Debate, ki niso vezane na ostala področja...

sim
Novinec

Kraj: LJ

Najlepši avtomobil na svetu

Napisal/-a sim To nov 23, 2004 3:06 pm

Najlepši avtomobil na svetu

Naziv najlepšega avtomobila na svetu za leto 2004 (LAutomobile piu Bella del Mondo 2004) sta si priborila audi A6 in lamborghini murcielago roadster. Tako se je odločila žirija mednarodnega odbora iz Milana.
Ta naslov podeljujejo od leta 1993, ko je italijanski založnik in novinar Bruno Alfieri organiziral prvo tovrstno tekmovanje, na katerem odločajo o zmagovalcu samo na podlagi njegovega izgleda. Posebno nagrado za oblikovanje sta prejela tudi seat altea in ferrari 612 scaglietti. Podelitev nagrad bo potekala v začetku marca 2005, v okviru Milanskega trienala.

Slika
Slika
Vir: Si21.com

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan To nov 23, 2004 3:16 pm

a se ke da dobit lestvico najlepsih tud za pretekla leta
ski and drive

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To nov 23, 2004 3:17 pm

Kokr ne maram nemcev je Audiju A6ka res uspela 8)

Lambo pa tud če ne..
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan To nov 23, 2004 3:28 pm

La Giuria, dopo un approfondito esame, ha proclamato vincitrici:
per la categoria City-car e automobili piccole la Renault Modus con 12 punti (seconda classificata con 11 punti la Mitsubishi Colt);
per le Berline medie due volumi la Citroën C4 con 10 punti (seconda la Mercedes-Benz Classe A con 9 punti);
per le Berline medie tre volumi la Skoda Octavia con 13 punti (seconda la Volvo S40 con 11 punti);
per le Berline grandi la Audi A6 con 13 punti (seconda la Jaguar S-Type con 7 punti);
l'Alfa GT con 13 punti per i Coupé e i coupé-cabriolet (seconda con 4 punti la Peugeot 307 CC);
la Mini cabrio con 7 punti per i Cabriolet (seconda con 4 punti la BMW Serie 6 cabrio);
per le Granturismo la Aston Martin DB9 con 12 punti (seconda la Maserati GranSport con 4 punti);
per i Supercar la Lamborghini Murciélago Roadster con 8 punti (seconda con 5 punti la Ferrari F430);
per le Station Wagon la Volvo V50 con 7 punti (seconde a pari merito la Audi A3 Sportback e la Jaguar X-Type Wagon con 6 punti);
per le Vetture multifunzionali la Lancia Musa con 10 punti (seconda la Land Rover Discovery 3 con 5 punti);
infine, per la categoria Prototipi e concept car, la Pininfarina Nido con 16 punti (seconda la Daewoo-Chevrolet M3X con 4 punti).

La Giuria ha inoltre deciso di assegnare due Premi Speciali: Ferrari 612 Scaglietti e Seat Altea.

evo kle sm neki najdu ne znam ravn italjnsko sam tolk se pa da razbrt da nista bile sam dve kategorije pa da je use audi pobral k ste se ze neki kregal na drugi temi ;)
ski and drive

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan To nov 23, 2004 3:32 pm

:bow Slika:bow
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To nov 23, 2004 3:36 pm

l'Alfa GT con 13 punti per i Coupé e i coupé-cabriolet (seconda con 4 punti la Peugeot 307 CC);

:D :D
pr murcelagu mi pa zadne luči niso ušeč, so mi na gallardu lepše
podpis

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan To nov 23, 2004 3:53 pm

lublancan je napisal/-a:pr murcelagu mi pa zadne luči niso ušeč, so mi na gallardu lepše

Ponovi če upaš!
Zadnjič spremenil ITA_car_fan, dne Če nov 25, 2004 1:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To nov 23, 2004 4:19 pm

A6 res dobr rajca. Ni naključje, da se je znajdu med najlepšimi. :P

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To nov 23, 2004 4:20 pm

ja ampk maš pa dobr okus safrane!! s nagibam bol k tebi kot pa Milanski žiriji!! :D

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX To nov 23, 2004 4:34 pm

Slika
tole je lep avto!!!!!!!!!!!!

mejhna slikca zato da ne zasede velik placa ;)
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To nov 23, 2004 5:24 pm

A zdej k so pa uni tko dolocil, sta pa kar najlepsa..kr neki.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To nov 23, 2004 5:42 pm

Kje pa je moja thalia??!! :sadd :EE

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van To nov 23, 2004 6:31 pm

metallic je napisal/-a:Kje pa je moja thalia??!! :sadd :EE

Drugo leto!
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To nov 23, 2004 6:37 pm

folk.....vsak ima svoje okuse.....zato enemu je lep en avto...drugemo je lep en drug avto.....kaj bi bilo ce bi imeli vsi iste okuse??...bi na cesti bil samo en atvo......pa niti na forumu nebi mogli trdit kiri avto je lepsi....hvala bogu da ni tko ;)

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To nov 23, 2004 11:25 pm

meni sta oba grda.Lep mi je ford gt, ferrari 430, mercedes slr,mazda rx-8,...ta audi pa mi je resnično grd,posebej v živo.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr nov 24, 2004 9:38 am

Oba draga .. topic pod sanjarjenje?

LP, Klemen

PS: Stvar okusa .. na podlagi teh dveh besed se oceni kaj je najlepsi avto? Al kako .. kriterije prosim?

PS2: Meca pa BMW pa Mondeo je lepsi od Audia ;) moje mnenje
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 25, 2004 1:48 am

No,da še jaz nekaj napišem..
Najprej moram povedat da sem TOTALNI laik kar se tiče oblikovanja avtomobilov.
Tisto temo "LJubitelji BMW...." sem namenoma začel z citati da bo ja debata šla v to smer...o OBLIKOVANJU,pa je šla v čist drugo smer.
Niti eden se ni dotaknil teme o oblikovanju.
Vsega je bilo...najprej solata,potem pa pogon spredaj,zadjni pogon,sneg,po klancu navzgor,po klancu navzdol...mojih 5 avtomobilov,4x4 in ne vem kaj vse še!?
Jaz sem komaj še sledil debati ker je bilo dost dela samo z branjem,kje da bi še kaj napisal,priznam da je po eni strani bilo res zanimivo in škoda da so jo zaklenili.
Zelo zabavno je bilo proti koncu..ko sem tole prebral-CITIRAM:
"uuuu...sam na skret sm šu, pridem nazaj pa 2 novi strani!" sam se eno uro smejal kot zmešan,žena me je že malo čudno gledala :) :) :har :har

Malo slikc sem prilimal za primerjavo ker je res zanimivo primerjat oblikovanje BMW-ja in Audi-ja (upam da nisem preveč prostora zasedal,če pa sem kar zbrišite :cry: )

A6 in BMW 5..ne vem...pri Audiju mi je všeč to da je brez odvečnih detajlov, zelo enostavne linije,ta nova maska je mi je še posebej všeč.
Primerjajte,luči,maska odbijač..pokrov motorja-od luči do sprednje šipe,zunanje ogledalo vse je tako skladno narejeno...poglejte to linijo od sprednjih luči do zadnjih..
Ne morem pomagat meni je 5-ka absolutno čudaško oblikovana...pa brez zamere ;)
Slika
Slika
BMW 6 ni kaj za očitati,še bolj je lep kot A6...zanimivo je pogledati kakšna ogromna razlika je med 5-ko in 6-ko,tale BMW mi je najlepši BMW do zdaj in pri Audiju se bodo mogli še fejst matrat da naredijo takšnega lepotca...svaka čast :bow :bow
Slika
Tale Mercedes mi je tudi zelo všeč..
E klasa mi je tudi zelo lepa (skoraj kot A6 ;) )
Slika
BMW 1 mi je še bolj čudan kot 5-ka(ne morem razumeti da se tako dobro prodaja)
Je poseben, zanimiv,atraktiven...iztopa iz povprečja priznam,al meni je pa grd :roll:
Slika

Slika
Te dve slikce primerjajte,a je treba sploh kaj povedat...
Audi ne izstopa,ni poseban,atraktiven..je pa LEP,NORO LEP,jaz se ga ne morem nagledat :bow :bow :bow
Slika
Slika
Pri zadku je to še bolj očitno...LUČI!..jaz sem tudi mislil da mi bo čez čas všeč..pa nič od tega....(to se mi je zgodilo z Laguno karavan,na začetku mi je bila ful grda,zdaj mi je čist v redu)
Slika
Slika
Teli komentarji so bolj taki kmečki,da me ne bo kdo zdaj za besedo lovil.
Zelo zanimivo bi bilo brati komentarje kakšnih strokovnjakov na to temo,mogoče kakšen ki študira oblikovanje,mogoče kakšni ki že rišejo doma in sanjajo o tem poslu...kaj pa vem!?

lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 25, 2004 10:36 am

Tudi jaz upam da bo ta tema ostala pri oblikovanju, kjer pa ima, na srečo, vsak svoj okus.

Glede BMW 1: Avto je meni ful lep, men so Audiji preveč dolgočasni, brezizrazni in, kot je že nekdo zelo dobro pripomnil, bi jih lahko prodajali ne v oznakah kot so ampak velikostih: small, medium in large. Preveč so si podobni, kot je bila situacija z BMWji pred leti. Sedaj so to zavestno popravili, sem gledal intervju z Adrianom Hoydoonkom (upam d se tko napiše), je rekel,d a bo od sedaj naprej vsak razlikoval med modeli. In res je tako.

Poglej Audi A3 sportsback in A6 avant. Ista! Vključno z zadnjimi lučmi. Pa ne da bi bila grda, sta zelo všečna avta, ampak oblikovana tako da sta všeč (več ali manj) vsem, podobno kot Peugeot in Mercedes. BMW, pa npr. še Renault in še kakšni, pa so taki, da so ti al ful všeč (kot meni) al pa totalno grdi. Ampak govori se pa o njem v vsakem primeru.

Ne veš kako se BMW 1 tko dobro prodaja? Ljudem je avto všeč in če si ga peljal lahko priznaš da tako kot se ta avto drži ceste v tem razredu ni enakega. In to je tisto, kar je voznikom BMWjev najbolj pomembno, torej lega na cesti, vodljivost avta ter udobje voznika, za ostale je vseeno :twisted: Če bi rad prostoren avto pol morš itak kupit kakšen VW, so tko kvadratni glih zato, da majo maksimalno prostora notr. (s tem se debata o pogonih, motorjih in podvozju v tej temi zaključuje :P ).

Odvečni detajli BMW 5ke? Katere pa? Primerjaj fotografije ki si jih dal in boš videl da jih ma Audi glih tolk. Havba je, razen dveh gub ki grejo od maske proti stranicam, gladka pri obeh. Stranska linija: oba imata vzdolžno gubo nad kljukami ter še eno na spodnji strani vrat. Mogoče ma 5ka kakšno vbočeno linijo, ampak to je zato (po besedah Chrisa Bangla), da avto deluje manjši oziroma daljši. Tako da edin ekstra detajl na BMWju jaz vidim v tem, da ma BMW masko razdeljeno (ledvičke pač, brez tega bi nastala manjši državni udar med lastniki bemflnov :lol: ) ter nazaj potegnjene luči, ki pa jih sedaj veselo kopirajo tudi najtesnejši tekmeci BMWja (glej CLS Merca). Oblika zunanjih ogledal je podrejena aerodinamiki in velikosti šipe. Pri BMWju že lep čas furajo približno tako obliko ogledal, pa se obnesejo. Če ti niso všeč, še vedno ostanejo razne M varjante, kjer pa oblikovno pogorijo skoraj vsi. :twisted: Vse je skladno? Saj pri BMW enako, ampak moraš vedet da take stvari morajo pasat skup. Ne morš ti na totalno oglat avto dat neki ful zaobljenega iz drugega štosa (meni osebno je zelo podobno odvratno kako ma folk lahko gor obleko, kravata, reklc in vse, pol pa superge (glej Andraža Hribarja). Je alhko 100x moderno pa mi je vseeno kmečko). Za avtomobilski primer glej npr. Corso pa Clia (2.0 I think) ki jih imata dva uporabnika foruma. Zaobljena avta, gor mata pa neke masivne oglate pragove, eden clo nobenih podaljškov spredaj-zadaj. Meni osebno to ni všeč, njima je. Pač.

Očitno imaš bolj klasičen okus za avte, ter se težko navadiš na novotarije. Jaz glih obratno. Redki avti so mi grdi (z izjemo thalie), mani je še Fiat Multipla všeč, ampak pred faceliftom, sedaj je tko čudna ker so jko hotl bolj splošno narest. Čudn mi je recimo Modus, katerega ne štekam. Od zadaj je isti ko Multipla, pa se noben na to ne obeša, vsi ga veselo kupujejo.

OK, dost zaenkrat. Se beremo. NE SE KREGAT! :evil:
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če nov 25, 2004 10:53 am

Ej,Nixxon!
Zakaj sem vedel da boš ti prvi komentiral? :-P :-P :-P
Dobro si to napisal upam da bo še kdo. :) :) :) :bow
Dajmo "oblikovalci",kje ste? :tipk :tipk :tipk

p.s.moram v službo,se beremo zvečer. ;) :pivo
Vrni se na Splošna debata