zivjo....js bom zdaj kupu en rol bar na odpadu, ki ga je imel en dirkalni avto, ki je pac bil totalka rabit in ima se not ta roll bar.....in me zanima ce je to stvar mozno homologirat......tudi recimo ce bi kupu original s papirji....ce je sploh mozno imet to stvar not.....
ki pol se pojavi to da imas ti mocnejsi avto ko ostali in lahko na njemu naredis hujse posledice kot tebi...razumeste??
hvala za odgovor....pa prosil bi za odgovore iz izkusenj....ne pa..mislim...se mi zdi...ipd...... :P
ja no.....samo tisti dvomim da ga lahko imajo....buu...ne vem...ki tisti ponavadi ki so za rally tezko dobijo homologcaijo...edino ce ga ima ze original not maybe...buuu
[quote="lisko"]Bullbar se pa ne sme met več a ne? Če se še lahk ma..... še vedn iščem enga ki to nardi s papirji za nizko ceno.[/quote]
bullbar?...kaj je pa to??....ce mislis na roll bar....je to zelo tezko oz drago saj cevi ne smejo bit varjene ampak valjane, tko da ko se ti ruknes se cevi ne odprejo in ti lahko naredijo se vecje poskodbe, namesto da te scitijo.....
BULL BAR - je lok iz cevi na sprednji strani vozila
ROLL BAR - pa je ponavadi na sredini vozila, praktično je lepo viden na kakšnih PICK-UP-ih, ki je takoj za kabio
Če je bul bar prepovedan v sloveniji, zakaj ga imajo policaji na maricah še vedno???
unu v avtu je pa semizdi roll cage ali kao varnostna kletka.
men se zdi da jih v avtostyle katalogu prodajajo s tuv certifikatom, so pa namenske točno za določen tip avta.
pa sej roll bar se tudi rece uni klirki ki pride not v avto...in mislim na to...ki pride not v avto, enako kot imajo na rally-ih avti....za varnost........uno ko majo dzipi in pick-upi pred masko in odzadaj na kasonu al na strehi me niti malo ne zanima....
Dariooo je napisal/-a:pa sej roll bar se tudi rece uni klirki ki pride not v avto...in mislim na to...ki pride not v avto, enako kot imajo na rally-ih avti....za varnost........uno ko majo dzipi in pick-upi pred masko in odzadaj na kasonu al na strehi me niti malo ne zanima....
he he....zlagal se nisi..lahko se pa motis......zato cakamo ce je se kdo bolj informiran glede tega...ker kot je ze prej nekdo reku so tui rally avti registrirani....in posledicno imajo tudi roll bar homologiran....buu...ves ti
Ni res da majo to lahko samo rally avti, ker se jih da kupit u "štacuni" z certifikatom, za vsak avto pa tudi samogradnja(z certifikatom) je lahko in sem jih na tuning showih videl že nekaj. Rally avto ni vsak avto ki ima roll cage not, ampak morajo meti še gasilne naprave gumbe za vklop gasilnega aparata in izklop el. na zun. strani avta, dirkalne sedeže, pasove ipd. V glavnem če hočeš met roll cage rabiš samo certifikat kot npr. za športni izpuh ali kaj podobnega.