Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Katere verige?

Napisal/-a marsal_tito Ne nov 14, 2004 1:44 pm

Rad bi si kupil snežne verige, pa me zanima ali je pri tem tudi treba gledat na to katera firma jih proizvaja, ai so dobre tudi tiste ki jih kupiš v Mercatorju za štiri jurje?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne nov 14, 2004 1:52 pm

za tele naše ceste so kr OK. vzemi železne(veriga je veriga)

Uporabniški avatar
carmender
Nov uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a carmender Ne nov 14, 2004 1:54 pm

Pri verigah je pomembna debelina členkov in od tega je odvisna cena! Te po par jurjov so tanjse in so primerne kot backup, ne če verige velikrat uporabljas! Rival, je sicer drag ampak dolg časa traja!

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Ne nov 14, 2004 2:09 pm

Rabim jih samo za vsak slučaj, če me res kje sneg preseneti, drugače mam pa zimske gume vedno gor. LP

Uporabniški avatar
carmender
Nov uporabnik

Napisal/-a carmender Ne nov 14, 2004 2:14 pm

Potem pa mirne duše kupiš tiste za par jurjev!

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Ne nov 14, 2004 2:16 pm

marsal_tito je napisal/-a:Rabim jih samo za vsak slučaj, če me res kje sneg preseneti, drugače mam pa zimske gume vedno gor. LP
eh pol uzam ene železne verige, ne glih v merkatorju ampak v kakšni avto štacuni, pa bo čist ql. Jst jih bom dal v avto, pa do zdj sm jih sam enkrat uporabu in morm reč da so mi prav pršle. :) so pa ene čist čip sam so železne :)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne nov 14, 2004 2:16 pm

Če jih rabiš samo za policiste, izberi najcenejše možne.

Če pa jih misliš kdaj dat gor, pa pazi pri izbiri. Jaz sem namreč imel ene zelo poceni. Nekega dne pa je situacija že kar obupna, zato sem jih dal gor (ker nisem imel zimskih). Desna ketna se mi je strgala in mi posledično obtolkla blatnik. Rezultat: dva dni brez avta in cca 30.000 sit škode (za ta denar bi si praktično že kupil zimske gume).

Zato premisli, če jih boš sploh še kdaj dajal gor. Jaz jih ne bom.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
carmender
Nov uporabnik

Napisal/-a carmender Ne nov 14, 2004 2:23 pm

Pa priporočam ti en suhi trening v garazi al pa kje na suhem, da ne bos pol prvič verig uzel iz škatle, k bo -30 pa pol metra snega!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne nov 14, 2004 2:23 pm

Če bi kupoval zase: Živim v Ljubljani, pozimi ne hodim na vikend, tko da jih rabim le za vsak primer, mogoče jih v povprečju namontiram cca1x na dve leti. Pač če je nuja. Kupil bi verige, cenejši razred seveda pa nikakor ne najcenejših. Pač neko srednjo varianto. Če se ne motim so tiste, ki so trenutno v avtu koštale cca 7-8 jurjev.

Vem pa, da nikoli ne bi kupil tistih nadomestkov za verige, ki so narejeni iz nekašne zmesi plastike in gume. Ponavadi zelenkaste barve in ima nete po tekalni površini. Baje neti radi padejo ven in je zadeva neuporabna.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Ne nov 14, 2004 2:27 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Če jih rabiš samo za policiste, izberi najcenejše možne.

Če pa jih misliš kdaj dat gor, pa pazi pri izbiri. Jaz sem namreč imel ene zelo poceni. Nekega dne pa je situacija že kar obupna, zato sem jih dal gor (ker nisem imel zimskih). Desna ketna se mi je strgala in mi posledično obtolkla blatnik. Rezultat: dva dni brez avta in cca 30.000 sit škode (za ta denar bi si praktično že kupil zimske gume).

Zato premisli, če jih boš sploh še kdaj dajal gor. Jaz jih ne bom.

LP,
don CONSIGLIO

Jaz sem jih v sedmih letih kar vozim dal gor samo enkrat, zdej mam pa druge dimenzije gum pa moram nabavt nove.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Katere verige?

Napisal/-a monster_d Ne nov 14, 2004 2:34 pm

marsal_tito je napisal/-a:Rad bi si kupil snežne verige, pa me zanima ali je pri tem tudi treba gledat na to katera firma jih proizvaja, ai so dobre tudi tiste ki jih kupiš v Mercatorju za štiri jurje?

V sparu majo verige za 3500 :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 04, 2005 12:14 pm

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe feb 04, 2005 12:17 pm

Ej a posodiš še meni časovni stroj da grem tudi jaz v leto 2018 po ene par starih računalnikov pa pridem z njimi v sedanjost zaslužit miljone? :lol:

Kje pa si bil to? In kdaj?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 04, 2005 12:17 pm

No tole ziher ne bi ble zmožne ketne iz interšpara :)

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe feb 04, 2005 12:20 pm

Mah jeben fotkič...... komi ga popravu zdej mu pa datuma ne morm nastavt...... oz. se vsakič resetira.....morm datum izklopit.....
Je pa tole od včer na bližnjem hribu ko smo se sankat šli :)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov