Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a AIRbrush Če feb 13, 2003 8:06 pm

Zdravo!

Zanima me če ve kdo za kaki link, kjer bi lahko videl iz česa se točno sestoji zadnji lonec izpuha. Mam doma ves material za to narest (tud stružnico) pa bi se mal pozabaval za probo. Celo karbonske pokrove za izpuhe mam (v izgledu Akrapoviča na motorjih).

---
Novinec

Re: Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a --- So feb 15, 2003 6:38 pm

hmmm. zal nimam slik. a ce ti narisem kake lonce bi mel zadaj bi mi jih potemtakem lahko naredo? iscem skonto varianto 2kom podobna kot jih imajo motorji, ker bom mel po dva in dva valja loceno izpusno ceu.

lp

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Ne feb 16, 2003 12:30 am

hum, tle mas eno slikco:

Slika

tale je brez prekatov, samo z volno nafilan pa uno, naluknjano cev mas not

tle mas pa se s prekati sliko...volna po zelji

Slika

zadnji del lonca je zgoraj (tja k puscica kaze)..prekate nardis po zelji..volno dodas, ce hoces spreminjat zvok, ni une naluknjane cevi not.

lp

sergio

[Sporočilo uredil/a DrSergioDJ na dan 16.02.2003 ob 06:30 GMT]

---
Novinec

Napisal/-a --- Ne feb 16, 2003 10:09 am

volna sux. to je eden od sovraznikou :) volno ven! najbolse je da uporabis navrtane cevi malo gledas da bojo sli plini tezko ven (alpa tud ne ;))

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Ne feb 16, 2003 10:40 am

kolko auspuhou si nredu???kot zgleda ga se vidu nisi!!!
ce das vouno vn,dobi auspuh rezek glas.(govorim iz lastnih izkusen).nrdu sm cca 15 avspuhov-od maseratija do ficota,tko da ves kje smo...

[Sporočilo uredil/a ferrarist na dan 16.02.2003 ob 10:41 GMT]
Slika

---
Novinec

Re: Re: Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a --- Ne feb 16, 2003 12:13 pm

ferrarist pravi:
ce das vouno vn,dobi auspuh rezek glas.(govorim iz lastnih izkusen).nrdu sm cca 15 avspuhov-od maseratija do ficota,tko da ves kje smo...

naredo nisem nobenega-nekaj sem jih modificiral ce to steje :)(kot lahko vidis sem jaz reko onemu da ce lahko naredi). a sem reko kaksen glas ma pol ko das volno ven? ne? ocitno pac se nisi delal auspuha za tak zahtevnega cloveka kot sem jaz ;) ce das volno ven mores met dosti ozje cevi in dobis bol poln visok ton zvoka.

pa ne tega vzet kot kako kreganje ker tega ne prenesem.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne feb 16, 2003 12:42 pm

ferrarist pravi:

Se strinjam s ferraristom!!
Fantje se spomnite se apn-ov in avtomatikov!!!
Smo meli gor powerce!!!
No potem pa smo si ven volno jemali, tista navrtana plocevina pa je not ostala!! Zvok pa je bil potem se dosti bolj ruzil po plehu!!!
Tukaj je zadeva ista!!! Sicer pa ce bi naredil lonec prez prekatov in brez volne, bi se moral pazit skifov al pa vozit do 3000 obratov!!!
Ker ce ne bi avto skorajda isto ruzil kot da bi bil brez izpuha!!
Homologacije pa itak ne dobis za domaco izdelavo!!!
Lp monster_d

fric
Novinec

Re: Re: Re: Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a fric Ne feb 16, 2003 12:59 pm

monster_d pravi:
Sicer pa ce bi naredil lonec prez prekatov in brez volne, bi se moral pazit skifov al pa vozit do 3000 obratov!!!
Lp monster_d

Kar se homologacije izpuha tiče zadev ne poznam dovolj dobro. Vem pa, da je možakar na tehničnem koleku rekel, da je pomembno le to, da izpuh ni preglasen. Kolega ima zadnji lonec izdelan doma.

Na mojem yugotu pa imam predelan izpušni kolektor, tako da sta dve cevi iz izpušnega kolektorja izpeljani skoraj do zadne preme, tam se združita, potem pa gre ena cev v zadnji lonec, ki je direkten (brez prekatov - lonec od Punta). To je vse. Samo en lonec na celem sistemu, pa še ta direkt. Problemov s policaji na cesti še nisem imel, čeprav ko me ustavijo, me dosti prej slišijo, kot vidijo ;).

Če zadevo pogledamo iz dirkalnih vod, piše v pravilniku za rally, da avto ne sme preseč 90 + 10db (merjeno 50cm od izpuha pod kotom 45 stopinj pri 3500rpm), pa so rally avtomobili ravno tako registrirani in ravno tako namenjeni za vožnjo po cesti med prometom. Ne vem zakaj, mi lahko mogoče kdo razloži. Morebiti je haklc v tem, da jim v prometni piše dirkalno vozilo? Če je tako, potem bom v zelo kratkem času rešen vseh skrbi.

Lahko pa omenim, da pripravljamo v delavnici še hujšo varianto izpuha za mojega yugota. Nov kolektor 4 v 2, potem pa dve cevi v zadnji lonec z dvema vhodoma in to bo vse. Potem pa bomo merili db da bo v meji 90 + 10.

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Napisal/-a MITT Ne feb 16, 2003 2:06 pm

Za ferrarista:

JEst bom tud zrihtal komplet auspuh (tudi kolektor, AR 155 2.0 TS 16V), ampak hocem imet nizek in bolj tih zvok, ne pa glasnega dretja. Kaj svetujes? Dej malo bolj razlozi foro tele volne!

Ce se ukvarjas z izdelavo loncev: se da kej zmenit?

[Sporočilo uredil/a MITT na dan 16.02.2003 ob 14:07 GMT]
The Fear Of The Speed

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Re: Re: Re: Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a monster_d Ne feb 16, 2003 2:39 pm

fric pravi:
monster_d pravi:
Sicer pa ce bi naredil lonec prez prekatov in brez volne, bi se moral pazit skifov al pa vozit do 3000 obratov!!!
Lp monster_d

Kar se homologacije izpuha tiče zadev ne poznam dovolj dobro. Vem pa, da je možakar na tehničnem koleku rekel, da je pomembno le to, da izpuh ni preglasen. Kolega ima zadnji lonec izdelan doma.

Na mojem yugotu pa imam predelan izpušni kolektor, tako da sta dve cevi iz izpušnega kolektorja izpeljani skoraj do zadne preme, tam se združita, potem pa gre ena cev v zadnji lonec, ki je direkten (brez prekatov - lonec od Punta). To je vse. Samo en lonec na celem sistemu, pa še ta direkt. Problemov s policaji na cesti še nisem imel, čeprav ko me ustavijo, me dosti prej slišijo, kot vidijo ;).

Če zadevo pogledamo iz dirkalnih vod, piše v pravilniku za rally, da avto ne sme preseč 90 + 10db (merjeno 50cm od izpuha pod kotom 45 stopinj pri 3500rpm), pa so rally avtomobili ravno tako registrirani in ravno tako namenjeni za vožnjo po cesti med prometom. Ne vem zakaj, mi lahko mogoče kdo razloži. Morebiti je haklc v tem, da jim v prometni piše dirkalno vozilo? Če je tako, potem bom v zelo kratkem času rešen vseh skrbi.

Lahko pa omenim, da pripravljamo v delavnici še hujšo varianto izpuha za mojega yugota. Nov kolektor 4 v 2, potem pa dve cevi v zadnji lonec z dvema vhodoma in to bo vse. Potem pa bomo merili db da bo v meji 90 + 10.

Mam jaz 1.1 masino pa sem odstranil zadnji lonec in samo potegnil cev pa mi na tehnicnem niso nic tezili pol bo ze v tem vrjetno da nesme biti preglasen!
Sem jaz tudi razmisljal da bi namesto hlac potegnil dve cevi do konca v en sportnen lonec!!!
A pol je dovoljeno 100db ali kaj mislis s tem 90+10db???

ferrarist
Novinec

Re: Re: Re: Kako izgleda izpuh?

Napisal/-a ferrarist Ne feb 16, 2003 3:35 pm

MITT pravi:
Za ferrarista:

JEst bom tud zrihtal komplet auspuh (tudi kolektor, AR 155 2.0 TS 16V), ampak hocem imet nizek in bolj tih zvok, ne pa glasnega dretja. Kaj svetujes? Dej malo bolj razlozi foro tele volne!

Ce se ukvarjas z izdelavo loncev: se da kej zmenit?

[Sporočilo uredil/a MITT na dan 16.02.2003 ob 14:07 GMT]

dalo bi se ustimat,sam n vem,ce mas ti voljo pridet dol.
aja...zrihtej mi izpuh iz kakga odpada,da prvo tist vidm,kko je nrjen(ga odprem s plazmo,pol pa se pogleda,kako so prekati narjeni,pol pa odzagam cevi,ki peljejo do lonca ter jih dam na nov lonc(na zalost nimam se krivilnega stroja za cevi :( )...in se nardi.
sam n vem,ce mas voljo 2x pridet dol na vipavsko

[Sporočilo uredil/a ferrarist na dan 16.02.2003 ob 15:36 GMT]
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov