Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

NE UMIRAJMO VEČ NA CESTAH!!!

Napisal/-a imilet1 Sr nov 17, 2004 10:38 pm

LP
ZADNJE ČASE JE VSE VEČ SMRTNIH ŽRTEV NA NAŠIH CESTAH ZATO BI PREDLAGAL DA FORUMCI MALO PREKOMENTIRAMO TELE NESREČE IN SI REČEMO:KAJ BI BILO ČE BI BIL/A JAZ NA TEM MESTU???Nerad pametujem,ampak zakaj bi izgubljali kolege,sorodnike in vse ostale ljudi ko pa nas je že itak malo?

PS:Vem da vas je večina že videla ta link, ampak vsi vemo da če ne škodi, potem pač koristi.....

http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... Pod=seznam

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr nov 17, 2004 11:12 pm

malo mimo ...že pri alkoholu in podobnih temah lahko vidiš, da člani tega faruma v glavnem delujejo dokaj trezno.
kako to, da ljudje tako radi govorijo o nesrečah :?: :?

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Sr nov 17, 2004 11:29 pm

Ta poročila se meni zdijo tak splošna. Mene bi bolj zanimalo, kaj bi imel povzročitelj za povedat, zakaj je tako ravnal, kot je. In tisti, ta drugi zakaj ni pravočasno reagiral, da bi preprečil trčenje.

Za primer, kaj mislim, bom povedal, kaj je rekla meni ena 64 let stara gospa, ki me je leta 95 povozla z avtom. Jaz sem bil na mopedu in sem seveda končal v bolnici. Bil je klasičen odvzem prednosti. Jaz sem peljal po glavni cesti, ona pa je prišla po stranski. Prevozila je STOP znak in brez zaviranja trčila v mene, ki tudi nisem zaviral. Zakaj nisem se ne spomnim, ker sem imel pretres možganov in imam še danes black out (mi manjka film) za celoten tisti dan. Ona je prišla potem v bolnico na obisk in mi jokala da ji je žal in oh in sploh. Pa sem jo vprašal, zakaj ni ustavla pri znaku. Rekla je, da je gledala na levo, kako napreduje gradnja neke ceste, ki so jo takrat tam gradili. Jaz sem ji prišel z desne. Rekla je, da sploh ni opazila, da je že zapeljala v križišče in da se je zelo ustrašila, ko je počilo in je potem naglo zavrla. Ostalo ni tako pomembno, ampak a ni to zanimiv izgovor, zakaj nekoga skoraj ubiješ. Nisem gledala na cesto. Gledala sem kako tam nekaj gradijo. V Večeru na zadnji strani pa je pisalo, da mi je izsilila prednost ali nekaj posobnega.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Sr nov 17, 2004 11:35 pm

kot prvo

:pij: + :vrum ..... :ne

večina pa se previsoko postavlja v rang dobrih profesionalnih voznikov... tudi jest sm se parkart, torej i ja sam ta crna ovca :twisted:

zakaj sem vozil pod vplivom???
cela slovenia vozi pod vplivom..

pač žurka pol pa za volan pol pa pizdarija...
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Sr nov 17, 2004 11:46 pm

Ne res pišuka ej, kva vsak dan na cestah vidm....
Od tega da eni pički delajo vsi brisalci(sprednji in zadnji na maksimum)I IN TO PO SUNCU(pa s pržganimi brisalci se je furala čez cel center do btc-ja-AMAPK HVALA BOGU DA NI ŠE KAKE NESREČE POVZROČLA, KER NITI OSNOV AVTA NE POZNA A KAMO LI KEJ VEČ....
Pol pa vidm pred mano izven naselja en model gre prehitevat un 2 avta pred njim pa zavije levo v eno ulico brez smernika in so ble totalke...Ma vsak dan vidm vsaj eno nesrečo, res nevem kva nam je!!!!!!!!!!!!?????????????????

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr nov 17, 2004 11:57 pm

pokad en joint pa se mal umir :P . pač teh stvari ne moreš rešit. kultura šofiranja nam je na zelo nizkem nivoju in zato je pač toliko nesreč. tako je bilo, je, in bo tudi v prihodnje. važno je, da si živ...za ostale naj te ne skrbi ;)

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če nov 18, 2004 7:53 am

za joint je še malo prekmalu :P se pa strinjam, da je kultura nekaterih šoferjev pod točko neke normale in se je nad vso stvarjo res za zamislit
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 18, 2004 11:05 am

..zakaj bi izgubljali kolege, sorodnike, znance...vse res!!! Sam...zakaj bi jih izgubljali pa zaradi raka, srcne kapi....??!! TKO PAC JE..sad te ima, sad te nema.
Je pa to tezko razumet...verjamem in vem.ž
lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če nov 18, 2004 11:27 am

Ma sej vem jst vse to sam fora je v tem da ni dneva da ne vidm kšnga crasha in to brezveznga zardi izpostavljanja,alkohola,hitrosti itak....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 18, 2004 11:29 am

Nesreč je pri nas preveč zaradi kulture vožnje in zaradi kulture ljudi samih. Če bi vsi vozili po omejitvah in če bi se vsi držali predpisov,in ko bi prišli v križišče tudi zelo hitro šli ven, da bi s tem naredili prostor drugim udeležencem v prometu, če bi vsi vozili brez da bi bili pod vplivom dovoljenih ali pa nedovoljenih drog bi bilo pri nas veliko manj nesreč in velik manj mrtvih. Kulturo vožnje in obnašanja v prometu bi mogli uvajat že v vrtcu in potem stopnjevati še v šolah - jst osebno bi to dal kot obvezen predmet. To je tisto, kar stalno razlagajo učitelji pomembna je splošna razgledanost - tudi v prometu. Jst osebno si nebi odpustu, da bi 6 letnega otroka na cesti zbil do smrti, ker se je igral tam - sam preden bi se mi zarad tega odtrgal bi še njegove starše polomu, ker ga niso naučil, da se je treba ceste izogibat. Svojga mulca sm nauču, da se hodi po nasprotnem pasu od katerega vozijo in če greva kdaj ob večeru peš naokoli "mora vedno" imeti s seboj kresničko - in to je vzel na znanje - in sedaj jo vedno nosi s sabo - kamorkoli gre jo ima s sabo in se drži tega, kar sem ga naučil.

Odgovor še na vprašanje: "Zakaj ljudje radi gledamo nesreče?".
Zato ker smo kreteni in ker smo en izmed najbolj zavistnih narodov v tej evropi. Vsi smo, ko se zgodi nesreča presrečni če jo vidmo in dobimo adrenalin, ter se smejemo ljudem ki so imeli nesrečo, ter jim to nesrečo privoščimo, zato da zgubijo nekaj, da bodo imeli manj kot mi. Smo pač krvosesi in to velja za vse in staro in mlado - iz takih nesreč dobivamo energijo, ker noben več ne zna it v gozd ali na travnik in dobit energijo iz harmonije narave in iz mira, ampak moramo energijo dobivat od drugih ljudi - zato jih izkoriščamo jim privoščimo in se kregamo. Samo to je slaba energija, ki nas u bistvu zavira v osebnem razvoju. Kar poglejte kdaj dnevnik - dobrih novic ni - so samo slabe - nesreče, kreganja, vojne, potresi, lakota,... - vse so to stvari, ki nas omejujejo - očitno oblasti nočejo da bi se osebno naprej razvijal, ampak nas načrtno zaustavljajo in nas obremenjujejo s tem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR Če nov 18, 2004 11:48 am

Lepo powedan :bow
My soul almost complete ;)

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Pe nov 19, 2004 8:46 pm

Evo, začel se je vikend. Med Trbovljami in Zagorjem se je menda zgodila pred slabo uro prometna nesreča 4. kategorije... :cry:

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe nov 19, 2004 8:54 pm

to povejte mojmu fuknenmu "kolegu" ker kar on na cest dela je po mojem mnenju prfuknen :evil: ob teh dejanjih se mu pa še smeji (smo mu dopovedval samo pač se ma on za enga đeka ob tem je pa navadna psihična razvalina (vidt ga morte))
nej samo povem da je skorej zbiv okol 8 letnega otroka nemu se je pa smejal da je on đek kr je naredu :evil:
Takim bi morgl izpite vzet pa nej bacikl gonjo :evil:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Pe nov 19, 2004 8:57 pm

ne se preveč družit s tem kolegom da neboš še ti ratal "PRFUKNJEN"....

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe nov 19, 2004 9:04 pm

že od 1 letnka ga ne maram niti se ne družm z nemu niti nimam stikov z nemu

Samo ne rečem da zmer po omejitvah vozm, samo merkam ke prehtevam oziroma paz kaj delam na cest
mogoče bi tut nervozni vozniki pripomogl k temu da bi blo mn nesreč. Dones mi je en čist za ritjo vozu pr 90 km/h na cesti kjer lahko prtisneš tut 150 km/h, ker se mi pač ni dal gont sm mu pokazu fakiča pa zmanšu na 80 :twisted:

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek Pe nov 19, 2004 11:06 pm

mojster je napisal/-a:Takim bi morgl izpite vzet pa nej bacikl gonjo :evil:

taki še bicikla nebi smeli gonit, misliš da ta nebi peljal prek vsake rdeče, nepazljivo prek vsakega križišča (po možnosti po sredi ceste) :roll:
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Pe nov 19, 2004 11:17 pm

borut007 je napisal/-a:V tem tednu videl dva prizora, katerima bi lahko dal tudi naslov:
Ne ubijajte več na cestah!

Divjaki, premislite o čem govorim/pišem. ;)
Da ne bo razumljeno ko da gre za kakšna dva mlada voznika (kaj še le bralca tega foruma), gre namreč za dva tovornjakarja (oba za razvoz kurilnega olja) - osebi v poznih zrelih letih.

Uf poklicni šoferji... :twisted:

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo So nov 20, 2004 7:51 am

Prvo, kar se tiče alkohola in :vrum je blo že dost napisanga,tko da sam nakratko. Tisti, k se majo za tako" sposobne dzeke" so itak največji p.r.f.u.k.n.j.e.n.c.i., nerazgledani imbecili in vsi po vrsti potencialni morilci in s tem jih uvrščam ob bok pedofilom in posiljevalcem. Me je :twisted: ker sem zgubu dobro prjatlco pred leti, ker so :pij: racal ob 2.00 zjutraj.
Naslednji problem mulci,k so komaj izpit naredl, da ne govorim o tistih k ga sploh nimajo, nafilajo avto pa muska pa gas.Kako bo obvladal avto? A zato k je pr NFS postavu dober cajt. Po možnosti majo še od starih kakšno raketo PS 150+.Ja sam špegle na tupo glavo pa roko čez odprto šipo,pa nagnjen na šaltkebl, da se bo glih kar zlomu.Volan pa itak z enim prstom drži.
Motjo me pa tud penzionisti,tisti ki niso več sposobni za volan.Vem,da jih ne mormo zaprt v eno sobo,ampak bi se mogl sami zavedat svojih sposobnosti motorike in orientacije ki niso več take kot so ble. Nekateri mislijo,da če so preživeli svetovno vojno, da je odporen al nevem kaj na vse in glavni general. Tko je gospod z očali debeline pivovske flaške prevozu stop znak in piču direkt v mene.In kaj je reku, da čez zarosen avto ni videl nič pred sabo. Ja seveda ni imel časa počakat, da se mu avto odrosi, k se mu je verjetno tko zelo mudilo. Recimo, da bi šel takrat 6 letn mulček čez cesto, namesto jaz z avtom.Pol pa :cry: .
Naj še povem, da sam priznam ne vozim vedno po omejitvah,ker so na nekaterih predelih res mal čudne(beri:neutemeljene).Ampak vedno vozim z glavo in se zavedam da sem na cesti le eden od udeležencev prometa in se ne obnašam kot an trgu.
Pa še to, zahodnjaki s katerimi sem se pogovarjal so vsi po vrsti rekl, da smo nori,bedaki za volanom.Očitno bo že nekaj res na tem.
Ne bi rad zgubil še koga,ki ga cenim na cesti.
Zato prosim res pamet v glavo ko smo za volanom :!:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim So nov 20, 2004 10:33 am

Hm..nesreče. Men dostkrat rečejo da prehitr vozm. Ampk jst jim 100x ponovim da delno mogoče je res, ampak vendarle ni res. Recimo..prehitevam tam kjer se vidi, kjer je dovolj prostora, vozim hitro kjer je prazna cesta...itd. itd. Pač tam kjer res lahko in ne ogrožaš druhih. Npr. neka oseba x mi reče da hitr vozm. Oseba x pa vozi takole: hoče vozit 70 km/h, tist pred njim 65 in ta oseba gre z ne-močnim avtomobilom prehitevat s 4. prestavo. Mislm zelo dolgo traja!! V tem času še avto nasprot pride itd. itd. Alko + vožnja itk nikol ni bla ql. Pol pa še tastari. Sej ne da so vsi isti, ampk so pa nevarni. Nekateri zelo. Ne dajo žmigavca tam kjer je treba, zavijejo s ceste, se ustavjo, ne zabremza...
Ah..tist k je bil do zdaj dost pametn, bo verjetno še naprej, tist k pa ni bil...pa tud nebo.
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov