imott3791 pravi:
Nategnen!
No da prvo povem kaj se mi je pred kratkim zgodilo.
Prodal sem avto Wartburg nekemu bosancu sicer stalno živi pri nas v Litiji. Z njegovo ženo sva v četrtek podpisala aro, da naslednji dan mož vplača preostali znesek kupnine drugače ara zapade. OK, urejeno. Mož ni mogel priti (vsaj tako je rekel) zjutraj ampak je prišel šele zvečer. Ves čas je hotel imeti tudi prometno dovoljenje in pa zeleno kart da mu jo naj dvignem. Zmenjena sva bila, da narediva prepis v torek in da mi tudi vrne tablice, ki sem mu jih posodil da se lahko odpelje domov (prometno sem obdržal). V ponedeljek ga kličem kdaj točno pride v torek a mi je odgovoril, da če mu ne dam prometne ne dobim nazaj tablic. Čez vikend je avto že odpeljal čez mejo (mi je povedal). Seveda hotel sem avto odjavit čimprej iz prometa in naredit prepis, da bi dobil kaj od zavarovanja nazaj a se ne da brez fizično vročenih tablic na uradu za odjavo motornih vozil.
Bosanc me je od petka fajn nategnu. Zdej izsiljuje brez prometne ni tablic. Jest pa brez tablc pod nobenim pogojem ne morem avta odjavt iz prometa, pa se za vse prekrske sem sam kriv ker sem se vedno lastnik.
No in nauk: nikol od sebe dat kar potrjuje lastnistvo in za drugic velja za vse dokler ni prepisa ni ne avta, klucev, tablic, prometne... nic. Da bi mu dal pa se prometno sem pa precrtan.
Kja pravite?
Se boste iz tega kaj naučili?
LP TomazK
gres na policijo, prijavis krajo tablic po znani osebi, gres z potrdilom na mackovo (pri tebi kje drugje) in avto odjavis brez tablic.
simpl