Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Ljubitelji BMW.. nekaj za vas...

Napisal/-a For Po nov 22, 2004 1:09 pm

Nixxon je povedal:
Audi ima neke vrste evolucijo svojega oblikovanja, kateremu pa revolucija ne bi mogli reči. Osebno so mi posamezni modeli preveč podobni, saj jih je zelo težko ločit-Prav tako so Audiji rahlo dolgočasnih oblik (A4, A6, A. Izjeme so notranjost TTja, A3 (ne sportback ta mi je čudn, kot pomanjšan A6 avant), pa tudi A8 na cesti je kar impresivna, predvsem zaradi svoje velikosti.

Feto je povedal:
Je pa zanimivo da je evolucija pri Audiju zelo uspešna

F4678 je povedal:
Kar se tiče Audija in njihovega oblikovanja. Po mojem mnenju lahko kar ukinejo oznake 4,6,8 in začnejo avte kar prodajat pod oznakami small, medium, large, ker so itak vsi podobni en drugemu kot jajce jajcu razlika je samo še v dolžini.

Feto je povedal:
Meni je ta podobnost pri Audiju všeč

don CONSIGLIO je povedal:
Sportback je res zelo prepričljiv avto, ampak še zdaleč ne tako poseben in samosvoj

TROJNA ZMAGA AUDIJA

Mednarodna žirija,sestavljena iz oblikovalcev,avtomobilskih in umetnostnih zgodovinarjev ter strokovnih novinarjev,je razglasila audi A6 za najlepšo limuzino v višjem razredu.Priznanje sta osvojila še dva avtomobila,ki sodita pod okrilje Audija,in sicer lamborgini murcielago roadster, ki je bil izbran za najlepši športni avto,in Seatova altea,ki je poleg ferarija 612 prejela posebno nagrado.
Časopis DELO

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 1:11 pm

Toooo, zdj bo men solata bol rasla, res sem vesel, da so naši zmagal.

BMW sux, čeprav je bolši od audija zarad vzadej pogona. Reno pa itak.
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Po nov 22, 2004 1:13 pm

:EE :EE :EE :EE :EE
:rofl

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 1:34 pm

Ti ne veš kva je dobr. BMK če ne pridem v vetrno, važn da nardim lah POWER OVER a.k.a POWER SLIDE :twisted: :twisted: :woohoo :vrum
Slika

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Po nov 22, 2004 2:35 pm

4x4 je kul, a po suhem zal pocasnejsi od zadnjega. :) Predvsem v ovinkih.

Glede na to, da je v povprecnem slovenskem mestu sneg na cestah najveckrat 5-10x letno in da so vecinoma vozne razmere suhe, se zaradi slabosti zadnjega pogona na snegu ne bi niti najmanj obremenjeval. Po mokrem pa ... se vedno je lega boljsa in zanesljivejsa, kot pri kateremkoli (zibajocem se) renaultu s sprednjim pogonom. :)
Sicer pa ... ako ravno pretirano ne varcujes pri zimskih pnevmatikah, ni pri nobenem pogonu vecjih tezav v sneznih razmerah (v obljudenih krajih). Le pamet v roke (in noge). :!:

SAFRANE, torej, ozri se naokoli, pa se kaksno izkusnjo "pod roke". Tudi z (dokaj zmogljivim) stirokolesnim pogonom obstajajo nevarnosti, da te zasuce, ... Ja ja, vsi vemo, da kdaj pa kdaj peljas ocetovega passata, a to se zdalec ni audi, saj nima stalnega stirikolesnega pogona, temvec prikljucljivega preko haldex sklopke.
P.S.: skoda, da nisi kupil tiste sedmice. Razmerje 50:50 dela cudeze, katerega avtomobili koncerna VAG kakopak ne premorejo ... :D

Se pa strinjam. A6 je izredno lep avto, ceprav morda malenkostno prevec podoben modelu C5 - torej stari izvedbi enakega modela. :shock:
V tem razredu je, vsaj zame, najlepsi mercedes E.
Zadnjič spremenil gerchy, dne Po nov 22, 2004 2:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 2:39 pm

Na suhi cesti se 4x4 ne more primerjat z enim bmwjem - je bla clo ena oddaja na to temo, mislm da 5th gear ko ženska pelje alfo 156, audija a4 quattro, pa bmw 3. Zadnji se je obnesel veliko bolje kot prva dva...
Slika

G-4S

Re: Ljubitelji BMW.. nekaj za vas...

Napisal/-a G-4S Po nov 22, 2004 2:45 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Po nov 22, 2004 3:03 pm

A6 je dobu te nagrade k je letos nov. Sej lani je pa BMW vse to pa še več pobral. Vsi primerjalni testi med bmw5 pa audi a6 govorijo v korist BMWja in tko tud je. Za vozit se audi ne more lih kosat z eno stopnjo boljšim razvojem pr BMW (čeprav hoče kvaliteto pokazat s ceno, to ni to). Oblika audija je za penzioniste, sam poglejte kolk se proda a6 kolk pa BMW. Spet ni primerjave, k audi je z diizajnem 6let uzadi.

Pa še to k pravte sneg pa BMW :idea: a zdej boste raj kupl audija ker se po snegu bolš pele... kolkrat je pa sploh sneg po naših cestah? Grem stavt da v eni sezoni vse skup ni 10dni da so zasnežene razen v hribih. In zdej mi naj ker reče da ma rajš audija ker se bo deset dni pelu ko car :roll: ostalih 355dni pa hrepenel po luksuzu boljše limuzine bmw5 :!:

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po nov 22, 2004 3:14 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Pugi = @ je napisal/-a:BMW sux, čeprav je bolši od audija zarad vzadej pogona.

o ja pugec kr prid zele enkat pozim k men na Vetrno k bo snegc tko lepo pobelil pokrajino slovensko z BMWjem pa boš vidu kok ''fajn'' bo zadnji pogon...ujujuj kje so že ketne ? ... medtem k se bo en z audijem sam lepo mim tebe pelal pa ti pomahal (če bo pa dost prjazn ti bo pa še reku če rabš kšno pomoč, da te vn zvleče) in morda boš lahko (zaradi hitrosti najbrž le za hip) prebral napis quattro...

Drgač bi se pa kr strinjal s telimi ocenjevalci. Čeprav letos mogoče nebi bilo za zanemariti tudi design 407-ke ki je tudi zelo lep -sam to je že nižji razred od A6ke...tko da JA bo kr držal (saj glede na moje mnenje) da je trenutno v t.i. višjem srednjem razredu A6 najlepši.
Drugač pa za moje pojme najlepši trenutni avto: definitivno Mercedes-Benz CLS-razred!

LP
JOHNY 8)

Edn, k ma BMW ne bo sploh hotu na Vetrno se vozit, k nima itak kej gor za iskat.
Ga lahko še kdo s kakim Zetorjem povoz.

Mislm ej, kakšni argumenti ej. Po celem svetu se lahko vozjo z zadnjim pogonom, edin u Vetrnem se ne morjo...?!?!

Zdej bo pa en glih zato, k ne more u Vetrno, namest BMW rajš šu kupit Audi al pa kej druzga ane?

Take avte si kupuje tak folk, ki se z njimi vozi po normalnih civiliziranih krajih ne pa po Vetrnem. ;) ;)

Jao milivoje....... :roll: :roll: :roll: :roll:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Po nov 22, 2004 3:35 pm

Zadnji pogon suks, svizec zavija cokolado, krave so vijolicne, dedek mraz se prebuja, palcek david prihaja na pomoc,...

Obozujem pravljice :roll:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 4:59 pm

Stari tis totaln b****r in ti ni pomoci. Ko se ti da kej tazga napisat??!?!
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 5:07 pm

tis k****n
:?

Poal na upravo avtomobilizma.com, da me banajo. Ampak morm pa napisat, ce ne nam zdrov. Tole je za v anale.
Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po nov 22, 2004 5:10 pm

Ok, spet smrdi po kregariji, zatorej na kratko:
Priznam, pri passatu sem se zmotil. Res ima stalni stirikolesni pogon. Quattro, tako rekoc. :oops:

Ne vem, kaj skusas povedati, da ker si videl par razbitih BMWjev in je bila pac slucajno mokra cesta, je torej sedaj zadnji pogon zanic? Seveda bo vsakdo, ki ima nekaj kilometrov za sabo znal povedati, da je zadnji pogon (pa tudi stirikolesni) zahtevnejsi za voznjo in zahteva tudi vecjo mero pazljivosti.
Zanimivo, zakaj se vse prestizne znamke posluzujejo zadnjega pogona, a?

Zadnji pogon JE hitrjsi od vsekolesnega po SUHEM! Da je po spolzkem cestiscu varnejsi 4x4, civkajo vrabcki. Kar sem hotel povedati je, da (sploh sodobnejsa) vozila nimajo vecjih tezav pri razlicnih vremenskih razmerah. In da zadnji pogon prednjaci v razmerah, ki so najpogostejse na cestnih odsekih. Razmerje 50:50 pa sem omenil, ker je precej redko pri limuzinah, o katerih je bilo pac govora. In nima nikakrsne povezave s komfortno voznjo. Sploh pa, ce smo ze pri BMWjevem zadnjem pogonu: je vsekakor varnejsi od sprednjega. Zakaj? Nos ne sili iz zeljene smeri, ni potrebe po dodajanju volana. Pri zadnjem pogonu bo do zdrsa prislo kasneje, sploh pa so danasnji avtomobili so vsi opremljeni z elektronskimi pomagali zoper zdrs, tako da je tudi ta primerjava brezpredmetna. Ce bi primerjali pa razne pogone iz muscle carjev in podobno (obilo navora in tipicna ameriska razporeditev teze), potem pa je zadeva seveda nevarnejsa.

Pravis, da bi rad bil "varen" v vseh razmerah. Zal tudi 4x4 ni vsemogocen, za optimalno varnost je najbolje, da ostanes doma, a ne? :twisted:

P.S.: izkusnje tvojega oceta (in da, vsi vemo, da ste imeli doma vse te avtomobile), pa prepusti njemu, saj si kot (takrat mlad in nadebuden) sovoznik bore malo vedel o fiziki in lastnostih dolocenega pogona.

Se odgovor na tvoje vprasanje: imel sprednji pogon, prav tako zadnjega, doma je tudi audi quattro. Glede na to, da si brez svojega avtomobila ze lep cas, si upam trditi, da sem prevozil vsaj 5-krat vec kilometrov, ko ti. Ja? 8)

Pa se moj omiljeni pregovor, ki je kot nalasc zate: nije Žvaka za seljaka ... :)
Zadnjič spremenil gerchy, dne Po nov 22, 2004 5:16 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 5:13 pm

stari iz stola sm padu od smeha. mogoce te bom tozu za povzrocitev splosne nevarnosti... LOL :rofl
Slika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Po nov 22, 2004 5:18 pm

sej bi ....pa ne bom nč
SlikaSlika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Po nov 22, 2004 5:32 pm

In kateri je tvoj avto? Mamim mondeo? :?
Zakaj je zadnji pogon boljsi od stirikolesnega? Hmm ... glede na to, da imate doma enega in drugega, svetujem, da se odpravis na kraj, kjer ne bos ogrozal ne sebe in ne drugih in enostavno sam ugotovis. To pa bi vendar pri vseh tvojih prevozenih kilometrih menda ja moral vedeti ... :P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 5:38 pm

:woohoo
Slika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Po nov 22, 2004 5:43 pm

Hmm. Če se ne motim so na DSF Motorvision prišli do ugotovitve, da je Mercedesov 4MATIC boljši od quattra v snegu, ko je treba it v klanec navzgor.
Boš še vedno Audija kupil? :?:

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček Po nov 22, 2004 5:45 pm

Safy posl se pa čudš, zakaj te mamo za neumnega, zakaj te noben ne mara :-P

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 5:46 pm

Tinček je napisal/-a:Safy posl se pa čudš, zakaj te mamo za neumnega, zakaj te noben ne mara :-P

sem mu ze stokrat razlozil, pa mu ne kapne, zdj sm pa obupal in mam dost. :roll:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov