Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mikeD
Nov uporabnik

vag com...

Napisal/-a mikeD Pe nov 26, 2004 12:22 am

kako je z VAG COM sistemom?
rad bi da bi mi v notranjosti avta na LCD zaslonu prikazoval podatke o ddelovanju motorja (tem olja, pritisk turbine...).
kako se da to rešit.
ali se da preko priključka za "vag tester" direktno brat omenjene podatke s pomočjo vag testerja al ne.
kaj pravzaprav je vag com? (kaj pomeni kratica in keri sistemi so vključeni v sistem)
samo ECU ali vsa avto elektronka od airbagov, klime, absa...

mikeD
Nov uporabnik

Napisal/-a mikeD Pe nov 26, 2004 2:05 pm

no one...?

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Pe nov 26, 2004 2:22 pm

To vprašanje bi bilo zelo dobrodošlo na tem forumu: http://vw-audi-club.si

Boš zagotovo dobil odgovor, ker jih ma enih par ta VAG-COM zadevice.
Slika

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Re: vag com...

Napisal/-a Cicero Pe nov 26, 2004 2:28 pm

mikeD je napisal/-a:kako je z VAG COM sistemom?
rad bi da bi mi v notranjosti avta na LCD zaslonu prikazoval podatke o ddelovanju motorja (tem olja, pritisk turbine...).
kako se da to rešit.
ali se da preko priključka za "vag tester" direktno brat omenjene podatke s pomočjo vag testerja al ne.
kaj pravzaprav je vag com? (kaj pomeni kratica in keri sistemi so vključeni v sistem)

Kabel dobiš pri meni in ja, dajo se odčitavat vsi podatki!

mikeD
Nov uporabnik

Re: vag com...

Napisal/-a mikeD Pe nov 26, 2004 4:39 pm

Cicero je napisal/-a:
mikeD je napisal/-a:kako je z VAG COM sistemom?
kako se da to rešit.

Kabel dobiš pri meni in ja, dajo se odčitavat vsi podatki!

se pravi lahko potem preko zaslona od gps navigacije spremljam omenjene podatke?
kako se pa to reši? a je možno da z tem vag testerjem potem podatke med vožnjo prikazuješ na zaslonu od gps navigacije?

Uporabniški avatar
germancarfan
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a germancarfan Pe nov 26, 2004 5:19 pm

ja sam bi znal kej na zalonu pokazat ker mam jest cist navadno avtomatsko klimo pa mi lahko obrate na njej kaze pa hitros pa razlicne temperature(motrja, hladilne tekocine...) napake pri avtomobilu pa pod kodo javla s stavilkami tko da se da z ene razpredelnce odcitat kaj ga mot
ski and drive

mikeD
Nov uporabnik

Napisal/-a mikeD So nov 27, 2004 4:01 pm

germancarfan je napisal/-a:ja sam bi znal kej na zalonu pokazat ker mam jest cist navadno avtomatsko klimo pa mi lahko obrate na njej kaze pa hitros pa razlicne temperature(motrja, hladilne tekocine...) napake pri avtomobilu pa pod kodo javla s stavilkami tko da se da z ene razpredelnce odcitat kaj ga mot

a loh poveš kako maš to rešn

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Ne nov 28, 2004 5:37 pm

[quote="Stratus_"]Cicero kak maš pa konektor na kabli?usb al serial? Kolk sploh pride ta kabl?[/

http://www2.bolha.com/oglas817328
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 28, 2004 11:12 pm

Malo dragi ta kabl :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 29, 2004 8:23 am

Mislm da se ta kabl da tut ceneje dobit, nimam pa pojma kje :lol:
Drgač je pa tko: če mate climatronic se da res za ful stvari dobit podatke (cca 80-90), sam so uglavnem razne temparature, no nekatere so zelo uporabne (olje itd). Kokr je pa men znano rabš kabl, povežeš z računalnikom (na kateremu je ustrezen program), sedaj če si montiraš LCD v avto in skriješ nekam računalnik (recimo v predal, pod sedež) je lahk tut uporabno. Ne vem pa kaj vse ti VAG-com javla, izpisuje, samo napake al še kej druzga, kdo ve slučajno kaj točno lahko vse vidiš :P

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Po nov 29, 2004 8:28 am

Pri meni je kabel 115 EUR in je na USB prikluček, tako da odpade vmesnik, kateri je bil obvezen pri starih kablih.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po nov 29, 2004 8:38 am

A se pr teb sploh kej ne da dobit, kar se VAG grupe tiče :lol: :lol: No to je pa že zelo ugodna varjanta.

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo Po nov 29, 2004 9:00 am

program dobiš na www.ross-tech.com in je brezplačen (sharevare), crack lahko dobiš skor kjer koli, navodila za kabl narest dobiš na netu ali na vw-audi-club.si

lp valjo

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Po nov 29, 2004 12:29 pm

CupraR je napisal/-a:A se pr teb sploh kej ne da dobit, kar se VAG grupe tiče :lol: :lol: No to je pa že zelo ugodna varjanta.

Maš prav, skoraj težko kar se pri meni ne dobi :D

Je pa program priložen kablu, tako da je v paketu vse kaj rabiš.

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Po nov 29, 2004 12:31 pm

Valjo je napisal/-a:program dobiš na www.ross-tech.com in je brezplačen (sharevare), crack lahko dobiš skor kjer koli, navodila za kabl narest dobiš na netu ali na vw-audi-club.si

lp valjo

To kaj imaš ti v mislih, je stara verzija kabla, ki še vedno deluje na vmesniku z optokoplerji. Žal je to že malo zastarelo in na novejših avtih v večini primerov ne deluje več.

mikeD
Nov uporabnik

Napisal/-a mikeD Po nov 29, 2004 1:01 pm

a mi loh pol kdo pove kako je možno in kaj točno je treba narest da ti podatke prikazuje na climatronicu, oziroma ali je možno da se podatki prikazujejo na zaslon od gps navigacije, konec koncev je tud gps navigacija priključena oziroma povezana z ostalimi deli ki jih lah nadziraš z vag com, al se motim?
ker tista varjanta z car - computerjem ko je že nekdo omenu se mi ne zdi ekonomična ker pol rabim pc nabavt, pa kabl pa verjetno, en lcd ker na unga od gps se verjetno ne da vezat pa še vseskup moram pol nekam spravt, itd...
in kaj res vse lah z vag comom gledaš (na kratko)... kje ste dubl 80-90 podatkov.
najbolj me pa zanima glede pritiska turbine, a za to sploh je senzor oziroma menda se da pritisk prikazovat le analogno ker ma elektronka premal vzorčenja in ne vidiš nihanja števca tko kot z analogno varjanto.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po nov 29, 2004 1:24 pm

Ja za sam climatronic povej ker avto maš, ker majo znamke drugačne climatronice (VW, Audi, Seat), pol bomo pa že pogruntal kako vklopt pa da se seznam najde kaj točno lahko vidš gor.

Za VAG-com pa tut mene matra kaj se da vse vidat, so to samo napake al je še kej druzga.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov