TITan je napisal/-a:Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.
Golden eye je napisal/-a:TITan je napisal/-a:Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.
Kok pa naj bi bla realna napetost na žarnici? (jest sem enkrat meru pa se mi zdi da je kazal: 11.9 V pr ugasnejem avtu)
TITan je napisal/-a:Golden eye je napisal/-a:TITan je napisal/-a:Pri starih vw ponavadi več pridobiš z novo napeljavo dratov, kot novimi žarnicami. Jaz sem zgubil iz akumolatorja do žarnice pri dolgih prižganih neverjetnih 3.5V! Zdej pa sveti vse zelo lepo ko je vse preko relejov in z novimi drati.
Kok pa naj bi bla realna napetost na žarnici? (jest sem enkrat meru pa se mi zdi da je kazal: 11.9 V pr ugasnejem avtu)
Padec napetosti meriš tako da nastaviš multimeter na volte pa daš eno sponko na + akuja, drugo pa na + na žarnici.
Golden eye je napisal/-a:če se da komu zmert kok ma napetosti na sprenjih lučeh? Da mal prevermo kakšno mamo napeljavo
Aja pa še neki glede MEGLENK:
Mam ene žarnice not za okol 1000 sit pa meglenke bolj švoh svetijo zakaj to? A so žarnice krive al kaj druzga?
Mate je napisal/-a:Jest sm mel oboje zarnice o katerih je govora tuki.
Pihilllips +50% svetijo res bolje od navadnih. Je kar precej mocnejsa svetloba, ceprov govort o 50% je pa mal vprasljivo. Kokr se spomnm stane ena ~2300sit.
Phillips blue vision svetjo pa bolj belo, samo ne pricakovat ksnega hudega xenon efekta. Je pa meni svetloba teh zarnic bolj vsec od svetlobe navadnih rumenih. Glede vidljivost... zdi se mi da svetijo priblizno enako mocno kot une +50% je pa mal drgacna svetloba, zarad katere se se mal bojs vid. Za komplet 2xH7 in dve "modri" poziciji sem dal ~8k. Res pa da v Gamma centru.
Ce sm svetlobo in svetilnost katerih zarnic narobe ocenil, se ne jezit, k niso ne vem kaksne hude razlike in je precej tezko govort po spominu. Mislm, da menjat z razlogom da bos potem dost vec vidu niti ni smisleno. Prve sm menju, ker so mi prejsnje pregorele... Druge pa zarad lepsgaops: Ce je res tok slaba napeljava, se splaca najprej to postimat. Bo razlika sigurno bolj opazna.
Golden eye je napisal/-a:soso je napisal/-a:philips blue vision A to tiste ko malo modrikasto svetijo al se meni tak zdi kr so blue?
Kr ce so te pol niso dovoljene a ne?
Zakaj niso dovoljene, pol jih nebi v trgovin prodajal! A boš mog po tanovem še žarnice homologirat?
Golden eye je napisal/-a:če se da komu zmert kok ma napetosti na sprenjih lučeh? Da mal prevermo kakšno mamo napeljavo
Aja pa še neki glede MEGLENK:
Mam ene žarnice not za okol 1000 sit pa meglenke bolj švoh svetijo zakaj to? A so žarnice krive al kaj druzga?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov