Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

pogosto vžiganje, krajše vožnje

Napisal/-a mihant Sr nov 10, 2004 11:10 pm

zanima me sledeče in sicer za dizle in bencinarje (kakšna je razlika)?

-če se avto pogosto prižiga in je vožen na kratkih relacijah, to pomeni da se v tem času ne segreje pol pa spet isto... a se to kej pozna na avtu? kakšne so posledice po recimo 10letih take vožnje?

primer: dizel, se vozi samo 2km do trgovine, pa pol čez 15min naprej 5km do službe,, pol pa 7km nazaj (recimo)? kaj pa pri bencinarju?

kakšna razdalja pa more bit da ne škoduje avtu-je dost da se avto segreje na delovno temperaturo, al je kej druzga potrebno? ampak pomoje ma ne glede na dolžino vožnje prepogosto prižiganje posledice... (?)

hvala

DODANO!!!! pa dodajam še vprašanje kaj se dogaja z avtom ko dalj časa stoji na mestu? neki sm slišu da začne kislina iz akumulatorja nagajat in da ti to nakonc unič avto.pa tud za gume ni dobr. na kolk cajta pa je fajn avto premaknt?
Zadnjič spremenil mihant, dne Če nov 11, 2004 12:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 10, 2004 11:17 pm

Lj pred kratim je blo tole predabatiran. Kokr vidm cajta mas dost kr si ze kr neki cajta gor torej tut ce si na dial upu nejokat da nemors iskat. Uporab funkcijo iskanje.

LP PiLLLe
p.s nemislt da mam prot teb kj sam se tkole nabere tem malo morje ki so ze ble predabatirane.

Evo najdu sm ti link KLIK

P.s.2 fak cukati post sm ponucu da delam red na tem forumu :D i should be a fucking moderator :D

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Če nov 11, 2004 12:14 am

ja, se opravičujem. ampak v temi k si priporoču se gre samo za dizle, pol se pa pogovarjajo a so boljši dizli al bencinarji... :roll: mene ne zanima to, ampak me zanima to kar sm uprašu. mislm da konkretne primerjave še ni blo s tega vidika (blo je samo z vidika denarja, porabe, pospeškov...)
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Če nov 11, 2004 10:03 am

Deja vu
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 11, 2004 11:44 am

Ja ni dobr ne za bencinarje ne za dizle z razliko da se dizl se pocasnej ogreje zato pride da dizlu se bolj skodujejo kratke relacije. Pocas se voz pa bo. Cez vikend pa pejt na kako turo madona. Ce ne si pa kup neki majhnega 1.0 -> reseno, da je skode cimmanj. Ah ja......

Ce se kej pozna na avtu. Hja....pa se vprasaj takole. Eden gre z avtomobilom do Berlina pa nazaj naredi 3000km ti pa jih naredis po obrokih. Skoduje avtu, ja sigurno je obraba vecja. Ti se peljes v sluzbo avto se ti ogreje, ravno pade v filing vozi me, ti ga pa ugasnes. Sedaj ce je masina kaka turbo varianta pol pejt za vikend mal na izlet. Ce ne pa kupi kot sem ti ze prej rekel nekaj manjsega za v sluzbo, pa pocas ne stiskat. Se vem da to ze ves samo, ko jaz opazujem kaj eni pocnejo ko gremo iz sluzbe, jaaaoooo. :? Pol pa avto mi crkuje. Bi jest nega prepetu ne pa avto mi crkuje :mrgreen:

Kaksna razdalja more biti? Ja da se avto ogreje se ti ne zdi. Edini problem pri avtomobilih so mrzli vzigi. Ob tem pa zapoje se kaka blokada potem smo pa tam :D
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov