Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Modre žarnice

Napisal/-a Templar So nov 13, 2004 3:46 pm

Ker v iskalniku nisem zasledil nič podobnega se obračam na vas.

Rad bi nov avto opremil s temi ker je lepše in ker je dejasko boljši kontrast. Sem pa imel do sedaj slabe izkušnje s temi žarnicami ker so crkvale proti navadnim tak 5Xprej. Sem pa jih preiskusil ene tri različne firme ne Velux Osram pa Philips. Razen slednji nobena ni zdržala več kot mesec dva in sem jih zamenjal nazaj z navadnimi. Je pa to blo pred tremi leti...

A je zdaj kaj boljše oz. katere priporočate....Rabin halogenke H4 klasične... :P
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So nov 13, 2004 3:56 pm

teh žarnic je na trgu ogromno vrst. treba je izbrati takšne, ki so ustrezne in imajo homologacijo, da pol ne morjo kepi težit, pa še tk nism čist 100% da so takšne, ki imajo homolo dovoljene zdj, ko so taki časi, da more človek vsako nalepkico shomologirat. jaz bi ti priporočal philips, ker jih imam tud sam noter H7 in H1. nism jih zamenjal zato, ker lepše svetijo ampak zato, ker se vidljivost res izboljša za nekaj%
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 13, 2004 4:18 pm

Ne se mi smejat sam kake je fora s H1,H4,H7....
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So nov 13, 2004 5:46 pm

H4 ima dve žarilni nitki (za kratko in dolgo luč), medtem ko H7 ima samo eno nitko. Razlika je tudi v ogrodju, tako da jih med seboj ne moreš menjati.

Lp
Bric

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So nov 13, 2004 8:54 pm

razlikujejo se še tud po ceni, H7 so najdražje pa relativno hitr crkujejo. še sreča, da maš sam H4 za zamenjat js sem mogu H1 in H7 in sm se skor zjoku :-P

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So nov 13, 2004 11:34 pm

Orsram sranje. Philips dobro. Če ti pa crkujejo pometi pred svojim pragom... hočem rečt da je neki s tvojo inštalacijo narobe. Js sem mel več kot leto philipsove H4, pa so ševedno lepo delale ko sem menjal žaromete v H1 varjanto...

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Ne nov 14, 2004 10:53 am

Samo ali je svetilnost res boljša pri teh? Ker očitno modro svetlobo dosegajo z nekim filtrom, ki pa sam po sebi zmanjša svetilnost.

Ali se res tako kvarijo? In ali kdo ve kako je z dovoljenostjo takšnih žarnic (100% preverjen podatek)?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne nov 14, 2004 12:06 pm

Jaz sem dal noter H4 Philips Vision + 50% in je rews malce boljše, se mi zdi da je res malce bolj bela svetloba, mogoče jo je tudi malo več. Drugače pa, s Philipsovimi žarnicami imam dobre izkušnje

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Ne nov 14, 2004 12:09 pm

jaz sem kot že rečeno zamenjal oboje in svetilnost je res boljša in ni več rumenkaste barve ampak bolj bele oz. modrikaste. kupil sem takšne, da na ovitku piše dovoljene v vseh EU državah zdj pa upam, da ne bo kake panike, ko me bojo plavi ustavl ;)

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Ne nov 14, 2004 12:22 pm

..tut jst sm zamenjal zarnice...tko na plavo potegne mal, se boljs vidi na cesto mislm, pa tut za pogledat je leps. Sem jih pa zamenjal za stare ko sem sel na tehnicnega :o Ka pa vem kaj se ti lahka zmislijo. :x
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Ne nov 14, 2004 2:33 pm

jst mam osram cool blue in sm zadovolen, je pa res, da 30% manj cajta svetjo :( :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 14, 2004 3:10 pm

Tako kot ostlai tudi jaz priporocam philips

Philips premium 60/55W + 30% svetlobe, mam v avtu ze eni dve leti pa se zmer normalno delata, komad pa je takrat priso 800 sit v baumaxu :D

Sam svetijo pa bolj belo

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Ne nov 14, 2004 3:14 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:jst mam osram cool blue in sm zadovolen, je pa res, da 30% manj cajta svetjo :( :D

:shock: a res, da 30% manj svetjo?? jaz sem jih namreč vzel sam zato, ker na škatli piše: high - performance lamp with shorter replacement intarvals. pol sm se mal :-:o

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Ne nov 14, 2004 3:27 pm

audi4ever je napisal/-a:
daewoo_rugby je napisal/-a:jst mam osram cool blue in sm zadovolen, je pa res, da 30% manj cajta svetjo :( :D

:shock: a res, da 30% manj svetjo?? jaz sem jih namreč vzel sam zato, ker na škatli piše: high - performance lamp with shorter replacement intarvals. pol sm se mal :-:o
ne nč manj ne svetijo v daljavo, sam življenska doba je za 30% krajša tko mi je povedu prodajalc

lpb

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne nov 14, 2004 3:28 pm

Men so najboljše Vision plus od philipsa al kaj so...
On k uglavnem bolj BELO svetijo in ne modro...sploh pa ne prenesem poceni približkov ksenonu...modrih lamp, katerih nadobudni lastniki še luči ne znajo pravilno naštelat in ti prisvetjo s tistim wannabe ksenonom direkt u faco :evil:
No...skratka...raje kupi tiste ki niso Blue ampak so samo močnejše oziroma proizvedejo več svetlobe, bele svetlobe....preverjeno na Audi A4 in na Reno 5 in na obeh je razlika zelo opazna ;)

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 14, 2004 7:59 pm

Točno tako. Philips Vision Plus. Svetjo do 50% bolš. No realno nekje 20%.
Jst mam Blue verzijo H4 55/60W. Kratke svetijo belo, le čisto spodaj se porajta mal modrikast če čez kakšno meglo pelješ, in ker svetijo tako daleč imajo odrezan zgornji rob. Dolge pa čist in samo belo svetijo.
Je pa fora pri teh žarnicah, da vsako neravnino oz. luknjo na cesti vidš, medtem ko jih s navadnimi nisem videl tako izrazito.
Jst sm dal pozicijske vn, ker od zunaj se je zaradi njih grdo rumnkasto belo vidlo.
Mi ma marsker popblendas ponoč, k misl da mam dolge. No pol hit dojame da niso ble.
Jih mam pa zdej že več kot eno leto not. Je pa res da ma Favoritka dost 'zračne' luči spredaj in se ne greje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne nov 14, 2004 9:43 pm

dosti hitreje odpovejo kot navadne, posebej pa te polnjene z ksenonom,ki svetijo čisto belo.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po nov 15, 2004 10:04 pm

Ma jst mam h4 xenon, sam firme trenutno res ne bi vedu, pise da je svetilnost boljsa za 30%, ponoči se to odraža z bolj belim odtenkom in kot je napisal Samotar imajo zgornji rob bolj odrezan, da pa vsako neravnino bolj opaziš, pa nisem opazu ker rabm pocas ocala.. :) Ko sm jih kupoval sem mu v mislih samo modro svetlobo iz le-teh, do izrazite modre svetlobe pa pride samo ponoči v dežju.. :? :?: Pa se mal prevec sm dal zanje: 4000+

lp

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Po nov 15, 2004 10:20 pm

Samotar je napisal/-a:Točno tako. Philips Vision Plus. Svetjo do 50% bolš. No realno nekje 20%.
Jst mam Blue verzijo H4 55/60W. Kratke svetijo belo, le čisto spodaj se porajta mal modrikast če čez kakšno meglo pelješ, in ker svetijo tako daleč imajo odrezan zgornji rob. Dolge pa čist in samo belo svetijo.
Je pa fora pri teh žarnicah, da vsako neravnino oz. luknjo na cesti vidš, medtem ko jih s navadnimi nisem videl tako izrazito.
Jst sm dal pozicijske vn, ker od zunaj se je zaradi njih grdo rumnkasto belo vidlo.
Mi ma marsker popblendas ponoč, k misl da mam dolge. No pol hit dojame da niso ble.
Jih mam pa zdej že več kot eno leto not. Je pa res da ma Favoritka dost 'zračne' luči spredaj in se ne greje.

za pozicijo vzameš Osram Cool Blue pa belo svetijo ;)
pa ni več grdega kontrasta...

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
Brabus
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Brabus Po nov 15, 2004 10:21 pm

A bi bilo kaj narobe če bi dal not 90/100 vatne.Original so pa 50/60?????????
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov