Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Razočaranje nad ljubljanskimi vozniki

Napisal/-a marsal_tito Sr nov 24, 2004 5:25 pm

Pa to ne moreš verjet kaj se ti v Ljubljani lahko vse zgodi. Mislim, da po ljubljanskih ulicah ni zakona. Predvsem tukaj mislim izsiljevanja, vožnje čez rdečo, ni šans da te kdo spusti, da bi se vključil v promet, hočeš menjat pas na dvo pasovnici, lepo daš smernik, tisti za tabo pa faj po gasu pa si misli pred mano ne boš. Pa nej grejo vsi nekam u tri p...... Pri nas je kultura voznikov na podnu, posebno pa v Ljubljani. Pa nočem nobenga tuki na forumu žalt. Marsikaj vidim, ker se vsak dan vozim iz gorenjske v LJ.
A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr nov 24, 2004 5:29 pm

ne vem tuki sm odrastu in se mi zdi čist normalno vseskupi, pač glupi vozniki :D

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 24, 2004 5:31 pm

jah saj ni samo v ljubljani tako ampak kar povsod....mogoče se ravno v lj. to največ opazi ker je veliko prometa,pa je kdaj pa kdaj res prava muka zamenjat vozni pas
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Sr nov 24, 2004 5:34 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:ne vem tuki sm odrastu in se mi zdi čist normalno vseskupi, pač glupi vozniki :D

enako 8)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Sr nov 24, 2004 5:39 pm

a si predstavlaš pol take k sm jst k se pelejo z avtom skoz lublano mogoč enkrat na mesc k nismo navajen tacga f... folka (vsaj v takšnih količinah ne) K sm prvič pelov sm mislu da se bom zih zabu, k te na vsake 100m vsaj en posil. :evil:
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr nov 24, 2004 5:47 pm

mah...glede izsiljevanja skoda besed......ampak v lj me tudi zelo moti, saj vsaka tabla na kateri pise kje se kaj nahaja.......so jo postavli sredi krizisca....in na kriziscu, kjer so 4 pasovi...ne mores sredi krizisca menjat pas.....katastrofa ej.......

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr nov 24, 2004 5:48 pm

febo je napisal/-a:a si predstavlaš pol take k sm jst k se pelejo z avtom skoz lublano mogoč enkrat na mesc k nismo navajen tacga f... folka (vsaj v takšnih količinah ne) K sm prvič pelov sm mislu da se bom zih zabu, k te na vsake 100m vsaj en posil. :evil:

ja sej glih to je problem,ko pridejo vozniki ,ki so dvakrat na let u LJ, pa se ne znajdejo v gostem prometu in pol bluzijo iz enega na drugi pas(čisto izgubljeni), pol pa vozijo rikverc v krožnem prometu in podobne zdrahe, tak da mislim da ni problem v ljubljančanih :P

to je mišljeno bolj kot JOKE , samo je pa tud veliko resnice v tem, vidu dostkrat na lastne oči, pol so tuki še dedki in babice ki tud enkrat na teden zakurblajo svoje rakete pa gasa u prvi v mesto, pol pa ne ve kje se vozi, itd... ( bi se dalo naštevati)

tak da ne nas ljubljančanov krivit ;) :lol:

PS: pa prosim brez kregarije , glede mojga posta :P

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr nov 24, 2004 5:57 pm

kaj pa te misliš če je 85% samo bedakov na naših cestah ki sploh neve pametno vozit (to ne pomeni počasi), npr. se mores v MB od Rutara do avtocesta izhod fram po desni špuri pelat če čes kam prit. Vsi črta levo max 70. Včasih si kar želim hummer h2 ke bi selja..m malo straha delal

sector
Novinec

Napisal/-a sector Sr nov 24, 2004 6:02 pm

sam sem se cisto prilagodil. povzel dobre strani vseh. speljujem pri semaforjih kot schumacher, ustavljam ze pri rumeni luci, spuscam babice pri prehodih za pesce, na rondojih prehitevam po cisto notranjem pasu, ko me kdo izsili raje navijem radio (se ugrizem v jezik) in celo poznam zakon "zadrge" 8)

ce imam slab dan je vse ravno obratno...razen v rondojih :twisted: :roll:

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Sr nov 24, 2004 6:08 pm

sector je napisal/-a:ce imam slab dan je vse ravno obratno...razen v rondojih :twisted: :roll:

Dobr si tole napisal :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr nov 24, 2004 6:09 pm

Maršal: Ja tko je na žalost v naši prestolnici. Vsi se nekam drenajo in vsem se mudi kot da mu nekdo umira v bolnici. Navadi se da boš kam prišel v doglednem času.

Samo poglej tut z njegovih oči. Takrat ko se ti nekam mudi, res ne rabiš pred sabo enga ki je prišel s kmetov v mesto in drugič u življenju vidi semafor. Kjer je omejitev 50 se vozi 40, čeprav vsi peljejo 70 al pa še več.

Je pa seveda obnašanje voznikov sramotno. Tu pa ni debate.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr nov 24, 2004 6:24 pm

uf nikol nisem mel problema menjat pasove,je pa problem če na poznaš lj pa se voziš 40kmh kjer je omejitev 70 kmh, folk pa v bistvu vozi še več!!Ja pol je pa težko zamenjat pas! Morš potegnt pa je! 8)
Mene bol matrajo stari vozniki, ki se vlečejo 30 kmh al pa kaki NEljubljančani, ki ful serjejo po cesti!Je pa tudi ljubljančanov velik, ki jih sploh nebi smel bit za volanom!!
Moraš se prilagodit na način vožnje pa ni blema!
LP

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Sr nov 24, 2004 6:27 pm

:cry
Marsikaj vidim, ker se vsak dan vozim iz gorenjske v LJ.

Lah da je problem v tvojih tablcah... Pac se folk ustras k vid KR napisan... Poj pa raj potegnejo. :roll:

Ne, sej mas prov, zivlenje na lublanskih ulicah je res tezko...Thugg life, pa to.LOL. :twisted:
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr nov 24, 2004 6:28 pm

pejte u grčijo, tm najemnte rent a car, ko pride nazaj u lj boste vidl da čist kulturno vozmo....
problem deljo tisti k spijo za volanom al pa ne poznajo lublane in pasove menajo 3 metre pred križiščem al pa kr u križišču, to da pelejo u pouhn križišče pa itq
sam se navadš :P lepo pržgeš radio, mau bl gledaš, vozt morš dinamično in če veš da boš sicr čez 500 zaviu levo, greš na leu pas
podpis

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Sr nov 24, 2004 8:24 pm

Ej po mojem se je res brez veze sekirat... Skoda zivcev za vse skupi...

Je pa res, da je izsiljevanje in neuporaba zmigovcev vec kot nadlezna zadeva...

Lp
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr nov 24, 2004 9:48 pm

Meni se pa ne zdi, da bi bilo izsiljevanja prednosti v LJ kaj več kot drugje. Nisem zelo pogosto v LJ ampak samo nekajkrat na mesec, LJ poznam več ali manj dobro, prometni režim tudi, tako da z ljubljanskim režimom vožnje nimam nobenih težav.
To, da ne spuščajo pri menjavanju pasov mislim da ne drži, le dovolj odločen je treba biti, v pravem trenutku potegniti, pa je.
Opažam pa, da je veliko vožnje skozi rumeno in tudi skozi rdečo luč. Sam sem se navadil ustaviti dovolj zgodaj, da v najslabšem primeru zapeljem v križišče ravno v trenutku ko se je prižgala rumena. Ustavljam dovolj zgodaj pa vendarle ne prezgodaj, saj so prometni predpisi zato da se jih spoštuje, če ne je predrago. Če ne bi bilo drago, bi verjetno tudi sam, večkrat naredil kakšen nekulturni kiks ali kiks na splošno.
Navadil sem se tudi dajati prednost v primerih kjer je to zaželjeno in je v skladu z kulturnim obnašanjem na cesti.
Dam prednost, saj vem, kako je, če nihče ne da prednosti.

Najbolj na jetra pa mi gredo tisti vozniki, ki tiščijo naprej v koloni in te ne spusti skozi, pa čeprav se ne postaviš predenj, ... kot da bo kaj zamudil. Take z veseljem izsilim, ... potem pa ta zlobno protezo gor in se mu režim v ksiht. :twisted:

Da ne boste mislili da je samo v LJ možno doživeti razne traparije. Tudi na Bledu je moč doživeti marsikaj. Navedel bom dva primera.
Prvi primer je ko se peljem iz smeri Zasip in zavijem pri Trg Bled in tregovini Mak zavijem levo proti pokopališču in naprej proti šoli in vrtcu... Ko zavijam levo imajo seveda nasproti vozeči prednost, vendar ne take prednosti, da lahko zapelje v križišče in ga potem ne izprazni, s tem pa mi zapre pot in ne morem zaviti levo in peljati naprej. Jaz stojim, za mano kolona, nasproti vozeči pa tudi stojijo, ker 15 metrov nazaj je ena hiša zelo na cesto in se je tam težje srečevati in zato se tam naredi zamašek. Na prvi pogled zato, ker jaz stojim tam in skušam zaviti levo, pa ne morem, ker mi je en cepec zaprl pot ker ne ve, da ne bi smel zapeljati v križišče če ga ne bo mogel izprazniti. Marsikdo je že obupal tam in raje zapeljal naravnost namesto na levo. NE, jaz se nikoli ne premislim, zakaj bi zapeljal drugam, kamor sem namenjen zaradi enega cepca ki ne pozna pravil. Potem je pa problem, ker se ne more umakniti nazaj, ker se mu je za rit že nabrala kolona. Potem se pa gledamo in si žugamo, hupamo, .... skratka, komuniciramo na "!#&!*/@#*?!" način 8)
Pri policiji na Bledu v tem križišču je ista stvar, ko se pri Unionu zabaše.
Tko da, velikokrat je tako, da so razmere še slabše kot v LJ, še celo veliko slabše, in to v enem majhnem mestecu s samo nekaj križišči in samo enim semaforjem , ki pa sploh še ne deluje. :P

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr nov 24, 2004 10:04 pm

Mare9mm je napisal/-a::cry
Marsikaj vidim, ker se vsak dan vozim iz gorenjske v LJ.

Lah da je problem v tvojih tablcah... Pac se folk ustras k vid KR napisan... Poj pa raj potegnejo. :roll:

Točno tako, sam probi si dat enkrat GO gor pa boš pol vidu kaj je jebanje! Vsak k ma 5 minut cajta te posiljuje, kao Gorica nima pojma (ja, jes sm že 8 let vsaj enkrat na teden v LJ). Ima pa to tud dobre lastnosti; če kej zajebem, si rečem: pa koj kur_ac saj imam goriško tablco!!!!!!!!!

Pa ne vse resen vzet, sam smajlitou nečem limat, da mi neu spet pol posta pobrisal!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 24, 2004 10:23 pm

marsal tito mogoce si pa naredil iz muhe slona. Sam nimam takih problemov. Edino kar sem opazil ce prvo stotinko ne speljem na zeleni je ze z vsemi kilogrami kar jih premore oseba, na tisti hupi ampak se ne zmenim zanj. Potem si pa dam duska s hupanjem v nasi Zali :twisted: ko se te LJ registracije cjazjo za znort. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr nov 24, 2004 10:28 pm

ta debata glih ni... :?

pač je gužva (od 06-24h) . vsem se mudi (kamorkoli pač). kjerkoli izven lj. se mirno pelješ brez problemov. v lj pač to ne gre. promet postaja nenormalen. enostavno se ljubljana širi in povečuje svoje kapacitete.

ker sem iz lj ne branim ljubljančanov. bi pa rekel, da je kultura vožnje v sloveniji nasplošno na psu. bi lahko o tem tudi malo v avto šolah poučili (kaj in kako).
slabi vozniki so (in ljubljančani, primorci, gorenjci, štajerci, prekmurci, dolenjci...) imaš pa tudi dobre voznike. kaj je dober voznik je spet druga tema in jo lahko vlečemo kot čigumi (ker ma spet vsak svoje mnenje glede tega).

uglavnem. hodite prej ali pozneje (cca 30min) v službe ali po opravkih. to sem vedno delal jaz pa nisem imel problemov. še bolj gušt je, ker veš, da bo vse tekoče v prometu ;) (sploh zgodaj zjutraj). no in potem dobimo še radarje za nameček. promet se bo še bolj upočasnil ;) .

vaš živko

p.s: aja pa še to. vedno bolj se mi zdi, da je promet zgubil dinamiko. folk se sploh ne zmeni za druge v prometu. tudi, če je gužva on/a vseeno ma čas in malo počaka na semaforju (gori zelena luč) kljub temu, da ve da je za njim/njo gužva. ali ne ve :?: :shock: :?

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Sr nov 24, 2004 11:33 pm

jest sm se kr navadu "lublanskega" prometa tko da mi je vseen koko vozjo, če te ne spustijo na drug pas pač zabašeš cev pas a je problem pa nej pizdijo :roll: še zmer je užitek pridet vn iz lublane ker ni take gužve
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov