Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Spet žarnice za luči!

Napisal/-a Golden eye So dec 04, 2004 11:46 pm

Zanimajo me ktere žarnice "pašejo" v Golf II. Rad bi da bi svetile bolj belo in močno?!
Dejte mi še mal razložit kaj pomenjo te oznake: H7,H4,HB3.....

Uporabniški avatar
Nace
Nov uporabnik

Kraj: Izlake

Napisal/-a Nace So dec 04, 2004 11:54 pm

Zadeva je sledeča:
H4-navadna halogenska žarnica
H1-žarnica dolgih luči (če ima avto dvojno parabolo)
H3-žarnica za meglenke
H7-žarnica za kratke luči (če ima avto dvojno parabolo)

Jaz bi na tvojem mestu vgradil žarnico H4 (blue vision ali xsenon), v dodatne žaromete pa H1 ali H3(odvisno kakšne so sedaj notri) 100W.

To kombinacijo sem imel sam na golfu in je ponoči svetilo pri dolgih lučeh zelo dobro. 100W žarnico veži obvezno preko releja.
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne dec 05, 2004 12:03 am

Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.
Slika

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:15 am

ktere H4 točn? Sem slišu da Philips + 50% neki hvaljo. A so res tko dobre? Pa kok stanejo?

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:17 am

TITan je napisal/-a:Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.

Kok pa naj bi bla realna napetost na žarnici? (jest sem enkrat meru pa se mi zdi da je kazal: 11.9 V pr ugasnejem avtu)

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Ne dec 05, 2004 12:19 am

Golden eye je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.

Kok pa naj bi bla realna napetost na žarnici? (jest sem enkrat meru pa se mi zdi da je kazal: 11.9 V pr ugasnejem avtu)

Padec napetosti meriš tako da nastaviš multimeter na volte pa daš eno sponko na + akuja, drugo pa na + na žarnici.
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 05, 2004 12:22 am

Kolk pa so kaj cene teh zarnic? Kr jaz bi tud kire druge dal noter kake ko dajejo bolj belo svetlobo.Katere so za belo svetlobo? LP
AH NI NAM LAHKO!

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:22 am

TITan je napisal/-a:

Padec napetosti meriš tako da nastaviš multimeter na volte pa daš eno sponko na + akuja, drugo pa na + na žarnici.

Ja sej to razumem. Mene sam firbc kok mora žarnca dobit štroma? (sej je 12V dost a ne? Kaj pa če je več, a to kaj škoduje žarnci?)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne dec 05, 2004 12:48 am

Žarnica mora delat na 14.4v 8) Uglavnem use filipsove so dobre razen olueder (zaradi barve), osramovih pa ne sprejet ker svetijo dosti slabše. Testirano.

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:51 am

če se da komu zmert kok ma napetosti na sprenjih lučeh? Da mal prevermo kakšno mamo napeljavo 8)

Aja pa še neki glede MEGLENK:
Mam ene žarnice not za okol 1000 sit pa meglenke bolj švoh svetijo zakaj to? A so žarnice krive al kaj druzga?

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Ne dec 05, 2004 12:59 am

Golden eye je napisal/-a:če se da komu zmert kok ma napetosti na sprenjih lučeh? Da mal prevermo kakšno mamo napeljavo 8)

Mam ene žarnice not za okol 1000 sit pa meglenke bolj švoh svetijo zakaj to? A so žarnice krive al kaj druzga?

Men je pri prižganem avtu 14.20V na akuju pa 14,25V (prikazno rečeno).
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Ne dec 05, 2004 1:00 am

bom jes jutri da vidim če se mi splača it na releje...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 05, 2004 6:48 am

hehe verjemte al ne.... 15.8 na aku........ 15.2 na žarnicah.
Ko ga spiplje pa: 11.8 na akku ...... 10.2 na žarnicah :)
Mal blinka vse skupi..... ampak to dela že eno leto.... sem se navadu že ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne dec 05, 2004 9:49 am

Jest sm mel oboje zarnice o katerih je govora tuki.
Pihilllips +50% svetijo res bolje od navadnih. Je kar precej mocnejsa svetloba, ceprov govort o 50% je pa mal vprasljivo. Kokr se spomnm stane ena ~2300sit.
Phillips blue vision svetjo pa bolj belo, samo ne pricakovat ksnega hudega xenon efekta. Je pa meni svetloba teh zarnic bolj vsec od svetlobe navadnih rumenih. Glede vidljivost... zdi se mi da svetijo priblizno enako mocno kot une +50% je pa mal drgacna svetloba, zarad katere se se mal bojs vid. Za komplet 2xH7 in dve "modri" poziciji sem dal ~8k. Res pa da v Gamma centru.

Ce sm svetlobo in svetilnost katerih zarnic narobe ocenil, se ne jezit, k niso ne vem kaksne hude razlike in je precej tezko govort po spominu. Mislm, da menjat z razlogom da bos potem dost vec vidu niti ni smisleno. Prve sm menju, ker so mi prejsnje pregorele... Druge pa zarad lepsga :oops: Ce je res tok slaba napeljava, se splaca najprej to postimat. Bo razlika sigurno bolj opazna.
Slika

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 11:33 am

Mate je napisal/-a:Jest sm mel oboje zarnice o katerih je govora tuki.
Pihilllips +50% svetijo res bolje od navadnih. Je kar precej mocnejsa svetloba, ceprov govort o 50% je pa mal vprasljivo. Kokr se spomnm stane ena ~2300sit.
Phillips blue vision svetjo pa bolj belo, samo ne pricakovat ksnega hudega xenon efekta. Je pa meni svetloba teh zarnic bolj vsec od svetlobe navadnih rumenih. Glede vidljivost... zdi se mi da svetijo priblizno enako mocno kot une +50% je pa mal drgacna svetloba, zarad katere se se mal bojs vid. Za komplet 2xH7 in dve "modri" poziciji sem dal ~8k. Res pa da v Gamma centru.

Ce sm svetlobo in svetilnost katerih zarnic narobe ocenil, se ne jezit, k niso ne vem kaksne hude razlike in je precej tezko govort po spominu. Mislm, da menjat z razlogom da bos potem dost vec vidu niti ni smisleno. Prve sm menju, ker so mi prejsnje pregorele... Druge pa zarad lepsga :oops: Ce je res tok slaba napeljava, se splaca najprej to postimat. Bo razlika sigurno bolj opazna.

A res pol da svetjo Philips +50% in philips blue vision enak močen?? A lahko še kdo to potrdi? :roll:

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 05, 2004 11:43 am

philips blue vision A to tiste ko malo modrikasto svetijo al se meni tak zdi kr so blue?
Kr ce so te pol niso dovoljene a ne?
AH NI NAM LAHKO!

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:39 pm

soso je napisal/-a:philips blue vision A to tiste ko malo modrikasto svetijo al se meni tak zdi kr so blue?

Zakaj niso dovoljene, pol jih nebi v trgovin prodajal! A boš mog po tanovem še žarnice homologirat? :evil:

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne dec 05, 2004 1:03 pm

soso je napisal/-a:philips blue vision A to tiste ko malo modrikasto svetijo al se meni tak zdi kr so blue?

Zakaj niso dovoljene, pol jih nebi v trgovin prodajal! A boš mog po tanovem še žarnice homologirat? :evil:

Ma brezveze se neki sekirat. Tele blue za moje pojme dajo tak malo modre barve da se komaj opazi. Jaz sem imel blue vision 90/100w samo tiste pa res močno svetijo, nisem rabo met potem dolgih luči skorajda ne :P Sem se pa vozo cca 6mesecev z njimi pol pa mi je leva pregorela pol sem pa zamenjo za navadne. :evil:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Golden eye
Stalni uporabnik

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 1:20 pm

Golden eye je napisal/-a:če se da komu zmert kok ma napetosti na sprenjih lučeh? Da mal prevermo kakšno mamo napeljavo 8)

A mi zna kdo pol povedat kva je narobe z meglenkami da tko slabo svetjo?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Ne dec 05, 2004 1:36 pm

Lahko da imaš umazano steklo (od znotraj), lahko je tudi parabola umazana. in žarnice za 1k sit niso žarnice ampak sveče :D. Poglej če se da meglenke odpret pa steklo spucaj, parabole pa raje ne tikat da ne boš naredu več škode kot koristi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov