Napisal/-a clubart To feb 18, 2003 7:45 am
LP
pred približno tremi tedni sem avto parkiral na parkirišču enega gostinskega lokala (okoli 23:00). Komaj sem stopil v lokal, mi zazvoni GSM in odhitim ven in opazim gnečo okoli mojega vozila, pride prijatelj in mi pove, da se mi je nekdo vzvratno zaletel v avto.
Na avtu ni neke večje škode (odbijč, luč in rahlo vrata), zato sem se z voznikom, ki se je zaletel v avto dogovoril, da bova zadevo rešila privat brez policije (rekel je da bo plačal, da ne zgubi bonitet). V naslednjih dneh sva bila pri kleparju, ki je ocenil škodo na 120K SIT in nato mi model reče, da boma to raje rešila s kuponi, vendar mora še avto prej registrirat in narest prepis (tu sem ugotovil, da avto še ni njegov). Za vsak slučaj sem zahteval, da se izpolni evropski obrazec, na katerem so vsi podatki o krivdi ni pa podatkov njegovem avtu, ker mi ni hotel pokazati prometne, obrazec je podpisal.
Sedaj je poteklo 14 dni in ga pokličem, kako je na stvari in model pravi da še nima urejenih papirov, ker ne dobi lastnika, vendar je pripravljen vse popraviti na svoje stroške pri nekem svojem kleparju (to mi ni všeč, ker bog ve kako bo to narejeno, samo, da bo čimbolj poceni). Začel je tudi omenjat, da bi mu naj jaz potem dal poškodovan odbijač, da ga bo popravil in prodal.
Kaj mi svetujete, da naredim, ker nebi rad, da bi bil avto slabo popravljen (barvanje, klepanje, ...), da ne bo poleti barva zbledela ali se zluščila, če bo dal kako poceni gor?
V bistvu me zanima, kaj mi svetujete, da naredim?