

najbrž sta tudi naredila pogodbo, v takem primeru pa je prijava kraje vozila kriva ovadba.

podpis prevzema are niti priblizno ni enakovreden kupoprodajni pogodbi
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Mrki
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a Mrki Sr feb 12, 2003 12:21 am

uporabljena je bla beseda "najbrž" če sta naredila pogodbo je kriva prijava. če je nista, naj gre na policijo. s pogodbo pa prepis še ni narejen tega ti ni treba dodatno razlagat a ne

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Re: Re: Re: Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a Martin Sr feb 12, 2003 1:58 pm

Mrki pravi:

uporabljena je bla beseda "najbrž" če sta naredila pogodbo je kriva prijava. če je nista, naj gre na policijo. s pogodbo pa prepis še ni narejen tega ti ni treba dodatno razlagat a ne

BASANC TI KRADE pred očmi ti pa ne moreš nič.Ta dobri vedno nastradajo.
Zelim ti da uspešno rešiš zadevo.
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a MGsax Sr feb 12, 2003 2:18 pm

dandanes ne mores nikomur zaupat
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pošten in nategnen od zadej

Napisal/-a Need_Power Sr feb 12, 2003 8:23 pm

MGsax pravi:
dandanes ne mores nikomur zaupat

Tut jaz ko sem pred dobrima dvema letoma prodajal mojga Golfa II, sem imel same kupce iz republik bivše jugoslavije. Vsi so me hotli napizdit, češ naj jim prodam avto pol pa meni oni čez 14 dni tablce prinesejo...pa take fore. Pa nisem prodal tistim.
Je pa kupil pol avto en mlad fant, tut mislim da je bil prej v srbiji doma, zdaj pa živi pri nas (ima državljanstvo in družino tukaj) in mi je tut rekel, da bo on avto dalje prodal v Srbijo. Pa sem bil najprej proti, vendar je sam takoj predlagal, da grema k notarju in podpišema pooblastilo, na katerem je pisalo, da on prevzema vso odgovornost za vozilo od tistega datuma naprej. Seveda je pri notarju vse on plačal. Ko pa je to podpisal, pa sem mu zaupal avto (s tablicami in prometno vred...na moje ime). Je rekel, da bo v petek peljal avto dol, v nedeljo se vrne in v ponedeljek mi prinese tablice in prometno. In v ponedeljek ob 8.00 je bil on pr meni z tablicami in prometno, tako da sma bila takoj oba zadovoljna. Niso vsi ljudje, ki se na 'nelegalen' način bogatijo, tut nepošteni. Ta človek je bil res 100% pošten. Verjamem pa, da je takih izredno malo.

P.S: upam da vas nisem dolgočasil.

Ajde
Slika

SRCEK
Nov uporabnik

Napisal/-a SRCEK Pe feb 14, 2003 8:08 am

Že pred mano so ti pravilno svetovali- sam pa si izberi varianto. Tudi meni se je v preteklosti zgodilo isto. Malo sem cincal, nato pa sem šel na policijo in prijavil krajo tablic. So stroški, seveda, ampak potem boš laže spal.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe feb 14, 2003 9:03 am

A smo lahko se malo bolj nacionalni? Bosanc je po defaultu lopov pa neposten al kwa? Tko kot je reku Need_Power, tip mu je vse placal pa ob osmih zjutraj vrnil, tako kot sta se dogovorila. Tut jst sm prodal svojo staro R5 v Bosno, pa je placal tip in pooblastilo in vse. Lih tko te lahko slovenc nategne kot bosanc, btw... nej gre kdo v Bosno al pa Srbijo, se bo pocutil bolj dobrodoslega kot v Sloveniji. :) Je su bratranc s tremi kolegi v Banja Luko za nov let (noben od njih ni bil Srb razen bratranca), uzival so kot CARI, pa vsak je dobil tako zensko, kot bi rekli dol "do jaja". Ne pa tuki k gres zvecer ven v Ljubljano, ti kr slabo rata k vidis zenske za kaj se majo. Svaka cast izjemam. ;)

No dost sm utrujal, lep dan se naprej :D
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov