Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

zimska sluzba

Napisal/-a MacTron Pe nov 12, 2004 6:39 pm

in spet bo ostalo samo pri obljubah kot vsako leto...
dej naj nehajo zavajat folk itak se vsi vneto pripravljajo nakonc pa uuups
presenetl nas je :)

http://24ur.com/naslovnica/slovenija/20 ... php?Rxn=30
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe nov 12, 2004 6:51 pm

Hmmm, če mene vprašaš pa še predobro delajo... Folk je razvajen, pa bi rad črno cesto še medtem, ko mede ko vrag. Tako ne gre. Da ne omenjam škode, ki jo plugi in sol povzročajo našim cestam. Sej včasih ga res kiksnejo, pa nastane po njihovi krivdi zastoj... Samo, vem kako zgleda zimska služba v naši občini, pa ti povem, da glede na vse delajo čudeže...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 13, 2004 5:37 am

Mah Sej lepo piše da največ težav povzročajo vozila z neprimerno opremo...
Men je vseen jaz jih celo sovražim (sol&stuff+tega rad furam po zasneženi cesti).
Moje gume pa itak ne poznajo poledice....
Če bi se vsi lepo pripravil na zimo.... se upam it stavit da pol tok zastojev ne bi blo....
Sam tko za info me zanima kok vas je dalo zimske gume že pred rokom? Kok vas je čakalo na rok in kok vas je takih ki menite da so letne gume+verige u kuferamo (ki itak sam rjavijo ker se nobenmu ne lub jih gor dajat)?
Vsaj tko opažam no..... z vsakim ko sem se do zdej menu (u preteklih dneh ko je bil sneg) je več ko 80% folka blo presenečenim nad snegom..... po cesti pa tko al tko same pizdarije ker so itak vsi mel še letne gume.Sosed se mi je tud smeju kao kaj boš te z zimskimi gumami če je še suho..... a zadnjič ko je sneg vrglo pa je skor u jarku obtičal..... ugibajte kak hitr je gume menjavu....
Sam moje mnenje ampak mislim da nisem kaj zgrešil.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti So nov 13, 2004 11:40 am

Ma jaz sem že pred par kakim tednom zimske gor navleko...ker z letnimi pireliji nimam kaj iskat po takih temperaturah!!! ;)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So nov 13, 2004 12:49 pm

Sej se trudijo. Zadovoljit pa itak ne morejo vseh želja.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So nov 13, 2004 3:15 pm

Po mojem mnenju delajo zelo dobro.
Za zastoje so pa v glavnem krivi tisti z neustrezno opremljenostjo in pa seveda tisti ki so štorasti in ne znajo vozit v snegu.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne nov 14, 2004 12:30 am

Edina fora je ta da so vdolini prej pločniki spuženi ko pa pride plug do nas. Moj fotr naj pa ob 5tih zjutri z busom polnim frocov v dolino gre. Lani smo mel pa sploh katastrofo k so te ceste po hribih neki privatniki prevzel. Včasih so bli vsaj 3aksarji pa pogon na vsa kolesa in je še nekak šlo. Lani so pa z traktorji letal so pa samo bob steze delal. Sej so res dobri traktorji in čist novi(120KM+) samo to je prelahko pa še premal ma prostora za sol.

Tako da glavne ceste že nekak uštimajo vse drugo je pa groza. Kot sem reku v mestu so prej vsi pločniki spluženi in posipani preden sploh kdo to tuki pride. Al pa se naredi tako kot 3 leta nazaj. Ko niso šli čez noč plužit ampak so pršli zjutri pa je bil tak zamet da niso ne iz ene ne iz druge strani z UNIMOGOM skos pršli. Tako da je bla cesta 1 teden zaprta pol so pršli pa z kombinirko.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Ne nov 14, 2004 12:57 am

Mam gor zimske, v prtljazniku pa ketne, strgalo in rokavice .. nimam pa lopatke ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
carmender
Nov uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a carmender Po nov 15, 2004 5:41 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Mam gor zimske, v prtljazniku pa ketne, strgalo in rokavice .. nimam pa lopatke ;)

LP, Klemen

Jest mam tud lopatko, pa dekco(če naju z ženo kje zamede he,he!).

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po nov 15, 2004 5:48 pm

juhu pol pa porivata
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(avto) :lol: :lol: :lol:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 15, 2004 6:05 pm

Jst mam tud že en teden zimske gor. Danes sem pa še viterx not natoču.
Še lopato not vržem pa je. Deka je pa itak skos not ker je več namenska( proti toči, pozim da ne zmrnež, poleti pa še kaj drugega...) :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po nov 15, 2004 8:06 pm

Zimske mam že več kot 14 dni gor. Ketne vržem po potrebi v kufr. Deko morm pa tut še dat not.
Pri nas tut zgledno spucajo ceste in ostale površine.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Po nov 15, 2004 10:38 pm

zimske gor že tri tedne,
spalna vreča je vedno v avtu, enako rokavice (kaj če je slučajno treba gumo menjat),
sedaj so v prtljažniku tudi verige, le še lopato bo treba not dat...

sem pa najbolj srečen zjutraj ko spluži glavno cesto in naredi zamet pred tvojim izvozom :evil:

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 16, 2004 11:27 am

Zimske gume celo leto, se pač velik se vozim po terenu, kjer z letnimi gumami nimaš kaj iskat. Dekca je skos u avtu, ravno tako spalka, orodja cel kup, po tleh pa tok peska pa kamnčkov, da lahko kje če je preveč leda kr mal posipam, da se odpeljem naprej. Ketn pa en dajem u avto - za 4WD so brez veze. Lopata pride pa u avto, ko bo vsaj 20cm snega, do takrat mam itak avto višji, tko da ne more nasest.

Men je vseeno če plužijo. Od hiše do občinske ceste (500m) moram vsako leto itak sam splužit, pa da pridem dol po občinski do glavne ceste pa itak noben ne upa, tko da imam vedno celca, pa se lahko počasi peljem, k ne drsi.
Old subarus never die, they just get faster!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van To nov 16, 2004 6:35 pm

Mislim, da naših cestarjev nimamo kaj kritizirat. Sem se lani vozil
pri naših sosedih, pa je blo veliko slabše.
Zimsko opremo uporabljat, pa ne bo problemov.
Omejitve so stare kot človek.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Ne dec 19, 2004 12:36 pm

js bom tkole reku-vem dost stvaro o tem pluženju in to kr fotr dela po lj-sicr pluži sam pločnike sam nima veze
enkrt sm biu z njim ponoč-vi sploh ne vete kok se to dela ponoč!! tko d nimate nobenih za kritizirat, ce ste pa tok leni (ne vsi) d si ne morte tist mal spucat d pridete vn z avtom je pa vš problem.
upam d nism koga užalu-sam tko pač je
folk bi se sam 3,14zdil kwa komunalci spet nč ne delajo in bla bla bla-js pa če hočm kam z avtom (na srečo smo kr ql v ulici) al pa kdo drug-gremo sami na roke spucat vse če je treba
sam prosu bi vs d ne kritizirate vseh unih k delajo cele noči zato d se lohka vi z avti vozte!!!!!

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Ne dec 19, 2004 12:40 pm

jst mam tud iste izkušnje, sam da moj fotr pluži 20km ene ceste, tk da se kr pod tebe podpišem. gre mi na k*rac k vsi znajo sam pluvat v resnici pa sploh ne vejo kok dela, pa živcov gre za to da je cesta splužena...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne dec 19, 2004 1:00 pm

Moj kolega pluži in posipa lokalne ceste, tudi po vaseh, ozke in težko dostopne ceste, pa je vse redno spluženo in posipano.
Je pa tukaj še eno dejstvo, za katerega pa niso krivi izvajalci ampak tisti, ki ukazujejo, kdaj je treba iti posipat ali plužit. Velikokrat je vse ledeno ampak ukaza za izvajanje pa ni in če ni ukaza tudi posipanja ni. Tako da je tukaj potrebno krivdo iskati drugje, bolj pri vrhu in ne pri izvajalcih. Tisti, ki so po krivici najbolj krivi, tukaj sploh nimajo nič zraven, gredo delat ko je ukazano, ker če bodo šli prej delat je potem to zaston in nič plačano delo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne dec 19, 2004 7:48 pm

lisko je napisal/-a:Sam tko za info me zanima kok vas je dalo zimske gume že pred rokom? Kok vas je čakalo na rok in kok vas je takih ki menite da so letne gume+verige u kuferamo (ki itak sam rjavijo ker se nobenmu ne lub jih gor dajat)?

pridno zimske gume gor vsako leto, na svoj in ženin avto, vedno okoli zakonskega roka, zaradi občutka varnosti, pač verjamem, da je zimska guma delana za zimske pogoje (profil, prožnost v mrazu...)
lp pilgrim

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Ne dec 19, 2004 7:56 pm

andrej777 je napisal/-a:Edina fora je ta da so vdolini prej pločniki spuženi ko pa pride plug do nas. Moj fotr naj pa ob 5tih zjutri z busom polnim frocov v dolino gre. Lani smo mel pa sploh katastrofo k so te ceste po hribih neki privatniki prevzel. Včasih so bli vsaj 3aksarji pa pogon na vsa kolesa in je še nekak šlo. Lani so pa z traktorji letal so pa samo bob steze delal. Sej so res dobri traktorji in čist novi(120KM+) samo to je prelahko pa še premal ma prostora za sol.

T.

ej a sma midva soseda? :shock:

same shit here... sam dda pr nas še onih kolov niso postavlali (letos so jih) lani pa je z tovornjakom sfalil cesto, in zaružu v njivo pa so ga cel dan vn spravlal... :roll: :)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov