Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

gretje v avtu

Napisal/-a donCapeli Sr feb 12, 2003 11:52 pm

pozdravcek vsem,
kaj mi ve kdo povedat kako bi se dalo naredit, da avto zacne gret ze takoj ob zagonu motorja. vem da je neka finta s cevmi. (pustimo razne grelce into)
enkrat mi je en tip razlagal, da ima na zxu tko narejeno, da ko uzge zacne ze kurit centralna.. in jst valda nisem verjel.(pa se neki frendov) in smo sli no3 se usest v tega zx, pa tip zazene MRZEL avto, da gretje na ful in v 2minutah smo mogli it vsi ven, ki se ni dalo dihat, tko je blo vroce.
skoda, ki tip ni hotu povedat kaj je naredu. samo vem, da je omenjal neke cevi iz motorja jih je ustrezno usmeril...

HMM... kaj ve kdo kaj vec o tem???? od kod cevi pa kam???

:) jst ki sm zmrzljivc bi ziher to rabu :)
..pa verjamem da se marsikdo

lp in tnx za mnenja
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
Jesus
Novinec

Kraj: ljubljana

Re: gretje v avtu

Napisal/-a Jesus Sr feb 12, 2003 11:59 pm

Prvic slism kej tacga!?!? sam kaj pa pol motor greje ce gre vse u kabino, se skos z mrzlim vozs al kaj
klofuta ni nič drugega kot informacija iz prve roke

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Re: Re: gretje v avtu

Napisal/-a donCapeli Če feb 13, 2003 12:18 am

Jesus pravi:
Prvic slism kej tacga!?!? sam kaj pa pol motor greje ce gre vse u kabino, se skos z mrzlim vozs al kaj

meni je blo tut novo. in verjel nisem, dokler me tip ni posedu v avtu(in se druge neverne Tomaze) in je dokazu.
ma nimam pojma kako deluje in kam pelje to gretje.
ma glej: jst imam doma viso, ki jo cez 2 leti registriram kot oldtajmerja. tisti avto ima gretje speljano tako, da odvod toplega zraka motorja gre v kabino. en filter v cevi. zdej ce vozim v riti kakemu dizlu mi smrdi meni v kabini. ;(
po moje ni speljal to cev v kabino ampak nekam drugam. samo kam?
kaj je tisto, ki greje dejanski zrak, ki gre v kabino?
kako dela gretje na teh "modernih" avtih?
mrzel motor? ma niti ne.. kot sem videl, mu je kr dobro temperaturo kazalo(neki cajta sem se z njim okol vozu, da bo ja kaj povedal:))
ima pa zx vulcano 1,9i

[Sporočilo uredil/a donCapeli na dan 13.02.2003 ob 00:21 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če feb 13, 2003 1:22 am

Pa tako neko približno napravo imajo vgrajeno tovornjakarji, ko se zjutraj zbudijo, čez okno vklopijo to gretje (to je takšen pilotek kot pri centralnem zaklepanju), ko se vsedejo v kamjon, vklopijo motor in že lepo toplo piha.

Samo prvič čujem, da je to imel v avtu, ker v kamjonu je to priklopljeno na diesel, kaj ima diesel avto?

se bom danes popoldan spozanimal kak se reče tej napravi pa ti sporočim.

LP
Seba

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če feb 13, 2003 7:32 am

Ta tvoj kolega ma zih auspuh u kabino spelan:D:D:D

Šalo na stran. A je to mogoče Webasto grelec. Ta je neodvisen grelec, sam stane pa skor 500evrov. Ma kolega to notr pa kuj zakur kabino.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Če feb 13, 2003 9:07 am

Pomoje je to izvedljivo edino z Webastom - najbrž vas je tale kolega malo nahecal in vam ni povedal, da ima webasto grelec.Res ne razumem zakaj bi drugače bil tako skrivnosten. Drugače pa res ne vem od kje bi lahko prišel vroč zrak pri hladnem avtu.

Webasto grelec imaš komot lahko tudi v osebnem avtu - edino z akumulatorjem imaš potem lahko težave.
Slika Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če feb 13, 2003 9:32 am

jao jao, webasto grelec priklopis na vodo avtomobila in na nafto (oz bencin, kar ti pac avto kuri). motor mas ugasnjen, voda krozi, webasto jo pa greje. pa mas topel avto. dela zadeva na daljinca, na timer... zadeva mal draga ampak se splaca.

nobene cevi peljat... kr neki no, pa dej, sej te ne more nategnt vsak k ma pet minut cajta no...

lp

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Napisal/-a donCapeli Če feb 13, 2003 10:20 am

jst sem si tut hotu ga dat notr webasto grelec, in sem se ze vse pozanimal, ma ni to tisto kar ima uni tip.
ker to so si nardili na njegovi firmi vsi vzdrzevalci v avtih..(tko se je neki vazu)
glede na to, da je tudi on vzdrzevalec si je na stroske firme naredu boljsi avspuh itd.. in to gretje spada tudi med stroske firme.
matr me muci kaj je tip naredu. sam zdej ga ne vidim vec nic naokoli..
pa se v klub drogirancev se je vpisal.. tko da nimam neke volje se druzit z njim.

hmmm..bo treba kakega drugega vzdrzevalca spoznat,ne? :)
:):):)

ps. 1,9i bencinar.. posebna homologacija, ker takega motorja v citroenih ne dobis pri nas. avto je bil uvozen se leta 92

[Sporočilo uredil/a donCapeli na dan 13.02.2003 ob 10:22 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Če feb 13, 2003 10:29 am

To finto (da se avto takoj ogreje v kabini) je imel en moj kolega v Mercedezu 190D, vendar je bla že tovarniško narejena, ker je njegov foter še posebej razlagal, da je za to takrat doplačal. Pojma pa nimam, na kak princip je to delalo, res pa je da je blo po 2 minutah po hladnem štartu že zelo prijetno toplo not (zunaj pa ene -5 stopinj). Mogoče bo pa naš 'mercedez-mojster' (beri: SAFRANE) kaj več vedel o tem.

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman Če feb 13, 2003 11:38 am

Ta novi espace ma poleg serijske klime (nahaja se na dnu potniške kabine) vgrajen še električni radiator, ki zelo hitro ogreje notranjost.

Drugače pa tud jaz podpiram idejo o webastu. Drugače si ne znam razlagat od kje mu toplota. Webasto so mel že zaporožci (ene stare ruske škatle) in to celo serijsko!!!

[Sporočilo uredil/a Radman na dan 13.02.2003 ob 11:39 GMT]

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Če feb 13, 2003 6:24 pm

edina mozna teorija bi bila da so priklopili hladilnik (radijator) gretja na tokokrog motorja, pred termostat direkt iz glave, saj se najprej zagreje glava motorja, nato pa se vse ostalo. Zdaj kako so pa tocno speljane cevi pri razlicnih modeli avtomobilov pa ne vem, nisem nikoli polagal neko posebno pozornost.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če feb 13, 2003 6:30 pm

din: samo motor tud rabi par minut preden se zagreje...

razen ce je mel z izpusnih ventilov speljano ... :)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Če feb 13, 2003 7:23 pm

donCapeli pravi:
pozdravcek vsem,
kaj mi ve kdo povedat kako bi se dalo naredit, da avto zacne gret ze takoj ob zagonu motorja. vem da je neka finta s cevmi. (pustimo razne grelce into)
enkrat mi je en tip razlagal, da ima na zxu tko narejeno, da ko uzge zacne ze kurit centralna.. in jst valda nisem verjel.(pa se neki frendov) in smo sli no3 se usest v tega zx, pa tip zazene MRZEL avto, da gretje na ful in v 2minutah smo mogli it vsi ven, ki se ni dalo dihat, tko je blo vroce.
skoda, ki tip ni hotu povedat kaj je naredu. samo vem, da je omenjal neke cevi iz motorja jih je ustrezno usmeril...

HMM... kaj ve kdo kaj vec o tem???? od kod cevi pa kam???

:) jst ki sm zmrzljivc bi ziher to rabu :)
..pa verjamem da se marsikdo

lp in tnx za mnenja

po moje ima tisto cev not do ventilatorja speljano ko gre na filter za topli zrak od izpuha!Vsaj mislim tako ker izpuh se hitro segreje pa mu to dodatno greje!Mislim si
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov