A je za to potrebno ksno el vezje in kam se to priklop ma kdo ksno idejo?

[Sporočilo uredil/a KrEn17 na dan 14.02.2003 ob 19:51 GMT]
Yariso pravi:
mam en načrt el.vezja pa vse kok se prklopi... če te zanima ti lahko pošljem!!!
matjazp pravi:
A lohk vprašam v čem je poanta, da ti lučka zasveti pri 6500 obratih? Jst bi mel rajš, da mi zasveti prej... recimo pri 6000 kjer ma moj avto največjo moč... pri 6500 se itak blokada vklopi.
A kdo ve kaj bi blo treba spremenit na tem zadnjem vezju, da bi lučka zasvetila pri 6000 obratih?
Yariso pravi:matjazp pravi:
A lohk vprašam v čem je poanta, da ti lučka zasveti pri 6500 obratih? Jst bi mel rajš, da mi zasveti prej... recimo pri 6000 kjer ma moj avto največjo moč... pri 6500 se itak blokada vklopi.
A kdo ve kaj bi blo treba spremenit na tem zadnjem vezju, da bi lučka zasvetila pri 6000 obratih?
z potenciometrom nastavljaš kdaj pač hočeš da ti zasveti!!!
matjazp pravi:Yariso pravi:matjazp pravi:
Hvala!
A bi bil kdo tolk dober in objavil sliko vezja (ploščice), ko ga bo pač naredil? (da ne bomo vsi tega delal
lost1 pravi:matjazp pravi:Yariso pravi:matjazp pravi:
Hvala!
A bi bil kdo tolk dober in objavil sliko vezja (ploščice), ko ga bo pač naredil? (da ne bomo vsi tega delal
Jst pa KrEn17 bova tole delala oz. nardila vsaj za naju![]()
lost1 pravi:
matjazp: Sej ce bo kdo rabil mu bova dala tist k mu bova lahko dala zastonj,to sploh ni panike.Sam tisti deli k so pa za placat,jih pa res nebova mogla šenkat. Zal![]()
Sej bom jz sporocu kok prblizn pridejo elementi za tole.
matjazp pravi:lost1 pravi:
matjazp: Sej ce bo kdo rabil mu bova dala tist k mu bova lahko dala zastonj,to sploh ni panike.Sam tisti deli k so pa za placat,jih pa res nebova mogla šenkat. Zal![]()
Sej bom jz sporocu kok prblizn pridejo elementi za tole.
Ne, sej nism mislu, da bosta okol dajala ploščico z elementi... samo da objavta sliko vezja (ploščice) - razen če bosta delala po prvem načrtu, kjer je to že narejen.
fric pravi:
Ena pripomba. Bi se mogoče dalo vezje predelat tako, da bi imel v uporabi dve led diodi (ali pa eno dvobarvno) za različni območji vrtljajev (seveda nastavljivo s potenciometrom).
Npr. avto ima največjo moč v območju med 4000 im 6000 rpm. Prva dioda bi gorela med 0 in 4000. Med 4000 in 6000 ne bi gorela nobena. V območju nad 6000 pa bi gorela druga dioda.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov