Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Kako se vozi v Sloveniji!!

Napisal/-a Omelo To dec 07, 2004 9:00 pm

Ok, zdej je pa stvar tulk kritična da res ne vem kaj.

V enem bogem dnevu sm doživu tolk traparij, da je kar hudo... Mislm, kaj je s folkom?
Grem kr po točkah.

1. Žmigavci
Kaj ljudje misljo da majo tisto čudno ročko na levi strani volana... za pucanje ušes? Mislm, a kdo to čudno okroglo al pa šteroglato ročko sploh še uporablja? Kriza, niša. Avtocesta tema, križišča tema, krožišča tema... nič, noben. Ko da žmigavci ne obsajajo.

2. Meglenke
Ja, res, velik car si, če maš pržgane meglenke. Še večji ko ti gori še zadnja. Videvam frajerje, ke misljo da so boga za j***a prjel, kr majo meglenke. Sm to še ni tko... pač rečem i****, pa grem naprej... aja, da ne pozabim oment, na čist normalen malo blačen dan, kjer ni ne duha ne sluha o megli. Kriza rata, ko majo to uklopljeno tud babice pa dedki, ke misljo da morjo vse luči na avtu pržgat da se jih vidi.

3. Speljevanje
Ok, sej razumm, peljem se 70, sm tko 40 metrov stran, pa vidm avto da se hoče prklučt na cesto. In potem ko sm tko 20 metrov stran, avto spelje in je rabil, nič več nič manj 200 metrov da je prišel do bogih 50 km/h. Ok halo... aja, naj še rečem da gre za Audija A4 2.0 TDI.

4. Avtocesta 2x!
4.1 Najprej... a kdo ve kakšen razlog, zakaj gre kamion, ko sm že skorej mim, na hitr levo prehitevat drug kamion (prvi pelje 89, drugi 88km/h), in potem sm se peljal, zopet merjeno 2.1 km za njima da je končno prehitel en druzga. In ja, skor bi spet poču v zadek kamiona, pa sm se vozu lepo 130km/h (hvala Brembo)!
4.2 Ko me prehiteva kkšn trot, vozi po levem (prehitevalenm) pasu 4 minute za mano, predm mu je uspelo mim... mislm, če voziš isto hitro, pol se postavi za mano, ne pa da mi drkaš da ne vem, če lahko sploh grem levo al ne. Da o centriranju luči, ko ena sveti v nebo, sploh ne govorim.

5. Kkrožno križišče
A sploh učijo v avtošoli da ma krožišče dva pasova, kjer se umakneš če ne zaviješ pri prvem izvozu? Ja, pa ženskam bi lahko 4x povedal da se v krožišču ne mora zavijat v levo...

Groza no, kr strah me je že po teh cestah vozt.
Aja, pa še za na vrh smetane. Ko stric kiksne izvoz za Škocjan, gre jasno na odstavni pas in veselo v rikverc, ne da bi vidu, da sm tut jst tja zavijal.

In... to se mi je vse zgodilo DANES!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 07, 2004 9:04 pm

men to ni nič čudno,al pa sem že navajen,ne vem,tko je in tko bo ;)

na kratko in na hitro napisan :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To dec 07, 2004 9:04 pm

he he...kaj ces.....bo ze bolse dej ko se bodo starejse osebe odstranile iz ceste...
ampak si lahko vesel da mas se cel avto....tko me je 1x ena zenska ko je sla iz krozisca vn...je bla na notranjem pasu...js pa na zunanjem...js lepo desni zmigavec....in gledam njo ko se bo pred mano vrinila....js ze zaviram...in vidis njo pred mano vn...brez zmigavca in nic......kazin ;)

Peko
Nov uporabnik

Napisal/-a Peko To dec 07, 2004 9:07 pm

sm se ze nehu sekirat glede voznje drugih. tele meglenke ma pa precej folka se od zadnc k je bla kukr tolk megla, przgane... sj noben ne ve kaj vse jim svet.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 07, 2004 9:14 pm

O to se pa čist strinjam s tabo, folk po cestah voz tko kt da so sami na cesti. Glede žmigavcev sem tudi sam opazil že velikokrat da jih ne znajo vsi sploh uporabljat, vidš tudi da ko stara mam na avtocesti prehiti kamion (ki mimogrede pelje 90 km/h) in nato še kilometre po prehitevanju žmigavca še kar ne izključi. Očitno potrebuje dodatno hupo znotrej avtomobila da ve kdaj ma prižgane žmigavce, zgodilo se mi je že da sem vidu avto ki je mel vključene leve žmigavce, zavijal pa je desno, ne razumem kako folk ni niti pozoren na tisto štirioglato ročko kadar zavija v ovinek al pa prehiteva :roll:
Ok, zdej "frajerji" z meglenkami so itak že znani in nvm zakaj so tako ponosni na te meglenke da jih morajo imeti prižgane dan in noč pa nej sije sonce al pa da je čist mal oblačn; pač misljo da celoten avto ful lepše zgleda (kar niti mogoče ni tok zgrešena logika) ampak sami se pokažejo kot neodgovorne voznike ki očitno ne vejo zakaj se uporablja meglenke.
Glede speljevanja pa mislm da to kar se je teb zgodil počnejo bolj al manj samo starejši od 60 let pa še to v večini ženske (brez zamere vsem ženskam ampak tako pač jaz opažam, popravte me če se motm), v takem primeru je najbolje mislt na kej druzga in si mirit živce :) Je pa mal sramotno gledat Audi-ja a4 2.0 dizla da tko pospešuje, za samo znamko avtomobila mislm :D
Na avtocesti pa za moje pojme itak nimajo vsi vse v glavi počiščeno, enako velja za krožna križišča; v avtošolah bi mogli dati več poudarka na stvari kjer folk dela napake ne pa samo na že 100x slišanih zadevah, še vedno pa zato niso krive avtošole (vsaj v večini primerov pomoje ne) ampak posameznik sam ker vozt se ti začneš učit šele po tem k si sam v avtu in si sam naberaš izkušnje.

No Omelo upam da boš mel takih dnevov kot danes čimmanj in da ti bojo Brembo zavore še naprej dobro služile ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] To dec 07, 2004 9:22 pm

KAJ ČEM REČT .. TKO JE MEN SE JE TUT ŽE ZGODIL D PRIDEM V KRIŽIŠČE S SEMAFORJI IN GREM NARAVNOST KO JE ZELENA ... ups male črke ... in ena stara ženska bla na nasprotni strani na pasu za zavijanje levo .. in hočem normalno mim žesnka pa začne mahat pa trobt pa vse .. pa spele ... pišuka kwa a ne vejo d morjo čakat al kwa .. pišuka mame :evil:
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To dec 07, 2004 9:24 pm

Kej naj ti rečem... pridi vozit po Italiji je še slabše :P :lol:

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] To dec 07, 2004 9:25 pm

to pa vem v italiji ne vidš avta da nebi imel cel bok zbit ... to se zbijajo non stop:)
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To dec 07, 2004 9:26 pm

Še en normalen :roll: dan na naših cestah. :D Vesele praznike Vam želim pa čim manj jeze, ker če vam je to hudo počakite, da zapade sneg. :shock: Takart bo šele veslo in zanimivo na naših cestah sploh v mestih. :roll: Ko bom v penziji, če jo doživim se preselim nekam na podeželje kjer je najbližji sosed 2km stran.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To dec 07, 2004 9:28 pm

Doc206 je napisal/-a:Kej naj ti rečem... pridi vozit po Italiji je še slabše :P :lol:

he he....glede tega se pa strinjam...kr ti uletijo na prednostno cesto....briga njih.... :P

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To dec 07, 2004 9:33 pm

Ja počakte, da zapade 2 cm snega. Ufff, si ne upam pomislit!

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo To dec 07, 2004 9:47 pm

Ja pa glavna cesta pa dve stranske(križišče), pa desno pravilo, pa misliš spelat, vidiš k ženska sploh ne pogleda v desno. Pol ji pa potrobš, pa znak pokažeš, ona se pa pizdi, pa kaže z rokami da si ti fuk**en, pa da ma ona prov. Bi šu človk kr vn pa jo TOK upiz*u okol ušes, da bi kr zvezde vidla.To da se pa pizdi, pa nism nč kriv je pa višek. Bolš bi blo da bi se zapizdu v njo, pa je škoda mojga avta.
To je sam 1 od mojih, v zadnjih cajtih. Kaj šele dabi jo dal v eno križišče sred lj, al pa kje drugje.

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak To dec 07, 2004 9:52 pm

No da še jaz končno po dolgem cajtu nekaj povem.

Tudi jaz nimam nekih velkih problemou glede soudeležencev v prometu, razen izjeme: speljevanje na semaforju---GROZNOOO!!! un ta prvi dobi zeleno luč in predno spelje traja in traja...mah to je še v redu, samo če je več takih, pol sm pa na križišču tud po več min.

Druga stvar pa se mi je zgodila pri lutkovnem gledališču, se peljem po cesti proti tunelu pod gradom, zraven je parkirišče in z VELIKIMI rdečimi črkami piše ZASEDENO!
A vseeno se najdeta dva ki hočeta na vsak način not--s tem zapreta cesto oz. ovira(ta) promet..

Lp uroš
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To dec 07, 2004 10:10 pm

Sam mater bi kšnga tok an gobc sunu...se pred cca 20min peljem domov in na glavni cesti mal predn se zavije na ulco katero živim peljem cca 50km/h (res se mi nikamor ni mudil) , in vidm tko cca 300m k en z avtom hoče prečkat cesto...pa tko ko sm ene 100m stran un spelje in se ustavi na mojem pasu ( s sprednjim delom je bil že na cesti) :shock: , jst pobremzam , sem si reku verjetno se je ustrašu pa si reku da bo počaku da grem naprej, in sm si pač reku da ga bom obšel model pa po gasu spelje ... :x :x :x ni velik mankal da bi ga u zadeu

not pa en srednjih let , ki ni zgledal najbol trezen :evil: :shock: :x

In taki imajo izpit in jih noben še pogleda ne ... ko pa poč pa vsi jok in stok....

Lp Andrej , pa veliko varnih km še naprej in čim manj takih idiotov na cesti

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo To dec 07, 2004 10:19 pm

če ma kdo pred mano samo prižgem dolge luči in spredne meglenke, sploh ne j***m kaj mi un kaže in piska-to se je dogajal včeraj k sm šou iz lj domov-ponoči

na konc je model na križišču vn iz avta stopu in mi začel neki lajat pa kak voznik sm in to-a sm se mu sam smeju nazaj-k sm mu pa reku d ma zadnjo meglenko užgano je pa reku-kaj je ne smem met al kaj-neboš ti men govoru kdaj bom meu meglenko in to

js pa gas naprej z dolgimi lučmi, ....

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To dec 07, 2004 10:20 pm

Kaj naj rečem tut sam imam nemalo takih prigod za sabo kaj čem pač potrobim al poblendam pa gremo naprej naj povem še MOTITI SE JE ČLOVEŠKO torej priznam tut jst gdaj nardim neumnost ki jo če jo nardi kdo drug obsojam tudi jst sm že parkrat izsilil prednost ne namerno ampakvseeno priznam morm pa povedat da mi z podeželja se recimo v LJ nasploh če kaj iščeš pač ne moreš takoj vklopit ali podobno pa recimo tut ko sem dobil avto mi je kdaj ugasnil pač nism bil navajen se pa strinjam z Omelo-tom in vsemi samo ne moremo obsojati samodrugih tut mi ga včasih kaj zasirjemo dokler ni posledic je vredu samo kasneje je pa itaq prepozno.Glede AC pa vsi poznamo zadeve kako stojijo pa za meglenke tudi samo razburjat se je brezveze ker samo škoduje zdravju :):):):):):):):):):):):):):)

Srečno vožno in pa čimmanj neljubih dogodkov

LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Re: Kako se vozi v Sloveniji!!

Napisal/-a SCH-MM To dec 07, 2004 10:24 pm

Omelo je napisal/-a:5. Kkrožno križišče
A sploh učijo v avtošoli da ma krožišče dva pasova, kjer se umakneš če ne zaviješ pri prvem izvozu? Ja, pa ženskam bi lahko 4x povedal da se v krožišču ne mora zavijat v levo...

Hm, tukaj te ne razumem najbolje. Torej, če greš noter in greš ven npr. pri tretjem izvozu ti ni treba na notranji pas, ampak se lahko vseskozi pelješ po zunanjem, tako so rekli v avtošoli, sicer je pa fair-play, da greš na notranjega, ni pa nujno in te tudi policist ne more kaznovati.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 07, 2004 10:50 pm

1. jih dam vedn..... pač navada...... za ostale pa predvidevam.

2.jih nimam...... če jih ma kdo prižgane pa če me orenk motijo uklopim dolge luči... drgač se za tiste par sekund ne sekiram..... če kdo vozi za mano z meglenkami.... naglo zabremzam tko da ona zacvili vzad (itak je on kriv če butne) pol pa pelem 30 kjer je omejitev 90....... slej ko prej gre mimo jaz pa pustim dolge prižgane pa za njim lepo na 100ko.... u varnostni razdalji seveda.

3.u takem primeru pripeljem čist za rit..... potrobim..... se umaknem nazaj na varnostno razdaljo ali pa mimo če je le možno varno to izvest.

4.1. grem mimo po odstavnem..... me ne gane.
4.2. se ne ubadam....

5. nimam izkušenj z večjimi rondoji (veri nisem vsak dan u takih velikih) u mb pa vozim tud sam povsod po zunanjem pasu ker rondo premera celih 10 metrov (zunanji premer) z dvema pasovoma pa 4rimi izhodi.... niti možnosti nimaš prit na notranji pas... če pa že prideš pa te pol ven ne spustijo.... tko da se kr ostalim pridružim po zunanjem pasu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To dec 07, 2004 10:52 pm

Eh kaj naj dodam, meni gre vsak dan vse bolj na kozlanje - od zafrustriranih kmetov, ki ti vozjo 5 cm na riti - "sej imaš športen avto ampak jaz sem pa pravi dirkač čeprav vozim 10 let star kombi", pa vse do raznih debilov ala včerajšnji ki je iz obvoznice zapeljal dol proti križišču za center z več kot 180, pol pa še blendal da se mu folk umakne - na semaforju pa rdeča luč - ne vem kaj je hotu - prpizdit v gručo avtomobilov z več kot 200? - d**** debilni, pa kao ek starejši "gospod" v Volvotu. EJ jst sm vse bolj prepričan da vožnja nima toliko veze z leti kakor z inteligenco v kepi
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Peko
Nov uporabnik

Napisal/-a Peko To dec 07, 2004 11:00 pm

sekiranje nikamor ne pelje
Slika Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov